Zalaszentgrót

2017.07.05. 17:40

Kisinassá válhatnak

Fagyit készítettek, pizzát sütöttek (és természetesen kóstoltak), s több szakma rejtelmeivel is ismerkednek a kamara Kisinas táborában résztvevő általános iskolások.

Keszey Ágnes

Zalaszentgróton tartja pályaorientációs táborát a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A résztvevő zalaszentgróti, zalacsányi és türjei hetedik osztályos diákok nem csak ebben a városban, hanem több településen bepillanthatnak különböző foglalkozásokba, s ki is próbálhatják azokat.

– Megismerkednek a keszthelyi szakképző iskolákkal, az oktatott szakmákkal.  Ellátogattunk autószalonba, faipari, gépipari cégekhez,  voltunk építőipari cégnél,  vízműnél, ismerkedtek a pék szakmával és több helyen a vendéglátással: erre fektettük a hangsúlyt -sorolta Csiszár Ildikó, a kamara pályaorientációs tanácsadója. A tábor célja, hogy a szakmák megismertetésével segítsenek  azoknak a fiataloknak, akik még nem tudták eldönteni,  milyen irányban szeretnének továbbtanulni, akik pedig már sejtik, azoknak megerősítést adjanak. A tábor végeztével pedig Kisinassá avatják a résztvevőket, akiknek a héten készített alkotásaiból kiállítás is nyílik Zalaszentgróton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!