Zene

2016.02.07. 15:12

A korábbinál jóval nagyobb sebességfokozatra kapcsol a Turán

ZALAEGERSZEG - Egy viszonylag csendesebb esztendő után újra begyújtja a motorokat s teljes sebességre kapcsol a Turán. A nemzeti rockot játszó zalaegerszegi zenekar 2016-os tervei között egy válogatáslemezen való közreműködés, országos turné, valamint egy saját kiadvány is szerepel.

Gyuricza Ferenc

Többek között erről számolt be lapunknak a 2004-ben alapított zenekar énekese, Kocza Balázs. Mint mondotta, tavaly mindössze néhány koncertre volt csak lehetőségük, bár panaszra így sincs okuk, hiszen Sopronban és az év végén Zalaegerszegen is telt ház előtt játszottak. Ennek ellenére azt érezték, hogy a műfaj egy kicsit leült.

– Volt egy időszak, amikor a megfáradás jelei mutatkoztak, nemcsak nálunk, de más nemzeti rockzenekaroknál is – magyarázta az énekes. – Ez szerencsére elmúlt, most újra azt tapasztaljuk, hogy feljövőben van a stílus, s ebből a pozitív hullámból mi sem akarnánk kimaradni.

A Turán hamarosan egy új dallal rukkol elő, ami egy válogatásalbumra készül. Maga a dal már elkészült, fel is vették, csak a keverése van vissza.

– Hiszek egy... a dal címe, s érdekessége, hogy a refrénjében hallható lesz a Papp-Váry Elemérné Sziklay Szeréna által írt Magyar Hiszekegy első néhány sora – folytatta az énekes. – A dalt a 100 százalék magyar című válogatásalbum-sorozat következő kiadásához készítettük, s várhatóan tavasszal jelenik meg.

Szeretnének egy kiadványt elkészíteni, egy olyan E.P.-t, ami részben új s részben régi dalokat tartalmaz – mondta a Turán vezetője. – Az utóbbi időben a Hiszek egy... mellett születtek további dalaink is, ezeket is szeretnénk megjelentetni, míg a régebbiek közül néhányat újra felveszünk, hogy mai hangzással, s ha kell, egy kis modernizálással vagy akár zenei kiigazítással újra bedobjuk azokat a köztudatba.

Balázs azt mondja, ennek a kiadványnak az őszi megjelenése leginkább a stúdión múlik, ha az ő idejükbe beleférne a munka, akkor meglesz a lemez, ha mégsem sikerülne időpontot találniuk, akkor átcsúszik jövő évre.

– Ha így alakul, akkor sem leszünk elkeseredve, 2016-ra amúgy is lesz feladatunk elég – árulta el. – Egy országosan ismert nemzeti rockzenekar turnéjának leszünk a vendégei. Nem az összes koncertjükön, de a fellépéseik többségén mi is ott leszünk.

Címkék#Turán#Zene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!