Zalaszentgrót

2014.10.07. 14:04

Mindenfajta fűtési mód olcsóbb lett

Zalaszentgrót - A rezsicsökkentési program újabb lépését ismertette Sámel József a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és Rosta Gyula a Zalaerdő Zrt. igazgatója.

Keszey Ágnes

A kormány rezsicsökkentési programja keretében több szolgáltatás - köztük korábban a gáz, majd október 1-én a távhő díja is  csökkent,

- A vidéki lakosság jelentős része biztosítja otthona melegét fával, terheik csökkentése érdekében döntött a kormány a  tűzifa árának 10%-os csökkentéséről. A családok így közel 20 ezer Ft-ot takaríthatnak meg -mondta el Sámel József, a FIDESZ-KDNP polgármesterjelötje.

Az állami  erdőgazdaságok első körben 170 ezer köbméter tűzifát biztosítanak olcsóbban, ez körülbelül 20 ezer családnak nyújt kedvezményes  fűtési lehetőséget.

Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója a gyakorlati tudnivalókról szólt:

-Az olcsóbb tűzifát  és házhozszállítását az erdőgazdaságoktól igényelhetik a lakosok. Egy család 10 köbméter fát vásárolhat a csökkentett áron. Sámel József hozzátette:

-A korábban elindított  szociális tűzifaprogram is folytatódik, idén a tavalyinál több, összesen 3 milliárd Ft ráfordítással  a kormányzat a legrászorultabbakat támogatja. A kormány mindezek mellett a rezsicsökkentés hosszútávú fenntarhatósága érdekében létrehozza a nemzeti közműszolgáltató céget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!