ZTE FC

2014.11.14. 17:05

A ZTE FC most már kihozná az őszből a maximumot

Kettőből kettő – a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapatánál ezt, a számukra legoptimistább forgatókönyvet szeretnék megvalósítani. Vagyis, hogy szombaton (kezdés: 13.00) Ajkán, majd egy hét múlva idehaza, a Kaposvár ellen is győzzön a csapat.

Kerkai Attila

Szögezzük le: nem lesz könnyű... Egyrészt a ZTE FC utóbbi hetekben mutatott formája éppenséggel nem a legjobb, másrészt a pályán mindig ott van egy ellenfél. Most szombaton például az Ajka, amely nem élcsapat, de otthonában veszélyes rivális, és a ZTE FC amióta kiesett az NB I-ből és Ajkára látogatott, még nem nyert. Az előző szezonban, most tavasszal 1-1-et játszott a két csapat, miközben a ZTE FC négy kapufát is lőtt, de győzni nem tudott.

A zalaiaknál edzőváltás történt (és a közelmúltban az Ajkánál is, Zoran Kunticnak ez lesz a negyedik mérkőzése a kispadon), és Zalában most Lendvai Miklóstól várja mindenki a „megváltást”. A szerdai, FTC elleni Ligakupa találkozón voltak biztató jelek, s ebbe kapaszkodna a régi-új szakvezető is.

Légi veszély a zalai kapu előtt a hétközi, Ferencváros elleni Ligakupa meccsen (1-1). Sötétkék felsőben a hazai játékosok (Fodor, Simonfalvi és Króner) igyekeznek elkerülni a kapott gólt (Fotó: Pezzetta Umberto)

– Meg kell próbálni kijavítani azokat a hibákat, melyeket szerdán is elkövetett a csapat, de inkább a pozitívumokat akarjuk megerősíteni, mert abból is láttunk néhányat – mondta el Lendvai Miklós. – Sajnos lassabban megy minden, hiszen a csapat számomra is új és egy veszélyes együttes otthonába látogatunk. A hátra lévő két őszi mérkőzésünket szeretnénk mindenképpen pozitív mérleggel zárni, és nem kétséges: mindkét találkozón szükségünk volna a három pontra, hogy így vonuljunk téli pihenőre. Túl nagy stratégiai változtatásokat nem lehet ennyi idő alatt megvalósítani, és sok új dolgot nem is akartam, bevezetni. Inkább az egyszerűségre kell törekedni a remélt sikerek érdekében. Csapatunk játékerejét tekintve reális elképzelés, hogy Ajkán győzni tudjunk, de ezt meg is kellene valósítani.

A találkozóról terveink szerint élő, szöveges tudósítást adunk a zaol.hu-n.

A ZTE FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Króner, Fodor, Kovács G., Farkas – Simonfalvi, Horváth A., Szőllősi – Babati, Délczeg, Bailo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!