ZTE FC

2017.08.05. 10:38

Egy félidőt ajándékba adott a ZTE: 5-0 lett a vége

A legutóbbi szezonban még az élvonalban szereplő Gyirmót FC Győr látja vendégül a labdarúgó NB II 2. fordulójában a ZTE FC csapatát.

Kerkai Attila

A vasárnapról szombatra előrehozott Gyirmót FC Győr - ZTE FC találkozó esetében csak az nem változott, hogy maradt ezen a napon is a kánikula. Mindez alaposan megnehezítheti a mérkőző felek dolgát, ám ezzel számolni kell.

A  legutóbbi szezonban  története első élvonalbeli szereplését töltő Gyirmót FC nem tudta elkerülni a kiesést, ám az új tervek úgy szólnak, hogy megpróbálnak visszajutni az NB I-ben a kisalföldiek, amilyen gyorsan csak tudnak. A kiesést követően Molnár László vezetőedző ült le a kispadra, és a keretben is változások történtek.   A Gyirmót 1-1-es idegenbeli döntetlennel kezdett a Budaörs vendégeként az NB II múlt heti nyitányán.

A ZTE FC szintén döntetlennel nyitott, amikor hétfőn hazai pályán 0-0-t ért el a ETO FC-vel szemben.  A zalaiak arra készülnek, hogy nem térnek haza üres kézzel az Alcufer-stadionból, s e tekintetben nagyon elszántak az egerszegiek.

A két csapat legutóbbi gyirmóti találkozóján 2015.októberében 1-1-es döntetlen született, a zalaiak gólját Babati Benjamin szerezte, aki most is itt van. Az volt az a szezon, amit megnyert  a Gyirmót és  feljutott az élvonalba és a ZTE FC-nek is csaknem sikerült ez, de végül harmadik lett.

Gyirmót FC Győr - ZTE FC 5-0 (3-0)

Alcufer-stadion, néző. Jv.: Bogár (Pápai, Máyer).

Gyirmót: Sebők  - Achim, Szőcs, Lázár, Présinger  -  Nagy P. (Paku76.), Varga, Kiss M. - Szegi, Simon A. (Jano, 85.), Czár (Németh Zs., 58.). Vezetőedző: Molnár Ladislav.

ZTE FC: Szappanos -  Króner (Forgács, 46.), Koszó, Nagy T., Polényi -  Végh, Bedi (Balázs Zs., 54.).,  Dubek, Ekker (Fujsz, 46.)  -  Vernes, Babati. Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gólszerzők: Nagy P. (6., 34.), Lázár P. (31.), Simon A. (60. - 11-esből), Szegi (83.).

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

3. perc: Vernes Richárd betalált a kapuba, de lesről.

5. perc: Egyelőre a ZTE kezdeményez többet a mérkőzésen. Az egerszegiek összeállítása egy kivétellel megegyezik a hétfői nyitányon pályára lépett együttessel. Fujsz Richárd helyett most Ekker Milán kezdett.

6. perc: Vezet a Gyirmót: Présinger bal oldali visszagurítását középen teljesen tisztán Nagy Patrik kezelte le, majd 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 1-0.

11. perc: Mintha a gól megfogta volna a zalaiakat. A Gyirmót most aktívabb, és próbál a széleken a zalai védelem mögé kerülni. A ZTE-t elkísérő szurkolók buzdítják csapatukat.

15. perc: Présinger ezúttal a jobb oldalról kanyarított szabadrúgást a kapu elé, de lekéstek a labdájáról a társak. Eltelt az első negyedóra és a ZTE FC az első öt perc lendületes kezdése után visszaesett.

20. perc: Pontosabban futballozik a hazai csapat, amelynél Présinger esett el Króner mellett a 16-oson belül, de hiába reklamáltak büntetőt a hazaiak,

22. perc: Ismét egy bal oldali beadás után Szegi fejelt középről alig mellé.

25. perc: Eddig ez nem a ZTE meccse és néhány játékosé sem.  A Gyirmót sem  futballozik ellenállhatatlanul, de kétségtelen, hogy pontosabban járatja a labdákat, így veszélyesebb  is a futballja. Ivószünet.

27. perc: Folytatódhat a mérkőzés a rövid frissítés után.

30. perc: A ZTE csapata tényleg csak elvétve jut el a hazai tizenhatosig, többet van a hazaiaknál a labda.

