ZTE FC

2016.02.13. 13:44

Hét gól a főpróbán, főszerepben a ZTE FC fiataljai

Esélye sem volt a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapatának füves pályán játszani, hiszen az éjjeli és a szombat délelőtti kiadós eső alaposan eláztatta a stadion mögötti pálya játékterét. A kék-fehérek így műfüvön játszottak, ezen meg esélye sem volt a szlovén III. ligás Polana csapatának az egerszegiek ellen.

Kerkai Attila

ZTE FC – NK Velika Polana  7-0 (4-0)

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Kiss N.

ZTE FC: Szappanos (Kovács D.) – Simonfalvi (Bailo), Gyagya (Króner), Forgács (Nagy T.), Szalkai (Sundas) – Szakály A. (Végh), Koller (Wittrédi), Patvaros (Hegedüs) – Ekker, Horváth R. (Gottfried), Városi (Fujsz). vezetőedző: Csank János.

Gólszerzők: Gottfried (2), Fujsz (2), Szakály A., Patvaros, Ekker.

Egy hét múlva rajt az NB II-ben, így a szombati találkozó tulajdonképpen a ZTE FC számára egyben a főpróbát is jelentette a nyitányra. A tervek szerint a stadion mögötti műfüves pálya volt „kiszemelve” a találkozó  lejátszására,  azonban érkezett az eső és a B-terv, vagyis a műfű. Amin ugyanúgy helyenként állt a víz, de legalább lehetett rajta futballozni. A szlovén III. ligás Polana ellen már az első félidőben 4-0-as vezetést szerzett a ZTE FC, melyben már a  hiszadik perc környékén jött egy csere, hiszen Horváth Roland sarka érzékennyé  vált, így jobbnak látta Csank János is lehozni támadóját. A helyette beállt fiatal Gottfried Dániel  pedig megszerzete a vezetést a zalaiaknak, amit Szakály toldott meg eggyel, majd ismét Gottfried következett, és  még a szünet előtt Patvaros is betalált.

A második félidőben sem maradtak el a gólok és a fiatalok szó szerint főszerepbe kerültek. Fujsz kétszer, Ekker  pedig egyszer talált be,  s mindketten szép akciók és egyéni megoldásokkal jeleskedtek.  A vensdégeknél pályára lépett a volt ZTE-játékos, Marian Sluka is, aki az őszt is a NK Polana színeiben játszotta végig. A máig Egerszegen élő szlovák játékossal váltottunk pár szót, s elmondta: csak ketten hiányoztak tulajdonképpen az alapcsapatukból.

A ZTE FC vezetőedzője, Csank János elégedettnek tűnt,  és az is volt.

– Szerettünk volna mindenképpen füvön játszani, hiszen a héten már ezen edzettünk, de ez most elmaradt – jegyezte meg a mesteredző. – Horváth Rolandot is  azért cseréltem le, mert füvön nem volt semmi problémája, de a műfű úgy látszik érzékenyebbé tette a lábát. Jól  használtuk ki a  helyzeteinket,  ez tetszett,  ráadásul egy jól mozgó ellenféllel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!