ZTE FC

2017.02.11. 10:50

Az Újpest nem sok esélyt adott a ZTE-nek

Szombaton rendezték a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőinek első találkozóit. Benne a ZTE FC - Újpest találkozót, amit 14 órától rendeztek Egerszegen.

Kerkai Attila

Csaknem öt év elteltével  vendégeskedik ismét  Zalaegerszegen az Újpest együttese. Legutoljára 2012. május 5-én járt a ZTE-stadionban a lila-fehér együttes, amikor 1-1-es döntetlent játszott a ZTE FC-vel. Az egerszegiek a bajnokság végén kiestek az élvonalból, s azóta sem sikerült visszajutniuk. A két  csapat azóta csak egyszer "futott össze", amikor a 2015-2016-os szezonban szintén a Magyar  Kupában találkoztak, ám akkor a a ZTE FC nem rendezhette meg hazai pályán a mérkőzést, hiszen a stadion játékterét akkor újították fel, így  2015. októberében Hévízen rendezték meg kettejük összecsapását, amin az Újpest 5-0-ra nyert, a visszavágón  pedig 1-1-es döntetlen született.

A két csapat mostani  párharcában  megint az újpestiek az esélyesebbek, a jelenleg másodosztályú  ZTE FC dolgát   az is nehezíti a szombati találkozó előtt, hogy többen is kiestek az alapcsapatból sérülés miatt. Ennek ellenére a kék-fehérek bíznak benne, hogy olyan eredmény sikerül elérniük az első találkozón, amivel még marad esélyük a visszavágóra, hogy kiharcolják a továbbjutást.

ZTE FC - Újpest FC 1-4 (0-2)

Zalaegerszeg,  3150  néző. Jv.: Bognár (Viszokai, Becséri).

ZTE FC: Szappanos - Angyal Króner, Forgács, Deutsch (Ekker, 85.) - Végh (Polényi, 62.), Nagy T., Bedi - Babati, Bobál, Jakab Ágoston, 78.).. Vezetőedző: Csató Sándor.

Újpest: Kovács Z. - Balázs B., Kálnoki Kis, Pávkovics, Mohl  -  Bardhi (Cseke, 39.),  Sankovic -  Balogh B., Diarra, Andric (Szűcs, 76.) - Perovic (Lázok, 62.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Gólszerzők: Bobál (88.), illetve Mohl (10.), Bardhi (18.), Balogh (69.), Diarra (71.)

Sárga lap:

Kiállítva:

A találkozó előtt megtudtuk, hogy a ZTE FC-nek két játékossal sikerült megegyezni, akik a tavasszal az egerszegieket erősítik. Egyikük Szatmári István, aki támadó és az MTK-tól érkezik a nyárig kölcsönbe. A másik futballista a DVTK együttesétől érkező védekező középpályás, Oláh Bálint, aki szintén kölcsönbe jön. Ágoston Zoltán, a ZTE FC klubigazgatója azt is hozzátette, hogy mindkét labdarúgó esetében szeretnék, ha hosszabb távon is erősítenék a csapatot, de ez majd csak  nyáron dőlhet el.

A két tábor már elfoglalta a helyét, az újpestiek a várakozásoknak megfelelően 4-500-an  foglalhatnak helyet a keleti tribünön. A másik oldalon a ZTE fanatikusai is hangolnak, s természetesen nem hiányoznak a kölcsönös "szurkálódások" sem.

Szólni kell a stadion játékteréről is, ami tökéletes állapotban van, hála a fűtésnek. Ezért jó, ha van.

Az újpesti tábor színesre festette az eget füstbombáikkal és néhány petárda iseldurant.

A találkozó előtt gyászszünetet tartottak ZTE korárbbi játékosa, Prokisch Károly emlékére, aki 76 éves korában elhunyt.

1. perc: Megkezdődött. A ZTE indította útjára a labdát.

