ZTE FC

2015.02.20. 15:15

Itthon, a Békéscsaba ellen kezdi az NB II tavaszi felét a ZTE FC

Zalaegerszeg - Lendvai Miklós vezetőedző szerint a felkészülés ideális volt, a csapat jó irányba indult el és ezt tartani is akarják. Szombaton megkezdődik a labdarúgó NB II tavaszi sorozata, a nyolcadik ZTE FC együttese hazai pályán, 14 órától a második Békéscsabát fogadja.

Kerkai Attila

Lendvai Miklóssal pénteken először még az előző esti szurkolói ankétot idéztük fel, ahol elhangzott, hogy jól sikerült a csapat felkészülése. Nézzük, miért is.

- Elsősorban azért, mert elvégeztük a munkát, amit terveztünk - válaszolta Lendvai Miklós. - A hibahatáron belül maradt az időjárás is, nem volt ezzel sem gond. Csak Simonfalvi Gábor múlt heti vállsérülése nem volt betervezve... Ő persze játszana a rajton, ezt nem is titkolta, de én nem engedem, hogy ekkora kockázatot vállaljunk.

- Beszéljünk az erősítésekről is. Itt is teljesültek az elképzelések, vagy akad, akit még a keretben látna?

- Ami a tervekből megvalósult, azzal elégedett vagyok. Vannak céljaink, melyek megfogalmazódtak, ezekhez a mostani erősítések abszolút passzolnak.

Kékben Szőlősi Ferenc a Cakovec elleni edzőmeccsen. Ősszel sokat volt sérült, de most ő is rajtra kész
Fotó: Katona Tibor

- Az ankéton is elhangzott: kezdeményező csapatot akar látni a pályán. Ez mit jelent?

- Amit szeretnénk elérni, azt hosszú távon akarjuk megvalósítani. Az utánpótlás és a felnőtt csapat azonos koncepció szerint készül, megpróbálunk az európai szinthez közeledni. Ami nem jön egyik pillanatról a másikra. Most a versenyidőszak következik, de folyamatosan kell terhelni a játékosokat ekkor is, és szükséges a rotáció. A kezdeményezéshez szükség van az erőre, s hogy a felfogásunk is változzon. Ahhoz, hogy felgyorsuljon a játék, a gondolkodásnak is ennek megfelelőnek kell lennie. Tehát, kisebb területen, gyorsabb döntéseket kell hozni, kezdeményezni kell a párharcokat minden szituációban. Én erre gondolok és azt hiszem, hogy jó irányba haladunk. Minél gyorsabban és egyszerűbben kezdjünk el futballozni, de szabályok közé szorítva. Sokat fejlődtünk e téren a télen, de türelmesnek kell lenni, hogy ez az egész kiforrja magát.

- A nyitányon érkezik a Békéscsaba, a második helyezett. Gondolom, egy győzelem lenne az ideális a rajton. Sikerülhet?

- Küzdelmes mérkőzés lesz, hiszen a pálya messze van a jótól, a déli oldalon a napos idő ellenére is mély és csúszós a talaj. Harcos mérkőzésre számítok, csak egyet nem szeretnék: ha kiegyenlített mérkőzésből a körülmények miatt jönnénk ki negatívan. Például ha valaki elsüllyedne egy szituációnál, és a Csaba ezt büntetné meg. Mert ha jobb lesz az ellenfelünk, és lefutballoz bennünket, akkor nincs mit mondani. Abból a szempontból nyugodt vagyok, hogy minden munkát elvégeztünk, így tudunk egymástól követelni és ez egyfajta magabiztosságot is ad.

Simonfalvi Gábor mellett az egyik új szerzemény, Horváth Péter sem lesz a keretben, utóbbi egész héten lázas volt. Lendvai Miklós várható kezdőcsapatot is megadott, de jelezte: vannak még kérdőjelek. Íme: Szappanos - Króner, Kovács G., Forgács, Fodor (Farkas N.) Szakály A., Bedi (Bíró) Babati, Szőllősi, Bailo Délczeg (Vittman).

A találkozóról terveink szerint a zaol.hu-n élő, szöveges tudósítást adunk.

Szurkolói információk

A szombati ZTE FC -Békéscsaba találkozót a 18 év alattiak ingyen nézhetik meg. A klub a tavasz során minden hazai találkozó szünetében szervez műsort, most Éder Gabee szórakoztatja majd a publikumot. A belépéshez nem szükséges szurkolói kártya, de a jegyvásárláskor a nevet és a lakhelyet meg kell adni továbbra is. A Dísz téri városi jegyirodában folyamatosan lehet a ZTE FC hazai találkozóira elővételben is belépőket vásárolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!