Zalaszentiván

2016.06.04. 06:32

Sikeres falumegújítás Zalaszentivánon

A közelmúltban vehette át Dormán Miklós Zalaszentiván polgármestere a Magyarországi Falumegújítási Díj 2015 pályázat egyik díjazottjaként, az elismerő oklevelet- és tárgyjutalmat. Komlóskán (BAZ megye) Dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára példaértékűnek nevezte a falu önkormányzata és civilszervezetek közti együttműködést.

Horváth László

Dormán Miklós vázolta a közeljövő fejlesztési terveit

A minap, a faluban tevékenyen működő civilszervezetek képviselőivel osztotta meg gondolatait Dormán Miklós polgármester, a fórumot megtisztelte jelenlétével Pácsony Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke; Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere; Gecse Péter és Vadvári Tibor megyeszékhelyi alpolgármesterek. Balaicz Zoltán gratuláló szavai mellett tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a hét közepén újabb projekt megvalósítását tűzte ki célul a két település önkormányzata, amely által gyorsulhatnak a zalai útfejlesztések. Pácsony Imre alelnök kiemelte a falufejlesztés fontosságát, hisz' az állandóan változó világban szükség van a minduntalan megújulásra. Dormán Miklós elmondta, igen nagy figyelmet fordítottak – többek közt – a község oktatás-infrastruktúrájának fejlesztésére, s első lépcsőként, a környéken egyedüliként önállóan működő bölcsődét létesítettek Zalaszentivánban.

A konferencia résztvevői meglátogatták a közelmúltban épült bölcsődét

A sikerek mellett szólt a leendő feladatokról is a község vezetője. Mint mondta, meg kell oldani az óvoda- és az iskola nyílászáróinak cseréjét; valamint a hivatal épületének felújítását. Vadkerti Tibor történelmi lehetőségnek nevezte a megújuló energiák megvalósításának lehetőségét a közeljövőben. Reményét fejezte ki arra nézve, hogy pár éven belül majd Zalaszentiván képviselheti Magyarországot az Európai Seregszemlén. Sömenek István érseki tanácsos, Zalaszentiván község Díszpolgára szintén gratulált a sikeres pályázathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!