ZTE FC

2015.07.07. 18:13

Gól középkezdésből - A ZTE FC megérdemelten győzte le a Haladást

Kedden Szombathelyen játszotta második nyári előkészületi mérkőzését az NB II-es ZTE FC. Az egerszegiek szép győzelmet arattak az élvonalra készülő Haladás ellen.

Bozó Péter

Haladás-ZTE FC 1-3 (0-0)

Szombathely, 500 néző.

Haladás: I. félidő: Király – Angyal, Jagodics, Wils S., Bosnjak – Wils T., Iszlai – Gosztonyi, Martinez, Radó – Török. II. félidő: Gyürü – Schimmer, Czingráber, Devecseri, Jánvári, Grabant, Nagy P., Batarelo, Németh M., Popin, Tihanyi. Vezetőedző: Mészöly Géza.

ZTE: Kovács D. (Szappanos, 46.) – Simonfalvi (Pajor, 88.), Króner (Tóth B., 88.), Fodor, Bedi (Bíró, 86.) – Nagy T. (Horváth P., 82.), Szakály (Murai, 66.) – Koller (Szőllősi, 55.), Babati (Szegleti, 57.), Városi (Horváth R., 46.) – Daru (Bailo, 46.). Vezetőedző: Csank János.

Gólszerzők: Popin (77.), ill. Szegleti (58.), Horváth R. (60.), Szőllősi (78.).

 

Az első félidőben nem sok helyzet alakult ki, a szombathelyiek nem találták el a kaput, míg a ZTE részéről előbb Daru fejelt, majd Babati lőtt Király kezei közé. A 41. percben ismét a nagyon aktív Babati tört be a 16-oson belülre, hátulról megrángatták, a játékvezető pedig 11-est ítélt. A sértett középre tartó büntetőjét azonban Király hárította.

Szünet után is maradt a közepes iram, de több helyzet is kialakult. Az 52. percben Szappanosnak kellett bravúrral tisztáznia Tihanyi fejese után. Az 57. percben zalai oldalon pályára lépett Szegleti nagyon jó cserének bizonyult, hiszen egy perccel később egy kifejelt labdát 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 0-1. Az első gólt nem sokkal később követte a második: hazai szöglet után a 60. percben kontrázhatott a ZTE, Szőllősi kitette a labdát Horváth Rolandnak, aki 13 méterről, a balösszekötő helyéről a kifutó cserekapus mellett a kapu jobb oldalába lőtt, 0-2. Ezt követően megpróbált gyorsan szépíteni a Haladás, de kétszer is centikkel hibáztak a támadók. Lassan leült a találkozó, majd a semmiből Popin révén szépített a hazai csapat, 1-2. Nem sokáig örülhettek azonban a szombathelyiek: a középkezdés után a legurított labdát Szőllősi a félpályáról a 11-es pontnál álló Gyürü felett a kapuba lőtte.

Nem látszott meg ezen a mérkőzésen az osztálykülönbség a két csapat között, a ZTE a helyzeteit jobban kihasználva, megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!