Zalaszentgrót

2014.09.10. 16:03

Önkormányzat 2014 - Fidesz: a pénz nem jár automatikusan

Zalaszentgrót – A küszöbön álló európai uniós pénzügyi ciklusban sok támogatás érkezik, de ezek túlnyomó többsége nem automatikusan jár, hanem pályázat útján lehet, kell megszerezni.

Szabó Judit

Így reagált szerdai sajtótájékoztatóján Sámel József, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje a Szentgrót Most szövetség kijelentésére, miszerint a következendő években 1,5 milliárd forint uniós forrást használhat fel Zalaszentgrót. Hangsúlyozta: reményei szerint több pénz is érkezik, de az összegek pályázatokhoz kötöttek, a lehívásukhoz kormányzati és megyei támogatások szükségesek, és szakértelem, mondta Sámel József.

Közölte: az elmúlt négy éves önkormányzati ciklus pályázatok szempontjából sajnos sikertelen volt, csak néhány kisebb térségi és regionális forrást tudtak elnyerni. Ennek a sikertelenségnek véget kell vetni, ezáltal megteremteni a fejlődés lehetőségét, hangsúlyozta. Az elmúlt négy évben a munkahelyteremtésben sem történt előrelépés, folytatta, s leszögezte:  a közmunka-program mellett egyebek között az ipar, a fafeldolgozás, a turisztika, a mezőgazdaság fejlesztése, s a vállalkozások erősítése jelenthet kitörési pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!