Zalaszentgrót

2017.03.21. 10:44

Aranyodi virágosítás és útjavítás

Zalaszentgrót - Az aranyodi városrész tavaly elnyerte a „Legvirágosabb részönkormányzat” díját az önkormányzat által kiírt versenyben. A virágosítást folytatják a főkertész útmutatása alapján.

Szalay Csaba

Az idei terveik között szerepel emellett, hogy a részönkormányzatoknak a városi költségvetésből biztosított 2,38 millió forintból rendbe tesznek egy hegyi horhost a gazdákkal és a városi önkormányzattal közösen. Az ingatlantulajdonosok már jelentős felajánlásokat tettek, így hozzájárulásukból és a közpénzből elkészülhet a munka. Az adósságkonszolidációból kimaradt településeknek járó forrásból a többi részönkormányzathoz hasonlóan 10 millió forintot kap Aranyod. Ebből készül el a Virág Benedek és a Domb utca vízelvezetése, és kijavítják a Hegyalja utcát, de a buszmegállók környékét és a temetőt is rendbe kell tenni.

Fotó: Szalay Csaba

- Augusztus első szombatján falunapot tervezünk, amelyre nyugdíjas közösségeket, népművészeket, művészeti csoportokat hívunk - mondta terveikről Vári Mária részönkormányzati vezető.

Március 25-én Laposa Julcsival HangolóDÓ címmel terveznek színes programot népi játékokkal. Lesz húsvétváró is és egy új rendezvény anyák napja alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!