Zalatárnok

2017.01.12. 19:55

Indul a népfőiskola

Zalatárnok - A korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is megrendezi népfőiskolai sorozatát a település IKSZT-je. A településen született teológus-jogtudós, Kelemen Imre nevét viselő előadássorozat a jövő héten kezdődik.

Gyuricza Ferenc

Ebben az esztendőben hét alkalommal várják az érdeklődőket az intézménybe, s az első rendezvényt leszámítva, minden esetben szerdán tartják a programokat. A kóstolóval egybekötött, házi pálinkakészítésről szóló nyitó előadásra - amelynek a vendége Tóth Tamás barcsi pálinkafőzőmester lesz - január 16-án kerül sort. Január 25-én László Ildikó és Kocsisné Sipos Rozália ismertetik meg az érdeklődőket a gyógynövényekkel, a népi gyógyítás rejtelmeivel, majd február 1-én Fehér Lászlóné, a Zalai Népfőiskolai Egyesület titkára mutatja be a civil szervezet börtönprojektjeit.

Február 8-án a térség korábbi országgyűlési képviselője, Nógrádi László beszél a határon átnyúló együttműködések jelentőségéről, továbbá a nemzetközi projektek fontosságáról, majd egy hétre rá újabb életmóddal és életvitellel kapcsolatos hasznos tanácsokat kaphatnak a résztvevők, ezúttal Köves Márta aloe vera tanácsadótól és Szipőcs Józsefné masszőrtől. Február 22-én pedig Salamonné Heé Mariann milejszegi mézeskalács-készítő ismerteti meg tevékenységével az érdeklődőket. Az idei népfőiskolai előadássorozat záró rendezvényét március elsején tartják, ezen a község volt lakója, dr. Szinku Mihály, a Zalai Népfőiskolai Egyesület elnöke ad egy átfogó jellegű tájékoztatást az állategészségüggyel kapcsolatos aktualitásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!