Zene

2017.02.10. 20:57

A döntőbe dalolta magát a Soulwave

A Dal 2017 első elődöntőjében nyolc másik fellépő mellett a Soulwave is harcolt a zsűri és a nézők kegyeiért. A közönségszavazatok továbbjuttatták őket: döntős a Soulwave a Kalandorral!

Tóth Kata

Az egyenes ági továbbjutókon kívül a múlt hétvégén a közönség egy valakinek adhatott esélyt az öt vigaszágas előadó és dal közül, hogy megmutassa a dalát – akkor a Soulwave-et választották. Így jutott a mai elődöntőbe a tíz éve együtt zenélő csapat. Innen pedig negyedikként a döntőbe!

A hetet Budapesten töltötték a fiúk, nagy erőkkel készültek a mai elődöntőre, az élő show-ra. Ígérték, mindent megtesznek, hogy még jobban szóljon a Kalandor, és üzentek a közönségüknek: nem tudnak elég hálásak lenni, hogy mellettük-mögöttük állnak, és hogy úgy gondolták, hogy helyük van a következő fordulóban.

Fodor Mátéék nem okoztak csalódást: örömzenéltek a Dal színpadán, lendületes produkciót varázsoltak, és erre szerencsére a zsűri is felfigyelt: Frenreisz Károly és Caramel értékelték az elsőként fellépő Soulwave-et. Frenreisz gratulált, szerinte kinyílt a zenekar, a múlt heti marcona arcok helyett mosolyt látott a fiúk arcán. Egy színpadon álló zenész nyugodtan lehet bolond, mondta, azt is várják tőle. Caramel is észrevette a fejlődést – szerethetőnek, emberközelinek, jókedvűnek mondta az előadást.

Fotó: Facebook

A zenekar tagjai beismerték, kaptak kritikát is a múlt héten a sok dicséret mellé, hát változtattak néhány dolgon – összességében energikusabb produkciót hoztak az elődöntőre. 37-es összpontszámmal sokáig a harmadik helyen álltak holtversenyben három másik előadóval..

Ebben a fordulóban is a szakmai zsűri, illetve a közönség szavazata döntött a továbbjutásról. A zsűri közvetlenül a produkciók elhangzása után pontozta a dalokat 1-től 10-ig. A nézők ötödik zsűritagként küldhettek az adott produkcióra pontszámot 1-től 10-ig.

A nézői pontszámok átlagát kerekítve adták a versenydal pontszámaihoz, így alakult ki a végleges pontszám. A kialakult sorrend alapján az első három dal automatikusan a döntőbe került. A pontszámok alapján továbbjutni nem tudó hat produkció közül vigaszágon az az egy dal került a döntőbe, amelyik a legtöbb szavazatot kapja a nézőktől.

A Soulwave-et a közönsége a tenyerén hordozza: ma este is az ő szavazataikon múlt a továbbjutásuk. Jövő hétvégén újra izgulhatunk a fiúkért, immár a döntőn!

A február 18-i döntő győztese képviseli Magyarországot Kijevben, az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!