ZMVA

2015.09.14. 09:17

A ZMVA elősegíti Zala megye gazdasági fejlődését

TÁMOP-4.1.1.F-14/1/Konv-2015-0011 A Nyugat-Pannon térségi felsőoktatás társadalmi-gazdasági szerepének erősítése a duális képzések tapasztalataira építve

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a Budapesti Gazdasági Főiskola vezetésével és a Pannon Fejlesztési Alapítvánnyal, valamint a KLIK Zalaegerszegi Tankerületével közös projektet valósít meg a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „A Nyugat-Pannon térségi felsőoktatás társadalmi-gazdasági szerepének erősítése a duális képzések tapasztalataira építve” elnevezéssel.

A projekt célja a felsőoktatás legfontosabb minőségi mércéjének, a képesítés munkaerő-piaci értékének emelése, azaz hogy az oktatás tartalma és módszertana a leghatékonyabban támogathassa a hallgatóktól elvárt szakmai kompetenciák fejlesztését. A projekt elősegíti a munkaerőpiac elvárásainak megfelelő szakemberek képzését, a képzés tartalmi és módszertani megújítását, gyakorlat-orientáltságának növelését. a regionális munkaerőpiac igényeihez igazodó, gyakorlatorientált képzést és ezzel együtt megfelelő életpálya-modellt nyújt a fiataloknak.

A projekt megvalósítása során a ZMVA elősegíti Zala megye gazdasági fejlődését, a KKV szektor támogatását. A projekt által a térségi vállalkozások jobban képzett munkatársakkal tudják erősíteni munkájukat, emellett visszacsatolási lehetőségük teremtődik a képzések kialakításába is.

A projekt megvalósítása során az Alapítvány a 2015. november 30-ig tartó projektben többek között képzéseket szervez a duális képzés iránt érdeklődő gazdasági szereplők számára és tanulmányutat szervez Stájerországba.

A projektről és a gazdasági szereplők részvételi lehetőségéről részletes felvilágosítással szolgál Halász Eszter projektmenedzser, a 92/316-033-as telefonszámon vagy személyesen a ZMVA zalaegerszegi irodájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!