ZTE FC

2016.08.12. 14:09

A jó példa adott a ZTE FC labdarúgói számára

Zalaegerszeg - Két hete kezdődött, ám a labdarúgó NB II-ben már a 4. forduló következik, melyben vasárnap 19 órától a ZTE FC az egyik újoncot, a Dorogot fogadja. Csató Sándor vezetőedző szerint azt a formát kell nyújtaniuk, amit egy hete itthon és szerdán, Nyíregyházán is mutattak.

Kerkai Attila

- Jó eredmény a nyíregyházi egy-egy? - tettük fel a kérdést mindjárt kezdésként Csató Sándornak, a ZTE FC vezetőedzőjének, a szerdai találkozójukra utalva.

- Szerintem egy NB I-es színvonalú mérkőzést játszottunk a Nyíregyházával, lüktetett a játék, akadt helyzet itt is, ott is - érkezett a szakvezető válasza. - Igazságos eredmény született, de van némi hiányérzetem, mert talán nekünk voltak a nagyobb helyzeteink. Viszont inkább a mutatott játéknak örülök, s ezt kellene folytatnunk a Dorog ellen vasárnap is. Ellenfelünk az NB III-ból jutott fel, de már ott is nagyon masszív volt a védelme, s arra számítunk, hogy itt Egerszegen is próbálja ezt kihasználni, hogy aztán a kontráiban bízzon.

Daru Bence szerdán nem játszhatott, de jól halad a felépülése, így a múlt héten is gólt szerző támadó valószínűleg kezdő lesz Fotó: Pezzetta Umberto

A Csató-Csató viszont párharc úgy tűnik elmarad, hiszen Csató Sándor fia, Martin a Dorog játékosa (védője), ám sérüléssel bajlódik, így nem valószínű, hogy pályára tud lépni. Hazai oldalon ellenben bíznak abban, hogy Daru Bence, aki betegség, valamint Forgács András, aki húzódás miatt hagyta ki a szerda találkozót, már bevethetők lesznek. A győzelem hazai pályán elvárás a ZTE-vel szemben, s ezzel a szakvezető is egyetért.

- Valóban, hazai pályán nagyon nem kellene botlani, ezzel együtt idehaza biztosan lesznek majd nehéz meccseink, és az lehet a Dorog elleni is. Ám győzni akarunk! - mondta Csató Sándor. - Daru és Forgács esetében van még két nap a mérkőzésig, de a keretünket úgy alakítottuk ki, hogy minden posztra legyen megfelelő megoldás, ha valaki kiesik. Átmenteni a formánkat, ez lesz a legfontosabb, hiszen az a célunk, hogy élcsapat legyünk. Ehhez az is kell, hogy a játékosok higgyenek magukban, amihez nagyon jó példát ad a jelenleg zajló olimpia. Ezekben a napokban nagyon sok jó gondolat és nyilatkozat születik meg arról, hogy hinni kell a sikerben minden áron. Bár nem leszünk olimpiai bajnokok, de azért próbálunk mi is becsempészni ezekből értékes gondolatokból párat az öltözőbe.

A ZTE FC arról értesített bennünket, hogy a találkozóra érkező első kétszáz alsó tagozatos diáknak meglepetéssel kedveskednek.

Az NB II 4. fordulójának programja. Vasárnap, 17.30: Mosonmagyaróvár-Nyíregyháza, SZEOL SC-Budaörs, Békéscsaba-Soroksár, Kisvárda-Pukás Akadémia, Vác-Szeged 2011, Cigánd-Balmazújváros. 19.00: Siófok-Kozármisleny, ZTE FC-Dorog, Csákvár-Cegléd, Sopron-Szolnok.

Címkék#ZTE FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!