Zalaszombatfa

2016.06.07. 17:47

Turisztikai célú fejlesztések Zalaszombatfán

Zalaszombatfa – Nemrég újabb, turisztikai célú fejlesztés fejeződött be a mintegy ötven lelkes hetési településen.

Korosa Titanilla

Az elmúlt évben elkészült a turistaház ebédlője is a szállóvendégeknek helyet adó épülettel szemben. Januárban pedig megkezdték a szálláshely belső felújítását a szakemberek, és tavaszra el is készültek munkálatokkal. A település központjában kellemes környezetben, egy kisebb tó partján található mintegy 40 fő befogadására alkalmas vendégház turisztikai célokat szolgál.– Önerőből sikerült megvalósítani a ház felújítását, ami annak leromlott állapota miatt is szükségessé vált. A külső felújítást már korábban elvégeztük, most pedig a belső rész is elkészült. Célunk, hogy a jövőben minél több vendéget fogadjunk a településen, és ebből bevételhez jusson az önkormányzat – mondta Szabó Zoltán polgármester.

Szabó Zoltán polgármester a felújított turistaház előtt

– A munkák költsége mintegy 1,2 millió forint, ebből új járólapok kerültek a helyiségekbe, illetve teljes festést, a vízvezeték cseréjét és a vizesblokk csempézését is elvégezték. A bútorokat, berendezést is megcsináltattuk már, de helyükre kerültek a hűtőszekrények és a televíziók is. A fűthető turistaházban található két nagyobb és négy kisebb szoba egyes, illetve emeletes ágyakkal, emellett három fürdőszoba és egy konyha is szolgálja a vendégek kényelmét. Az ide érkezők a turistaházzal szomszédos épületben találhatják az ebédlőt és egy konyhát is, illetve ezek szomszédságában tekinthetik meg az állandó hetési szőttes kiállítást, ami Zalaszombatfa egyik kuriózuma. A kertben pedig kemence és szalonnasütő is várja a vendégeket.A polgármester a további tervekkel kapcsolatban arról beszélt, hogy még nyár elején szeretnék a tekepálya felújítását is elvégezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!