ZTE FC

2014.07.23. 16:54

Gyakorlásnak megfelelt ez a ZTE-siker

Szerdán újabb felkészülési mérkőzést játszott a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata, melynek a horvát II. ligába frissen visszajutott Medimurje Cakovec volt az ellenfele és az egerszegiek 3-2-re győztek.

Kerkai Attila

ZTE FC – Medimurje Cakovec 3-2 (1-1)

Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Kiss N.

ZTE FC: Szappanos – Simonfalvi (Króner), Kovács G. (Fodor), Forgács, Farkas N. - Kovács Gy. (Tóth B.), Horváth A. (Grbic, Pajor) – Szegleti (Bailo), Szöllősi (Vittman), Babati (Bíró) – Délczeg. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Gólszerzők: Délczeg (12.), Grbic (54.), Króner (67.), illetve Kokot (29.), Vabec (84.)

 

A ZTE FC együttesében egy új fiú is feltűnt, de persze egyáltalán nem ismeretlenként. Kovács Györgyről van szó, aki az NB III-as Andráshida csapatának a játékosa és ezen a héten a kék-fehérekkel készül. Mint megtudtuk, a középpályás a bajnokságban nyújtott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet és a szakemberek is úgy ítélték meg, hogy érdemes lenne  tesztelni, hiszen egy 23 éves játékosról van szó.

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC a múlt szombati, Szolnok elleni  teljesítményével egyáltalán nem lehetett elégedett és nem is volt az  a szakvezetés sem. Tehát mindenképpen azt lehetett várni a szerdai mérkőzésen, hogy frissebben mozog majd az egerszegi csapat és persze az összjátékban  és a koncentráció terén is  határozottabb teljesítményre volt már szükség. A horvátok keményen odatették magukat a találkozó elején - Horváth Attilát már az 5. percben le kellett cserélni egy kemény belépő után, az arca repedt fel...  -  de aztán a ZTE két szép támadást is vezetett, csak éppen a legvégén hiányzott a határozottság.  Délczegnél már nem, aki jó indítást kapott  a 12. percben és egy csel után 8 méterről már nem hibázott, 1-0.

Tegyük hozzá, a csáktornyai együttes ügyesen futballozott, a labdákat jól játszották meg és a ZTE tizenhatosánál is olykor egészen higgadtan adogattak. A ZTE FC játékosainak egy kicsit a gondolkodás gyorsasága terén kellett volna még felpörögni, de erre is láttunk  jó példát: Grbic például a 27. percben a legjobbkor ugratta ki Délczeget, aki egyedül lépett ki, de talán túl korán próbálta befejezni az akciót és 15 méterről mellé lőtt. A 29. percben aztán jött egy rövidzárlat: Kovács G. adta el a labdát a védő harmadban, amit Kokot szerzett meg és 14 méterről szépen gurított a bal alsó sarokba, 1-1.

Ezek a bosszantó hibák, aztán rögtön egy szép Babati megmozdulás után  majdnem nőtt a hazai előny, ám a vendégkapus még bele tudott ütni a labdába, amely így szögletre gurult. A ZTE FC viszont talán még mindig egy kicsit lassabb  volt a kelleténél, s ez is hozzátartozik az első félidőhöz.

 

Szünet után zalai helyzet maradt ki, majd nem sokkal később Babati szerzett labdát, de  lövését szögletre mentették. Az 54. percben aztán egy beívelés után a kipattanó labdára Grbic érkezett, aki 14 méterről egyből, félmagasan kapura tűzte a labdát, amely a jobb sarokban kötött ki, 2-1.

Pályára lépett Vittman Ádám is a zalaiaknál, akinek még a múlt héten sérült meg a válla, s emiatt néhány napot ki kellett hagynia.  Maga a mérkőzés minden tekintetben megfelelt egy edzőmérkőzésnek: voltak csapkodó időszakok és olykor olyanok, amikor ügyes megoldásokat is láthattunk. A 67. percben egy bal oldalról érkező labdát  Króner az ötösről a kapus fölött a  hálóba emelte, 3-1.

A találkozó végére  már kissé leült az iram, a horvátok is egyre kevesebbszer  jutottak át a zalai térfélre és Lőrincz Emil valamennyi kispadon játékosának is lehetőséget adott a játékra. A végére maradt még egy gól: a 84. percben Vabec középről 23 méterről találta el a labdát remekül, amely félmagasan a jobb kapufáról vágódott a hálóba, 3-2.

A ZTE FC nyert, de  az is  igaz, hogy a horvát csapat nem képviselt olyan játékerőt, mint például szombaton a Szolnok, viszont egy győzelem soha nem jön rosszkor, s ez igaz lehet most az egerszegi csapatra is.

A ZTE FC legközelebb pénteken,  17.30 órától,  a Lenti TE ellen lép pályára a határ menti városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!