ZTE FC

2015.05.01. 10:38

ZTE FC: Talán minden összejön - A fiatal Bedi Bence bízik csapatában Gyirmóton is

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB II 26. fordulójában ismét élcsapat vár a ZTE FC-re: szombaton (19.00) a második helyezett Gyirmót otthonába látogat. A zalaiak fiatal játékosa, Bedi Bence viszont bízik csapatában, főleg a múlt heti sikeres mérkőzés után.

Kerkai Attila

Csütörtökön ballagás, pénteken edzés, szombaton bajnoki mérkőzés, hétfőtől pedig érettségi... Bedi Bence fiatalságának minden édes „terhét" viseli, de egyáltalán nem bánja ezt. A tavasszal némileg váratlanul került be a ZTE FC kezdőcsapatába, de ott is maradt, immár ötödik mérkőzés óta, hiszen a 18 esztendős fiatal nagyon jó teljesítményt nyújt a balhátvéd poszton.

Pénteki beszélgetésünkkor nem lehetett kihagyni a kérdést: milyen volt a ballagás?

– Jól sikerült, ráadásul elismerést is kaptam tanulmányi és sportteljesítményemért az ünnepségen – dicsekedett el vele Bence, de egy kitűnő tanuló esetében, aki még sportol is, még szép, hogy megérdemli az elismerést.

Aztán persze a futball következett. Bedi Bence elárulta: nem is igazán balhátvéd a posztja, inkább középpályás.

– Először engem is meglepett, hogy Lendvai Miklós a bal oldali hátvéd posztján szavazott bizalmat, de ez sem idegen számomra – mondta. – Próbálom elvégezni a feladatot, amit rám bízott és a jövőben is ezt teszem. Az elején szokatlan volt a felnőttek között a játék, nagyon elfáradtam a meccsek végére, hiszen erősebbek, gyorsabban az ellenfelek, de kezdek belerázódni... A csapatnak most nagyon jól jött a Mezőkövesd elleni siker, de tudjuk, hogy Gyirmóton még nehezebb dolgunk lesz. Feljutásra esélyes csapatról van szó, de azért mi sem kikapni utazunk hozzájuk. A pontszerzésre van esély, de ha minden összejönne, akkor talán még egy bravúrra is.

Bedi Bence teszi a dolgát és megtérülni látszik a befektetett munka. Fotó: Katona Tibor

Bencét jövőjéről is kérdeztük. Az egyébként letenyei fiatalembernek egyelőre nincs profi szerződése, de mint mondta, ha a ZTE FC ajánlana neki ilyet, akkor Egerszegen kezdené meg felsőfokú tanulmányait. Mérnöknek készül.

– Véleményem szerint már készül az a szerződés... – mindezt Lendvai Miklós vezetőedző mondta, amikor megkerestük az újabb mérkőzéssel kapcsolatban. – És azt gondolom, hogy meg is érdemli, hiszen követendő példa lehet hozzáállása, iskolai munkája és a pályán nyújtott teljesítménye is minden fiatal számára. Ami a Gyirmót elleni találkozót illeti, nagyon fontos lenne, hogy ne legyen eredménytelen számunkra a szombati találkozó és ezt egész héten hangsúlyoztam a fiúknak. Jó volt győzni legutóbb, de persze tudjuk, hogy a Gyirmót erős csapat, nehéz lesz ellene játszani. Remekül támad csapatuk, de ha szervezettek vagyunk, megfoghatjuk őket is.

Simonfalvi Gábor bokasérüléssel bajlódik, ő nem tud játszani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!