Zalaszentgrót

2015.01.13. 18:35

Értékek tára Zalaszentgróton

Zalaszentgrót – Megalakult a települési értéktár bizottság, s egy kistérségit is létrehoztak.

Szabó Judit

A zalaszentgróti értéktár bizottságot Baracskai József polgármester vezeti, tagja pedig Beke László iskolaigazgató, a humán bizottság elnöke, valamint Varga István, a művelődési ház igazgatója. A testület feladata, hogy összegyűjtse a város büszkeségeit, legyen az egy értékes épület vagy szellemi termék, mindazt, ami a helyi identitást erősítheti. Ha elkészül az összegzés – amelyhez mindenkinek várják a véleményét, javaslatát –, azon dolgoznak, hogy értékeket minél szélesebb körben népszerűsítsék, megismertessék az iskolásokkal, bemutassák kiadványokban, s megóvják.

Baracskai József elmondta: a munkát már elkezdték az úgynevezett „szentgrótikumok" számba vételével, ezek közé sorolták például a csigafeldolgozást és a kiemelt rendezvényeiket. A helyi értéktárból a megyei, sőt az országos gyűjteménybe is bekerülhet, ami arra érdemes. A napokban a szentgróti kistérségben ugyancsak létrejött az értéktár bizottság, amely 25 településen munkálkodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!