Zene

2016.02.27. 17:40

Megjelenik az Age Of Agony ötödik albuma

Heteken belül megjelenhet a legpatinásabb zalai rockzenekar, a már húsz éve működő Age Of Agony új nagylemeze. A kompromisszumoktól mentes death-metal zenét játszó együttes ezúttal egy koncept, azaz egy téma köré épülő albumot készített. A dalok az első világháborúval foglalkoznak.

Gyuricza Ferenc

A lemezen szereplő tíz dal időrendi sorrendet követ, ám a témáról ennél többet egyelőre nem kívántak a zenekar tagjai elmondani.

– Hamarosan úgyis kiderül minden, hiszen igen jó esély mutatkozik arra, hogy még a tavasz folyamán kézbe vehessük az albumot – magyarázta az Age Of Agony basszusgitárosa, Tóth Krisztián. – A felvételeket január 30-án fejeztük be, már a keverés zajlik, ezért hamarosan kezdődhet a gyártás is. Egyelőre CD és kazetta készül, aztán a továbbiakat majd meglátjuk.

– Friss hír a zenekar körül, hogy Ferencz Gábor gitáros a távozás mellett döntött – folytatta a basszusgitáros. – Már keressük az utódját, s próbálunk is egy zalaegerszegi gitárossal, aki megfelelő lehet a számunkra. Lassan összeáll a koncertnaptárunk, áprilisban Bécsben kezdünk, addigra hivatalosan is szeretnénk majd bemutatni az új tagot.

Az Age Of Agony igen mozgalmas év előtt áll. Nemcsak az új album megjelenése miatt, de a koncertfronton is jelentős előrelépés történt. Számos meghívást kapott a zenekar külföldről is, Ausztriába, Szlovákiába, Csehországba és Romániába is várják őket, de lesznek hazai fellépéseik is.

– Csehországba rendszeresen visszajárunk, ott nagyon kedvelik az Age Of Agony zenéjét – szögezte le Krisztián. – Idén először az extrém metal műfajok egyik legjelentősebb európai fesztiválján, az osztrák Kaltenbach Open Air-en is játszhatunk, ami vélhetően nemcsak zenészként jelent majd óriási élményt számunkra, hanem death-metal rajongóként is, mivel a stílus számos kiválósága lesz ott, és természetesen meg is nézzük őket. Hasonló izgalommal készülünk az aradi koncertünkre is, annak legfőbb érdekességét pedig az adja, hogy október 6-án kerül rá sor, ezért az egész napot a városban kívánjuk tölteni, hogy részt vehessünk a különböző megemlékezéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!