Zalaszentgrót

2017.01.10. 09:56

Tüzelő, buszmegálló - Ülést tartott az idősek tanácsa

Zalaszentgrót - Soron kívüli ülést tartott hétfőn a zalaszentgróti járás idősek tanácsa a városháza Deák-termében.

Zalai Hírlap

Szalay Csaba, a tanács elnöke arra kérte a jelenlévőket, hogy ebben a hideg időben a településükön kísérjék figyelemmel a rászoruló idősek tüzelőellátását. Elhangzott: sajnos sok településen csak most, vagy februárban szállítják ki a szociális tűzifát, korlátozott mennyiségben. Megfontolásra ajánlotta a Budapesten és több városban kezdeményezett kabát-programot, hogy akinek van felesleges, az adjon, akinek nincs, az kapjon meleg kabátot.

Baracskai József polgármester elmondta, hogy az önkormányzatok és a Vöröskereszt fokozottan figyel az egyedülálló, idős emberekre. Megemlítette, hogy az idősek érdekét is figyelembe véve, buszmegálló létesítését tervezik a Türjei úti temetőnél. Kérte a tanács tagjaitól, hogy a térségben élők életminőségének javítása érdekében mondják el észrevételeiket, akár a közlekedéssel, a szolgáltatásokkal vagy a programokkal kapcsolatban. Eredményes és boldog új esztendőt kívánva kifejezte reményét a jó együttműködésre, és ehhez az önkormányzat és saját munkáját is felajánlotta.

Baracskai József (balról) és Szalay Csaba a tanács ülésén Fotó: Idősek tanácsa

A köszöntőt követő beszélgetés során elhangzott, hogy az idősek gondozása és ellátása egyre növekvő probléma a zalaszentgróti térségben is, ezért szociális gondozók képzésére lenne szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!