Zene

2017.04.01. 06:30

Ismét varázslatos álomvilágot mutat be a zalai együttes

Nagykanizsa - Ismét varázslatos álomvilágot tár rajongói elé a szimfonikus metalzenét játszó Tales Of Evening. Az öt éve debütált zalai együttes Keresni téged címmel a napokban egy új videoklipet jelentetett meg, amely akár a következő nagylemezük előfutáraként is felfogható.

Gyuricza Ferenc

- Régen jelentkeztünk már új dallal, azért is szerettük volna valami módon nyomatékosítani, hogy nem állt le a zenekar, éppen ellenkezőleg: folyamatosan dolgozunk új témákon - foglalta össze érdeklődésünkre Ádám Attila, a Tales Of Evening vezetője. A billentyűs hangszereken játszó zenész azt is hozzátette: erre ma már egy videoklip bemutatása tűnik a legjobb lehetőségnek, hiszen azok a közösségi oldalak révén hamar célba érnek. Így történt ez a Keresni téged című szerzemény kapcsán is, a dal megjelenésének híre pillanatok alatt elterjedt az országban.

- Bár erről talán még korai beszélni, ám nagy a valószínűsége, hogy a Keresni téged szerepelni fog a harmadik lemezünkön - folytatta a zenekarvezető. - Pontos dátumot még nem jelöltünk ki, de azt gondolom, őszre elkészülünk az albummal.

Attila szólt arról is, hogy az elmúlt időszakban kapott egy megtisztelő felkérést, a heavy metal műfajának egyik vezető hazai formációja, az Ossian lemezén működhetett közre. Mivel a patinás zenekar új hangzású és az eddigieknél sokkal változatosabb albumot szeretett volna megjelentetni, szükségük volt egy olyan billentyűsre, aki nemcsak kiváló ismerője a saját hangszerének, de akár zeneszerzőként is tud segíteni. A 11 dalos Az igazi szabadság című nagylemez április 21-én kerül a boltokba.

Ádám Attila az Ossian zenekar tagjatól is kapott felkérést

- Hihetetlen élmény volt az Ossian tagságával együtt dolgozni - folytatta a billentyűs. - Nemcsak azért, mert bepillantást nyerhettem abba a folyamatba, ahogy egy stílusvezető zenekar dolgozik, és ezáltal olyan tapasztalatokra tehettem szert, ami csak keveseknek adatik meg, de azáltal is, hogy teljesen a bizalmukba fogadtak. Odaadták a dalvázlatokat, s teljesen rám bízták, hogy egészítsem ki azokat billentyűs részekkel a saját elképzeléseim szerint. Ez már önmagában olyan bizalmi légkört teremtett, amit én soha nem tapasztaltam. Szinte valamennyi ötletemet elfogadták, talán két esetben kértek kisebb változtatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!