3. perc:Az Újpest érezhetően igyekszik letámadni a zalaiakat,egyelőre folyamatos játék nem alakult ki a pályán.

5. perc: Az első szöglet, amit az Újpest végezhetett el. Bardhi beadása kipattant.

8. perc: Remek zalai támadás: Bedi nagyszerű keresztlabdával indította  jobb szélen Babatit, aki átvette a labdát, egy csel után lőtt, de a 16 méteres próbálkozást Kovács kapus mellre fogta.

10. Vezet az Újpest.  Jobb oldali bedobás után középen a zalai védők nem tudták elfejelni a labdát,  Króner fejéről Mohl elé került a labda, aki tisztán 14 méterről laposan lőtt  a kapuba, 0-1. Elkerülhető gól volt, s ezek a hibák azok, amelyek nem férnek bele.

15. perc: A ZTE szurkolói gyorsan reagáltak, hiszen buzdítják csapatukat, amire most tényleg a legnagyobb szüksége van a hátrányba került zalaiaknak. Egyébként az Újpest  valamivel többet birtokolja a labdát, de összességében mindkét csapat kulturált futballt játszik.

16. perc: Jakabot vágták fel az újpesti 16-oes előtt. A 22 méterre letett labdának Deutsch futott neki és jól tekert a léc alá, de Kovács leszedte a labdát.

18. perc: Kettővel vezet az Újpest. A jobbról érkezett labdát megint nem sikerült a zalaiaknak kivágni, Angyal mellett Bardhi fordult egyet és háttal állva a kapunak, 10 méterről ollózva lőtt a hálóba, 0-2. Enis Bardhi azért kiintett a ZTE szurkolói felé, hogy nyugi van, ezt azért nem kellett volna...

23. perc: Forgácsnak most is volt egy jó indítása, Deutsch pedig jól játszott vissza, de Jakab  kivárt a  lövéssel. A ZTE-nek valamivel több határozottság kellene, ez az, ami hiányzik a játékukból, pedig olykor tényleg szépen támad.

25. perc: Nagy helyzet maradt ki: Bardhi fejelt a kapufára, érkezett Perovic, s  próbálta  a kapuba pöckölni a labdát, de nem volt erő benne, Szappanos pedig gyors mozdulattal a gólvonalról ütötte ki a labdát. Nagy védés volt. A nézőszám 3150, ami összességében nem rossz.

29. perc: Két szögletet is elvégezhetett egymás után a ZTE FC,  de teljesen fent ragadtak a zalaiak. Bardhi és Diarra ketten indultak meg, egyedül Angyal próbálta tartani őket, végül nagy helyzetben Diarra  csúnyán mellé lőtt, 15 méterről, hiszen nem találta el jól  a labdát.

32. perc: A ZTE FC az utóbbi időben egyre többet támad, de nagyon kell figyelnie, hiszen az Újpest gyors csapat és könnyen megkontrázhatja őket.

35. perc: Diarra megpattanó lövését kellett Szappanosnak szögletre ütnie. A beadás hárítja a zalai védelem.

39. perc: Enis Bardhi maradt a földön. Csere van, nem tudja folytatni a játékot a macedón játékos. Cseke érkezik helyette. Bardhi volt egyébként a lilák legveszélyesebb játékosa.

45. perc: Vége az első félidőnek.

Az Újpest kétgólos előnnyel várhatja a folytatást, megérdemelten. A vendégek kihasználták a ZTE FC minden hibáját, de az egerszegieknek is akadtak jó pillanatai. Ahhoz, hogy eredményesebben futballozzanak,  mindenképpen határozottabbnak kellene lenniük. Az is igaz, hogy nagyon érződik az élvonal és a másodosztály közötti különbség, ami kialakult a honi futballban.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

49. perc: Egyelőre nem történt említésre méltó esemény. Az Újpest nyugodtan futballozhat, biztosan vezet, a ZTE-nek kellene több kockázatot felvállalnia.

