Zene

2017.01.21. 17:35

Egyszerre két albumon is dolgozik

ZALAEGERSZEG - Egyszerre két albumot tervez a Matyi és a Hegedűs formáció egykori tagja, a már jó ideje szólókarrierbe kezdett, s mellette keresett producerként is dolgozó Dömötör Balázs. Az egyik egy akusztikus kiadvány lenne, a másik pedig egy szerzői album a legsikeresebb bulizós dalaiból.

Gyuricza Ferenc

Balázs azt mondja, nem sietteti semmi és senki, ezért aztán nem is kapkod a munkával. Az akusztikus albumával gyakorlatilag el is készült, jelenleg annak keresi lehetőségét, hogy hol adhatná ki.

- Körülbelül egy éve összeraktam egy teljes albumra való akusztikus anyagot - magyarázta. - Ebben azok a dalaim kaptak helyet, amiket az utóbbi egy-két évben írtam, s számomra nagyon fontos tartalmi gondolatokat tartalmaznak a szövegek.

Dömötör Balázs egyre inkább az élő zenék irányába mozdulna el

A zenész-producer hozzáteszi: nagyon sokat olvas olyan szerzőktől, akik személyiségfejlesztéssel és pszichológiával foglalkoznak. Ezek a művek pedig egyértelműen hatással vannak rá, olyannyira, hogy nemcsak a saját életét igyekszik jó irányba terelni, de ezeket a pozitív üzeneteket szeretné embertársai felé is közvetíteni.

- Van egy másik tervem is, készülök egy szerzői lemezre a bulisabb zenéimből - folytatja. - A két dolog közt egyáltalán nincs ellentmondás, hiszen mindkettő én vagyok. Azt azonban egyre inkább érzem magamon, hogy igényem lenne ezt a bulizósabb világot teljesen lecserélni egy sokkal tartósabb és továbbvihető tartalmakra összpontosító zenei produkcióval, s azon belül az akusztikus hangzásvilágú dalokkal szeretnék foglalkozni.

Balázs a saját dalai és albumainak gondozása mellett továbbra is rengeteget dolgozik hangszerelőként és producerként. Az utóbbi időben pedig egy egészen speciális vállalkozásba is kezdett, olyan tréningsorozatot indított el, aminek segítségével az elektronikus zenékkel ismerteti meg a résztvevőket, illetve azok műhelytitkaiba is bevezeti őket.

- Az utóbbi időben rengetegen kerestek meg azzal, hogy véleményezzem a zenéiket - magyarázza. - Mindenki DJ akarna lenni, ami nagyon nemes szándék, de ahhoz, hogy fellépni is elhívják őket, széles körben meg kell ismertetniük a nevüket. Ennek pedig a legegyszerűbb útja, ha saját zenéket írnak vagy legalább remixeket készítenek. Többségüknek azonban egyáltalán nincs fogalma arról, hogy ebbe hogyan kezdjenek bele, ráadásul a legtöbbjük azonnali sikert akarna, természetesen befektetett munka és pénz, illetve rutin nélkül. Én ebben próbálok meg segíteni nekik, kéthetente tartok előadásokat, melyek időtartama négy-négy óra. Egy-egy előadáson maximum hat hallgató vehet részt, így valóban biztosítani tudom azt, hogy egyénre szabottan, valamennyi felmerülő kérdésre válaszolva adjam át az ismereteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!