Zalaszentgrót

2017.07.18. 16:09

Aktualizálják a helyi értéktárat

ZALASZENTGRÓT A 2015-ben létrehozott települési értéktár bizottság munkájáról beszámolót hallgatott meg az önkormányzat a legutóbbi ülésén.

Szabó Judit

A bizottság feladata a helyi értékek összeírása, megőrzésük elősegítése. A zalaszentgróti bizottság júniusi ülésén Varga István, a Városi Könyvtár és Művelődési-Felnőttképzési Központ intézményvezetője elmondta, hogy folyamatosan keresik azokat a tárgyi és szellemi értékeket, melyekkel kibővíthetik a települési értéktárat.

Nagy előrelépésnek értékelte a testület, hogy a VMK weboldalán elhelyeztek egy helyi értéktár felületet. A helytörténeti anyagok beszkennelése folyamatban van. Baracskai József polgármester, bizottsági elnök tájékoztatása szerint folytatódott a városhoz kötődő fényképek és egyéb dokumentációk gyűjtése, melyben kiemelkedő szerepe van Szabó Istvánnak, aki folyamatosan koordinálja és gazdagítja a Helytörténeti Gyűjteményt s a „Zalaszentgrót régen" közösségi oldalt.

A bizottság a következő ülésén áttekinti az értéktárba korábban bekerült helyi értékeket. Ez azért fontos, mert a felvettek közül néhány - például az egyik rendezvény, a Zalavölgyi Kultúrtivornya - már megszűnt. Ezzel párhuzamosan javaslatokat dolgoznak ki új értékek - melyek lehetnek hagyományőrző személyek, gasztronómiai specialitások, mezőgazdasági vagy természeti különlegességek stb. - felvételére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!