Zalaszentgyörgy

2015.10.11. 14:44

A Magyarok Nagyasszonya nevet kapta az apostoli kettőskereszt

Zalaszentgyörgy – A faluban már hagyomány az egyházi zenét is előadó, népszerűsítő kórusok és együttesek találkozója, az Örömzene Fesztivál.

Hajdu Péter

A kereszt névadó ünnepségén résztvevők Farkas László plébános vezetésével (középen) közösen imádkoztak, szemben a zalaszentgyörgyi Örömzene Kórus tagjai állnak. Fotó: Pezzetta Umberto

Szombaton öt kórus találkozott és adott műsort a kultúrházban. A zenei program előtt azonban a résztvevők egy része a helyi Millenniumi Emlékparkba ment, ahol egy kis ünnepség keretében kerítettek sort annak az apostoli kettőskeresztnek a névadó ünnepére, amit évekkel ezelőtt faragott Gyulai László és Standi Gyula, több falubeli segítővel. Az impozáns méretű és formájú kereszt a Magyarok Nagyasszonya nevet kapta. Az ünnepségen a zalaszentgyörgyi Örömzene Kórus adott műsort, majd Farkas László plébános az összegyűlt érdeklődőkkel közös imát mondott, és megáldotta a keresztet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!