ZTE FC

2014.04.11. 15:20

Lendvai: nyerni kell!

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB II-ben a múlt hetihez hasonlóan a ZTE FC ismét hazai pályán lép pályára, azonban remélik, hogy ezúttal más eredményt hoz számukra az újabb forduló. A zalaiak szombaton 18 órától a Ceglédet fogadják.

Kerkai Attila

A más eredmény alatt azt értjük, hazai pályán nem veszít pontokat Lendvai Miklós együttese, amely egy hete a Tatabánya ellen csak 2-2-es döntetlent ért el, pedig a zalai drukkerek már nagyon bíztak benne, hogy megszületik a csapat első tavaszi sikere.

Talán majd most, a Cegléd ellen. Az alföldiek jelenleg a 14. helyen állnak, vagyis az egyik kieső pozíciójában és 10 ponttal szereztek eddig kevesebbet, mint a ZTE FC. A ceglédiek a tavasz első hat fordulójában csak egyetlen pontot szereztek, igaz, azt legutóbb és éppen az éllovas Nyíregyháza ellen... Pénteken, amikor Lendvai Miklóssal, a ZTE FC vezetőedzőjével találkoztunk nem fogadott bennünket jó hírekkel.

– A múlt heti után most sem úsztuk meg a betegségeket – kezdte is ezzel a szakvezető. – Sluka három napig lázas volt, Kovács László pedig a bokáját fájlalja, és továbbra sem számíthatok Vittmanra valamint Simonfalvira. Talán, majd a jövő héten... Ezen kívül többen, így például Sluka, Grbic és Holdampf is már négy sárgás, vagyis erre is figyelni kell.

Legutóbb két gólt is szerzett a ZTE FC a Tatabánya ellen, mégsem sikerült nyerni. Most abban bíznak az egerszegiek, hogy a kapu előtt még határozottabbak lesznek és akkor nyerhetnek. Fotó: Pezzetta Umberto

A „ki fog itt gólt lőni" kérdés a múlt heti két találat ellenére is a levegőben lóg, hiszen leginkább a ZTE FC támadójátéka az, amely akadozik. Lendvai Miklós sem vitatkozott ezzel a megállapítással...

– A héten az edzéseken is arra fektettük a nagyobb hangsúlyt, miként lehete hatékonyabb a támadójátékunk – folytatta ezzel a szakvezető. – Véleményem szerint az első három mérkőzésen, bár nem nyertünk, nem volt gond a támadójátékkal, sőt, a múlt héten az első tizenöt percben is ott voltak a helyzeteink, csak éppen nem tudott senki a kapuba találni. Viszont az előrejáték a védekezésből indul és az a baj, hogy alapvetően sok hibával játszunk. Hiányzik most a csapatból egy olyan befejező ember, aki a több megoldás közül is mindig a legjobbat választja, de remélem, valaki végre megmutatja, hogy ő is képes erre. Most azt kell mondjam, hogy nem lehet semmilyen kifogás, nem lehet indok a sok sérült és a betegségek. Ezt a meccset meg kell nyerni!

A ZTE FC várható kezdőcsapata: Vlaszák – Preklet, Kovács G., Bogunovic, Hajdú – Babati, Holdampf, Sluka, Frizoni – Grbic, Bíró.

Az NB II 23. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén: Dunaújváros–Szolnoki MÁV. A további mérkőzések. Szombat: Tatabánya–Szigetszentmiklós 16.30, Kozármisleny–Kisvárda 16.30, Ajka–Siófok 16.30, Békéscsaba–Gyirmót 16.30, Nyíregyháza–Sopron 16.30, Vasas–Balmazújváros 18.00.

Kapcsolódó hírek:

Devecz Miklós szerint két év múlva lehet az élvonalról is beszélni

A ZTE FC-nél jól jönne kicsivel több tapasztalat is

A ZTE FC hazai pályán nem tudta legyőzni a sereghajtót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!