52.perc: Forgács előreívelt labdájára Babati érkezett, a kapus kint állt, de a zalai csatár futtában nem tudta átemelnie a labdát.

54. perc: Ez majdnem bement: Babati jobb oldali labdájára érkezett középen Bobál,aki fejelt, de a kapu torkában beleértek a labdába, amely így szögletre pattant.

58. perc: Balogh szabadrúgása érkezett a kapu elé, a kapu torkából Króner az utolsó pillanatban rúgta ki szögletre.

60.perc: Letelt a második félidő első negyedórája. Eddig nem sokat volt a labda a zalaiaknál. Most beszorultak.

62. perc: Csere mindkét oldalon. A zalaiaknál Végh helyett Polényi érkezett, az újpestieknél Perovic-ot váltotta Lázok.

64. perc: Nagy Tamás vágta fel Csekét, amiért sárgát kapott a zalai fiú.

67. perc: A ZTE FC továbbra is csak elvétve tud kijönni a saját térfeléről. nem tudja járatni a labdát, ha meg is szerzi, vagy pontatlanok ezek.

69. perc: Újabb gólt szerzett az Újpest.Bal oldali akció után érkezett a labda a kapu elé, a zalaiak lemaradtak, érkezett Balogh, aki közelről a kapuba fejelt, 0-3.

71. perc: Négy gól a vendégek előnye. Rövid felszabadítás után Diarrához került a labda, aki 20 méterről a kissé kint álló Szappanos mellett magasan nyesett a bal felső sarokba, 0-4. Nagyon nem is lehetett védeni a lövést

76. perc: Andric helyett Szűcs érkezett az újpestieknél.

78. perc: A zalaiak is cserélnek: Jakab helyett Ágoston érkezett.

80.perc:Jobb oldali zalai szöglet után Angyal fejelt, Kovács kapus  a felső léc segítségével mentett szögletre.

85. perc: Mostanra az Újpest is visszavett az iramból, így a ZTE is többet tud támadni, de a vendégek továbbra is veszélyesebben futballoznak. Csere a ZTE-nél: Deutsch helyett Ekker.

88. perc: Szépített a ZTE FC! Előreívelt labdára indult Bobál, Kovács kapus kijött, de Bobál a 16-os vonalánál fejjel meg tudta előzni a kapust, a labda pedig a kapuban kötött ki, 1-4.

90. perc: két perc a hosszabbítás.

90+2. perc: Vége a találkozónak.

Az Újpest magabiztosan nyert az első találkozón, nem sok esélyt hagyva a ZTE csapatának, amely annyit elért, hogy gólt szerzett. A visszavágót március 1-jén rendezik.

Edzői nyilatkozatok

Csató Sándor: - Már a sorsolás elkészültekor tudtuk, hogy az egyik legnehezebb ellenfelet kaptuk. Erős csapat az Újpest, amely érezhetően élesre vette a találkozót is. Ma nagy volt a különbség, de bízom benne, hogy azokat a hibákat, amelyeket ma elkövettünk a bajnoki rajtig kijavítjuk. Egyébként akadtak  időszakok, amikor voltak jó pillanataink, de összességében egy nagyon jó csapattól kaptunk ki."

Nebojsa Vignjevic: - Először is köszönjük azt a vendéglátást amit biztosított nekünk a ZTE. Jó mérkőzés volt a fair-play szellemében. Egy hosszú felkészülés után mindig nehéz pályára lépni, emiatt kicsit aggódtam, de örömmel láttam, hogy alaptalan volt a félelmem. A mai napon az első pillanattól kezdve agresszíven és magabiztosan játszottunk. Középpályán sok labdát szereztünk. A második félidőben is kontrolláltuk a meccset, és szép gólokat szereztünk, s ezzel közelebb jutottunk a továbbjutáshoz. A ZTE  csapata ma nem  azt nyújtotta, amit egyébként tud,  sok sikert kívánok neki a bajnoksághoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!