Zene

2017.08.14. 18:00

Születésnapi konfettiesőben

BUDAPEST - Konfettiesővel, óriási tortával és hatalmas össznépi flash mobbal ünnepelték a Sziget 25 éves jubileumát a fesztiválon. A hétnapos rendezvény ma ér véget, az utolsó napra többek közt egy látványos és hangulatos end show-t ígérnek a szervezők, melyhez a zenét napjaink legismertebb lemezlovas párosa, Dimitri Vegas és Like Mike szolgáltatja.

Gyuricza Ferenc

A közösségi élményeken alapuló események a Sziget legvonzóbb programjai közé tartoznak, a hét végi születésnapi partira azonban még a korábbiakhoz képest is jelentős tömeg gyűlt össze. Vasárnap este az évek óta rendszeresen visszatérő, a Sziget mellett a Volt és a Strand fesztiválon, illetve az idei EFOTT-on ugyancsak fellépő Hurts koncertje előtt a Sziget alapítója, a mára szinte teljesen háttérbe húzódott Gerendai Károly köszöntötte a szigetlakókat, akikre ezt követően hatalmas konfettieső zúdult. Az ünnepség alig negyed órán keresztül tartott, ugyanis a jó előre szigorúan meghatározott programot semmi sem szakíthatja meg, ez a fesztiválok alaptörvénye. Miközben tehát a fesztiválozókra hullt a konfettieső, a háttérben már a brit Hurts készülődött, majd a nagyszínpad programját egy ügyeletes D.J.-páros, az amerikai The Chainsmokers zárta, akiknek műsorát olyan világsztárok is megnézték, mint az éppen Budapesten tartózkodó filmszínész Ashton Kutcher s felesége, az ukrán származású Mila Kunis. A fesztivál területén - leginkább annak V.I.P. részlegén - amúgy rengeteg az ismert ember, színészek, énekesek, sportolók, modellek, szépségkirálynők és közéleti személyiségek egész sorával futhat össze az ember.

 

A Szigeten azonban nem csak a nagyszínpad kínált izgalmakat, a legnagyobb alapterületű fedett koncerthelyszínen, vagyis az A38 sátorban vasárnap este az a The Pretty Reckless adott koncertet, melyet a legtöbben valószínűleg csak úgy ismerhetnek, mint a zenekart, amelynek énekesnője játszott a Gossip Girl című filmsorozatban. Taylor Momsen valóban színészként indította pályafutását, ám már jóval korábban, többek közt Jim Carrey partnereként is láthattuk A Grincs című mesében, akkoriban még bájos gyermekként. Ezúttal viszont egy valóban dögös rocksztárként tért vissza, aki a zenekarával együtt visszadta annak a hitét, hogy napjaink ünnepelt sztárjai közt is akadnak figyelemre méltó előadók, nem csak értéktelen produkciók sokaságának gyűjtőhelye a Sziget. A gond csupán az, hogy előbbiekből van kevesebb.

 

Jelen sorok írója szerint a The Pretty Reckless alig több, mint egyórás fellépését a Biffy Clyro és a Kasabian koncertjével együtt az idei Sziget eddigi három legjobbja közt kell megemlíteni, legalábbis a kiemelt programhelyszíneket illetően. Természetesen izgalmas volt látni a hazánkban először fellépő P.J. Harveyt is, mint ahogy a Rudimental műsora is kifejezetten szórakoztató volt, annak a hangulatát azonban a délutáni napsütés még egy kissé lerontotta.

A Sziget koncertjeinek egy része azonban nemcsak helyben, de otthonról is élvezhető. A világhálón keresztül egy live stream program segítségével öt színpad műsorából válogathatunk, persze az összes produkciót így nem tekinthetjük meg, de ízelítőként bele lehet kóstolhatni a fesztivál hangulatába.

 

Ami a látogatottságot illeti, egyelőre a nagy rekordok elmaradnak. Ugyan a nyitónapi Pink-koncert után szombaton is telt házat jelentettek a szervezők, ám a tavalyi nézőcsúcsot vélhetően idén nem sikerül megdönteni, bár ezt előzetesen is jelezték a szervezők, hiszen az elmúlt évinél kevesebb bérlet fogyott.

A fesztivál területén az átmeneti lehűlés ellenére is tikkasztó a hőség, nemcsak napközben, hanem az esti-éjszakai programok alatt is szellős ruhában jár a szigetlakók jelentős hányada. Italból is rengeteg fogy, alig győzik a rohamot a vendéglátóhelyek.

Címkék#buli#Sziget

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!