31. perc: Már kettővel vezet a Gyirmót. Kiss M. vezette fel a labdát, aki  nagyjából harminc méterről lőtt, a lövésbe (hiszen ez nem volt nevezhető passznak) a 11-es pontnál belebökött Lázár Patrik, így pedig a labda védhetetlenül vágódott a bal alsó sarokba, 2-0.

34. perc: 3-0 a Gyirmótnak. Szegi passzát Nagy Patrik kezelte le és kissé jobbról 12 méterről a hosszúba lőtt, 3-0.

35. perc: Gyorsan jött ez a két gól, és ez is jelzi: a mai napon nagyon sebezhető a ZTE védelme.

38. perc: Babati jó cselekkel tört be a 16-oson belülre, de kivágták előle a labdát.

40. perc: Dubek adott jó labdát Babatinak, aki ismét ügyesen keverte meg a védelmet. Jól adott középre, de az érkező Vernes elől könnyedén vágták ki a labdát.

43. perc: A hangosbemondó Polényinak tulajdonítja a sárga lapot, de mi úgy láttuk, hogy Nagy Tamás szabálytalankodott és rúgta el a labdát.

45. perc: Végh Gábor is besárgult, aki Nagy Patrikot rántotta le a felezővonalnál.

Vége az első félidőnek. A Gyirmót FC teljesen megérdemelten vezet, ugyanis jobban futballozik, pontosabban és nem különben, eredményesen is. A ZTE FC nem találja a ritmust, és még a védelme is kihagy. Nagyot kellene javulnia az egerszegieknek. a folytatásra.

46. perc:  Elkezdődött a második félidő  Kettős cserét hajtott végre a szünetben a ZTE FC. Króner és Ekker nem futott ki a pályára, helyettük Forgács András és Fujsz Richárd száll be a játékba.

47. perc: A változtatásokkal átrendeződtek a szerepek is a ZTE csapatában. Polényi lett a jobb oldali, Bedi pedig a bal oldali  védő. Hatalmas zalai helyzet maradt ki. Bedi előrevágott labdája  Kissen pattant át, Vernes teljesen egyedül vezette a kapusra a labdát, de 10 méteres lövését kiütötte Sebők szögletre. Ezt be kellett volna lőni, ennél nagyobb ziccer nem létezik.

49. perc: A ZTE érezhetően mindent egy lapra tesz fel. A hazai nézők egyike  egy bátortalan "fiúk, ébresztőt" fúj.

54. perc: Egyértelműen a ZTE kezdeményez többet, de vigyáznia kell, hiszen a sokkal nyíltabb futballal könnyen kontrázhat a Gyirmót. A harmadik zalai csere is megtörténik: Bedi helyett Balázs Zsolt a pályán. Fujsz Richárd lett a jobb oldali védő, Polényi pedig visszajött balhátvédnek.

58. perc: A Gyirmót is cserél, náluk ez az első: Czár helyén Németh Zs.

60. perc: Büntetőhöz jutott a Gyirmót. Szegi kapott vissza egy kényszerítőt, Polényi kissé lemaradt és a lába elérte az ellenfelét. A 11-est Simon András kegyetlenül bevágta, 4-0.

62. perc: Pont akkor kapott újabb gólt a zalai csapat, amikor a Gyirmót mintha elvesztette volna a fonalat, ugyanakkor a ZTE kezdett éledezni.  Ez már így 4-0,  és valószínűleg meg is pecsételődött vele az egerszegiek sorsa mára.

65. perc: A hazaiak teljesen visszaálltak, tulajdonképpen a  saját térfelükre húzódtak. Nekik ez az eredmény jó, próbálkozzon csak a ZTE...

70. perc: Vernes 25 méterről,  szabadrúgásból lőtt kapura, de Sebők fogta a szöget és védett.

75. perc: Hiába van többet a labda a zalaiaknál, a kapu előterébe képtelenek bejátszani a labdát. A Gyirmót őrzi az eredményt, semmit sem erőltet, így kissé unalmas már a találkozó, ha lehet ilyet mondani.

83. perc: Bent van az ötödik. A semmiből támadott megint a hazai csapat, nem tudott felszabadítani Poláényi, Szegi csapott rá a labdára,  és úgy lőtt végül a kapuba, hogy a menteni igyekvő Polényiről vágódott a labda a rövid sarokba, 5-0.

90. perc: Két perc a hosszabbítás. Vége lehetne...

92. perc: Vége a találkozónak.

A ZTE FC nagy vereségbe szaladt bele, és a játék képe alapján ezen a találkozón az első bekapott gól után már nem volt esélye a zalaiaknak. A ZTE FC egy félidőt mindenképpen odaajándékozott az ellenfélnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!