Zalatárnok

2016.07.21. 18:10

Kívül-belül megújult az orvosi rendelőjük

Címkék#Zalatárnok

Zalatárnok - A folyamatos egészségügyi alapellátás érdekében mintegy négymillió forintot költött az orvosi rendelőnek, a védőnői szolgálat helyiségének és az orvosi lakásnak helyet adó épület felújítására a község önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A beruházás lassan a végéhez közeledik, ezáltal az már nem zavarja az egészségügyi ellátást - tudatta lapunkkal a község polgármestere. Gombos Csaba azt is elmondta: az elmúlt négy esztendő alatt három háziorvos dolgozott a településen, 2015. július 31. óta pedig helyettesítéssel oldották meg az alapellátást.

- Ezen a helyzeten sikerült változtatnunk azáltal, hogy az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vette át a körzet működtetését - magyarázta a polgármester. - Ez a hivatal dr. Engárdt Zsuzsannát közalkalmazottként foglalkoztatja, mint a körzet új háziorvosát.

A község új háziorvosa, dr. Engárdt Zsuzsanna egyik páciensét vizsgálja, Major Zsóka vérnyomását méri a rendelőben Fotó: Gyuricza Ferenc

Gombos Csaba azt is hozzátette: a település arra törekszik, hogy a helyzet konszolidálódjon, azaz szeretnék, ha a doktor tartósan látná el a praxist. Ennek érdekében a maguk részéről igyekeznek a feltételeket biztosítani.

- Már tavaly pályázatunk a rendelőnek, a védőnői szolgálat helyiségének és az orvosi lakásnak is helyet adó épület felújítására, sajnos eredménytelenül - sorolta tovább a polgármester. - Ezért a képviselőtestület úgy döntött, önerőből biztosítja az anyagi fedezetet munkálatokhoz. Ez magába foglalja a teljes hőszigetelést, a külső vakolat és a tető felújítását, a csatornarendszer cseréjét, valamint a belső festést és javítást is. Összesen közel négymillió forintot fordítottunk az épületre.

Gombos Csaba hozzátette: a képviselőtestület terve szerint még ez évben megújul az önkormányzati épület, illetve a 18 éve emelt ravatalozó is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!