Zene

2015.02.21. 19:28

Bang-Bang és a Kölyök: a bluestól akár a mai modern slágerekig terjedhet a paletta

Zalaegerszeg - Saját kedvtelésükre s nem a közönségük elvárása szerint állítják össze koncertrepertoárjukat a közelmúltban alakult Bang-Bang és a Kölyök tagjai.

Gyuricza Ferenc

A paletta ennek megfelelően igen széles, Michael Jackson vagy Madonna egy-egy slágere éppúgy belefér a műsorba, mint bármely régi blues-szerzemény, az egyedüli kritérium, hogy maguk a zenészek élvezzék az előadást.

– Ha a közönség azt látja rajtunk, hogy örömmel, jókedvvel zenélünk, akkor az a pozitív attitűd rájuk is átragad – mondta a basszusgitáros Pál Ferenc. – Ez a lényege annak az örömzenélésnek, amit művelünk.

A zenekar létrejötte a véletlennek köszönhető. Kanta Judit a Zabszalmából való távozása után egy új gyermekprodukciót hozott létre Kalandárium néven, s ide hívta volna dobolni Sipos Bencét. Bár az az együttműködés nem valósult meg, Judit, Bence és utóbbi édesapja, a gitáros Sipos Zsolt hármasban kezdett zenélni, végül Pál Fecó csatlakozott hozzájuk. Ez a felállás azonban nem olyan szigorúan kötött, tervezik, hogy fellépéseikre hívnak vendégzenészt, hogy a produkció még érdekesebb legyen.

Pál Fecó, Kanta Judit, Sipos Zsolt és Sipos Bence, ők alkotják a Bang-Bang és a Kölyök zenekart. Fotó: Gyuricza Ferenc

– Amit képviselünk, az a klubok és kávéházak zenéje, de arra is törekszünk, hogy sokkal többet nyújtsunk az általában megszokottnál – sorolta Sipos Zsolt. – Ha elfogadnánk, hogy csak kocsmazenét játszunk, úgy a repertoár kimerülne a Highway To Hellben, az Ohióban és a Felkelő nap házában. Mi azonban szeretnénk a korábban már említettek mellett egy Nancy Sinatrát vagy egy Aretha Franklint is belevinni a műsorba, és az sem zavar, ha elsőre a közönség ferde szemmel néz ránk. Ha jók vagyunk, akkor a végén úgyis elismerik azt, mint ahogy ez meg is történt már.

Sipos Zsolt azt még elmondta: nem szeretnék, ha túltengenének a zalaegerszegi szórakozóhelyek kínálatában, tehát a cél nem az, hogy minden egyes hétvégén fellépjenek a város valamelyik klubjában vagy zenés szórakozóhelyén. Ennek okán legközelebb valószínűleg valamikor áprilisban lesznek láthatóak a Records Music Pubban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!