ZTE FC

2015.11.20. 12:57

Csank szerint mindenki a ZTE-t akarja "elkapni"

Zalaegerszeg – A szerdai, újpesti MK-visszavágó után ma (13 óra) Soroksáron játszik bajnokit a ZTE FC. A legfőbb rossz hír zalai oldalon, hogy az NB II góllövőlistáját vezető Daru Bence sérülés miatt nem játszhat ezen az összecsapáson.

Varga Andor

– Jó, iramos, színvonalas meccset játszottunk a Magyar Kupa visszavágón – kezdte Csank János, ez egerszegiek trénere, akit tegnap először a szerdai fellépésről kérdeztünk.

– Az első félidőben jó volt a védekezésünk, de nem tudtuk birtokolni a labdát. Fordulás után ebben javultunk, majd egy szerintem jogtalan 11-es után kerültünk hátrányba. Az egyenlítés szép góllal sikerült, az 1-1 pedig megfelelt a játék képének és a helyzetek megoszlásának is. Ezzel a találkozóval már nem volt szemernyi gond sem, de nyilvánvaló, hogy a két meccs alapján az erősebb együttes jutott tovább. Nem is ez a baj, hanem hogy szerda óta újabb sérültjeink vannak, jelenleg már hat labdarúgó maródi a közvetlen keretből. Az első számú hiányzó pedig a gólkirályjelölt Daru, aki mellett Horváth R. és Horváth P. is biztosan hiányozni fog Soroksáron a pályáról. Rajtuk kívül Fodor, Szalkai és Bailo játéka erősen kérdéses szombaton. Amikor ismét nehéz feladat vár az egerszegiekre, hiszen a mai házigazda a 15. helyen a kiesés elől próbál menekülni, és így rendkívül veszélyes ellenfél. – Ráadásul ellenünk minden csapat kettőzött erővel játszik – folytatta Csank János.

Az egerszegi Városi (fehérben) harcol a Siófok védőjével. A szombati feladat sem ígérkezik könnyebbnek
Fotó: Szekeres Péter

– Járom az ellenfelek meccseit, és már többször tapasztaltam, hogy egyes csapatokra elszántság tekintetében rá sem lehet ismerni akkor, amikor ellenünk lépnek pályára. Előre nehéz megmondani, hogy ez mennyiben lesz majd igaz a Soroksárra, mindenesetre tény, hogy ők alapból sem egy kifejezetten rossz csapat, hiszen volt NB I-es, illetve jó NB II-es labdarúgók is tartoznak a keretükhöz. Igen rosszul, négy vereséggel rajtoltak, de kezdenek belejönni: utolsó három meccsükön már nem kaptak ki, három legutóbbi hazai találkozójuk közül pedig kettőt megnyertek. Azon leszünk, hogy ellenünk megint „becsússzon” nekik egy vereség. A ZTE FC már pénteken útra kelt a találkozó helyszínére, hiszen a meccs ma meglehetősen korán kezdődik. Remélhetőleg ez is előmozdítja a zalai sikert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!