ZTE FC

2016.04.22. 14:47

A ZTE FC és a szolnoki túra "veszélyei"...

Zalaegerszeg - A szezon utolsó idegenbeli találkozójára készül a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata, amely szombaton 19 órától a Szolnoki MÁV vendége lesz. Zalai szempontból a második helyezés megőrzése érdekében a legbiztosabb a győzelem megszerzése lenne.

Kerkai Attila

A ZTE FC két hazai győzelemmel „tette helyre” magát, de persze az előtte elveszített pontokat nem tudta ezekkel sem visszahozni. Mindezt Csank János is megemlítette, amikor pénteken, a csapat elutazása előtt beszéltünk vele. Merthogy, a hazai tréninget követően a ZTE FC küldöttsége buszra szállt és a Szolnok melletti Szajolig meg sem állt, ahol a mérkőzésig hátra lévő időt tölti.

A ZTE FC helyzete kristálytiszta, hiszen jelenleg második 42 ponttal, harmadik a Mezőkövesd (41). Negyedik az a Kisvárda (39), amely vasárnap a Mezőkövesdet fogadja, vagyis a zalaiak most egy győzelemből dupla hasznot húzhatnának. A Szolnok az a csapat, amely a tavasz során még nem tudott nyerni, mérlege az eddig lejátszott hát fordulóban öt döntetlen és két vereség, ami ahhoz képest szerény produktum, hogy a bajnokság előtt a Tisza-partiakat is a feljutásra esélyes csapatok között említették, de jelenleg csak a 12. Csank János, a ZTE FC vezetőedzője viszont joggal lát veszélyt ebben a találkozóban.

Wittrédi Dávid (balról) és Koller Krisztián a legutóbbi hazai találkozón. Mindketten a keret rutinosabb játékosai közé tartoznak, akiknek a tapasztalata a kiélezett szituációkban jöhet jól Fotó: Pezzetta Umberto

- Saját otthonában minden csapat veszélyes, ráadásul a Szolnok az, amely a Gyirmót mellett a másik csapat volt, melynek vezetői egyértelműen kijelentették, hogy az első osztályra készül - említette Csank János. - Hozzáteszem, keretük összetétele is ehhez passzolt, hiszen tizenhét NB I-es múlttal rendelkező tagjuk van. A nevek alapján jó csapat, de valami nem működik náluk. Viszont veszélyes ellenfél lesz, mert még nem tudott győzni tavasszal, és ahogy nekünk, úgy nekik is kellenek a pontok. A vesztes meccseinket elvesztett pontjainkat kellene pótolni. Fontos találkozók jönnek, s azt szeretném most szombaton is, ha a csapat nyugodtan játszana. Természetesen idézőjelbe tenném ezt, hiszen arra gondolok, hogy a játék örömét tudják felfedezni a játékosok, s ne legyenek görcsösek, amit nem mindig tudjuk megvalósítani. Viszont a tét, remélem, most kihozza mindenkiből a legjobbat.

Csank János ezzel nagyjából össze is foglalta elvárásait a szombati találkozóra. Kérdésünkre viszont elmondta, hogy Szalkai Róbert a héten egy ütközés következtében megsérült, rá nem számíthat, továbbá Szappanos Péter kapussal kapcsolatban is egy sérülésről számolt be. Arról, hogy a hálóőr nem is utazik el Szolnokra, mert pihenőt „írtak elő” számára az orvosok. Az, hogy mindez összefüggésben van-e azzal, hogy a legutóbbi két találkozón nem ő, hanem Kovács Dániel védett, a szakember határozott nemmel felelt.

- Szappanosnak tavasszal előjött már hát és derékfájása, s korábban is volt egy javaslat, hogy egy hetet teljesen ki kellene hagynia. Most megkapja ezt a pihenőt, ezért nem jön velünk - árulta el a szakember.

A ZTE FC tehát a szolnoki túrával le is tudja ebben a bajnokságban idegenbeli fellépéseinek sorát. Az utolsó hat fordulóban kizárólag hazai pályán szerepel.

A labdarúgó NB II 24. fordulójának további mérkőzései. Szombat: Szeged-Dunaújváros 17.00, Soroksár-Budaörs 17.00, Sopron-Siófok 19.00, Csákvár-Balmazújváros 19.00, Gyirmót-Vác 19.00. Vasárnap: Kisvárda-Mezőkövesd 15.15, Ajka-Szigetszentmiklós 17.00.

Címkék#ZTE FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!