Zene

2015.11.04. 14:05

Slágerzene - A változatosság kínálja az izgalmat

Zalaegerszeg –Merőben új vállalkozásba fogott Horváth Tibor gitáros. A zenész Music Rum Jam Band néven olyan formációt hozott létre, aminek tagjai állandóan cserélődnek.

Gyuricza Ferenc

A kezdeményezés célja, hogy igényes zenét vigyenek be a szórakozóhelyekre, s azt élvezhető hangerővel játsszák ott, ami mellett a vendégeknek lehetőségük nyílik a beszélgetésre is. Horváth Tibor többször kihangsúlyozza, nem koncertről van szó, hanem aláfestő muzsikálásról, ám az is fontos, hogy pult helyett      a színpad legyen a fókuszban.

– Mintegy harminc éve zenélek, s ez időszak alatt rengeteg zenésszel és énekessel kerültem kapcsolatba vagy ismerkedtem meg. A Music Rum Jam Band tagjait belőlük, több tucatnyi személy közül válogattam össze. Az ötlet tetszett mindenkinek, de természetesen voltak olyanok, akik különböző okok miatt nem kívántak, vagy nem tudtak részt venni benne – folytatta Horváth Tibor, majd a névsort is bemutatta. Czetter Gábor, Tóth Tibor, Bogár Tamás és Takács Gábor dobosok, Pércsi Beáta, dr. Vígh András, Szantner László és Németh András basszusgitárosok, valamint Újvári Tímea, Lévai Zoltán és Dolgos Péter énekesek társultak mellé. Mindannyian megtanulták azt a repertoárt, amelyből a műsort estéről estére össze kívánják állítani. Horváth Tibor szerint ebben a formációban az a legnagyobb izgalom, hogy pontosan nem is tudni előre, hogy adott estén ki fog zenélni. Miután valamennyien profi zenészek, ezért próbára nincs is szükség, de előfordulhat akár az is, hogy a közönség soraiból is csatlakozik valaki hozzájuk.

 

A kezdeményezés célja, hogy igényes zenét vigyenek be a szórakozóhelyekre Fotó: a szerző

– A repertoárunkban világslágerek, továbbá közismert rock- és blues-dalok szerepelnek – folytatta a gitáros. – Olyan előadók dalaiból válogatunk, mint a Deep Purple, a Led Zeppelin, a Black Sabbath, az Eagles, Eric Clapton, Jimi Hendrix,    a Bon Jovi, a ZZ Top, a Pink Floyd vagy éppen Shania Twain. Fontos, hogy nem feldolgozásokat játszunk, hanem próbáljuk egy az egyben visszaadni a dalok eredetijét. Ebben az is sokat segít, hogy   a Music Rum Jam Band minden tagja vokálozik is.

Horváth Tibor elmondása szerint minden együtt áll ahhoz, hogy a zenekar bemutatkozzon, ám a megfelelő szórakozóhelyet még nem találták meg. Először Zalaegerszegen próbálkoztak, majd a megye más településein is. Volt is klub, amelyikkel megállapodtak, ám a tulajdonos az utolsó percben visszakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!