ZTE FC

2016.05.06. 15:02

A ZTE FC és Gyirmót vasárnapi céljai azonosak, azaz nyerni

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB II-ben vasárnap (15.00) a ZTE FC együttese az éllovas Gyirmótot fogadja. A kisalföldiek ebben a fordulóban már szeretnék bebiztosítani bajnoki címüket, ugyanakkor a ZTE FC számára most már tényleg létfontosságú lenne a három pont begyűjtése.

Kerkai Attila

A Gyirmót FC-Győr csapata persze gyakorlatilag már bajnoknak tekinthető, azonban szeretnék ezt véglegessé is tenni. A legutóbbi fordulóban is ez volt a céljuk, de akkor kikaptak (1-0) Balmazújvárosban, ahol elmaradt a bajnokavatás. Ennek a találkozónak fegyelmi következményei is lettek a gyirmótiak számára, így a kiállított Bori Gábor két meccses eltiltást kapott. Azaz, Egerszegen nem játszhat, ráadásul Bene Ferenc vezetőedző és Krecska János másodedző sem ülhet le a kispadra a ZTE FC ellen.

Az, hogy mennyit számít majd ez, vasárnap kiderül. Az egerszegiek a múlt heti, Csákvár elleni veresége minden tekintetben rosszul jött, de továbbra is versenyben vannak a második, azaz feljutást jelentő helyezésért. A kispadon múlt héten debütáló ifj. Mihalecz István vezetőedző dolga nem lesz könnyű és ezt ő is elismeri.

- A Csákvár elleni vereséget három-négy mondattal lezártuk, de csak azért, mert előre kell nézni - mondta a szakvezető. - Viszont hazudnék, ha azt mondanám, hogy simán ment, mert hétfőn és kedden még érződött a csalódottság a csapaton. Azonban túl kell lépni ezen. Érezni egyfajta feszültséget, ugyanakkor várják is a fiúk a Gyirmót elleni csatát. Biztos vagyok benne, hogy egy motivált ellenféllel találjuk szembe magunkat, hiszen a bajnoki címét szeretné matematikailag is bebiztosítani az ellenfél. A legfontosabbnak azt tartom, hogy csapatom összeszedett legyen és ne essen szét, ahogy legutóbb. Az is biztos, hogy a Gyirmótnak nem lehet nekiugrani, s nem fordulhat elő, hogy hátul kiszolgáltatott helyzetekbe kerüljünk. Együttesemben lesz változás, de nem csak az esetleges sérülések, hanem taktikai megfontolások is.

Daru Bence játéka betegsége ellenére valószínűleg benne van a szakvezető elképzeléseiben, hiszen győzni kell, amihez gól kell. A zalai támadó ebben segíthet, hiszen meg kell próbálni nyerni Fotó: Pezzetta Umberto

A vezetőedző elmondása szerint nem számíthat a még mindig combsérüléssel bajlódó Nagy Tamásra. Gondot okozott a heti munkában az is, hogy Daru Bence lázas beteg volt, Simonfalvi Gábor és Patvaros Zsolt pedig a legutóbbi találkozón szerzett sérülésük után lassabban gyógyulnak.

Az NB II 26. fordulójában a Csákvár-Sopron mérkőzést pénteken rendezték, de lapzártánk után ért véget. A többi találkozóra vasárnap kerül sor: ZTE FC--Gyirmót 15.00, Kisvárda-Vác 15.00, Soroksár-Dunaújváros 17.30, Szigetszentmiklós-Budaörs 17.30, Szeged-Balmazújváros 17.30, Ajka-Mezőkövesd 17.30, Szolnok-Siófok 19.00.

Címkék#ZTE FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!