ZTE FC

2016.12.03. 13:29

ZTE FC Kemény-leckét kapott...

A labdarúgó NB II 19. fordulójában a ZTE FC együttese a Kozármisleny vendége. A találkozót Pécsett rendezik.

Kerkai Attila

Hivatalosan  ugyan  az utolsó őszi forduló  következik, ám az ősznek még nincs vége, hiszen december 11-én a mezőny az előrehozott első tavaszi forduló mérkőzéseit is lejátssza. Mindenesetre a 19. fordulóban ma a ZTE FC Pécsett a Kozármisleny vendégeként lép pályára és Csató Sándor , az egerszegiek vezetőedzője nincs könnyű helyzetben. Keretéből többen is sérüléssel bajlódnak, ám a szakvezető ezzel együtt is úgy fogalmazott: nagyon kellenek  csapatának a pontok. Főleg úgy, hogy egy hete hazai környezetben a Vác csapatától kapott ki a ZTE FC, amely eleve nem várt meglepetést jelentett.

A találkozót Pécsett rendezik, a PMFC stadionjában, hiszen a kozármislenyi pályán felújítási munkálatok zajlanak.

Kozármisleny - ZTE FC 2-1 (0-0)

Pécs, Mecsekaljai stadion, 150  néző. Jv.: Gaál (Huszár, Kiss B.).

Kozármisleny: Helesfay - Pajor (Varga  M., 46.), Causic, Lantos, Kocsis - Nagy E. (Tóth M., 77.), Kirchner, Wittrédi (Kemény, 77.), Beke - Sinanovic, Városi. Vezetőedző: Kovács Zoltán.

ZTE FC: Szappanos - Króner, Forgács, Deutsch - Villám, Kretz,Szakály,  Jakab, Szalkai  (Patvaros, 64.) - Bailo, Ekker (Végh, 85). . Vezetőedző: Csató Sándor.

Gólszerzők: Kemény (87., 90. - 11-esből) , ill. Króner (72.).

Sárga Lap: Kirchner (69.), Kemény (82.) ill. Szalkai (60.), Villám (68.),Kretz (85.).

Kiállítva: Villám (90.).

A sérülések alaposan megtizedelték a ZTE FC keretét, így Daru mellett Bobál, és Nagy T.   sem állt Csató Sándor vezetőedző rendelkezésére. A kispadon ott volt Babati, Patvaros és Bedi is, de ők is sérülésekkel bajlódnak. A másik oldalon mind a négy "zalai" kötődésű labdarúgó, vagyis Városi, Wittrédi, Kocsis és a kölcsönadott Pajor is a kezdőcsapat tagja a kozármislenyieknél.

Előző nap a PMFC NB III-as csapata a Mecsekaljai-stadionban játszott bajnoki találkozó, ami láthatóan mély nyomokat hagyott a játéktéren.

1. perc: A Kozármisleny együttese kezdte a mérkőzést.

2. perc: Jakab a vonalon belül vette át a labdát, ami látszólag Causic kezén pattant, ám elmaradt a büntető, amit a zalaiak reklamáltak.  A ZTE FC három belső védővel kezdett, így a két szélen helyezkedő Villám és Szalkai tulajdonképpen  a negyedik és ötödik védőnek számított.

4. perc: Szalkai jó cselekkel tört be a 16-oson belülre, visszagurított, de Szakály 20 méteres lövése valamivel elkerülte a kaput.

7. perc: Szappanos kirúgása után Jakab szerezte meg a labdát, aki egy jó csellel a 16-os bal oldali sarkánál nagy Eriket egy csellel lerázta magáról, így 14 méterről lőtt, de a labdát Helesfay kitenyerelte, az érkező Ekker még megszerezhette volna, de egy kissé mögé pattant a labda. Nagy helyzet volt.

10. perc: Eltelt az első tíz perc, ami után egyértelműen kijelenthető, hogy a ZTE FC támad többet és már egy nagy helyzetet  is kialakított. A Kozármisleny egyelőre kontrázgat, de nem túl pontosan.

15. perc:Az elmúlt percekben annyit változott a játék képe, hogy valamivel többet tudja birtokolni a labdát a hazai csapat, de a kapu előterébe nem jutott el.

18. perc:Szabadrúgás után nagy kavarodás alakult ki a ZTE kapuja előtt, végül Városi hat méterről a cipője orrával pöckölte a labdát a kapu felé, de így is nagyot kellett nyújtózkodnia Szappanosnak, hogy szögletre tolja a jobb sarokba tartó labdát.

20. perc: Áttevődött a játék a ZTE térfelére, hiszen a zalaiak nem tudnak támadásokat vezetni, mint az elején.

24.perc: Szakály nagyszerű labdával ugratta ki középen induló Jakabot, akit Pajor blokkolt, de mintha kézzel is a labdához ért volna a hazai  védő,ám a játékvezető ismét továbbot intett.

26. perc: A zalaiak játéka ismét több támadást hordoz magában, így váltakozó a játék a pályán Hol az egerszegiek, hol a kozármislenyiek támadnak.

31.perc: Láthatóan nehéz  a mély talajon játszani, hiszen göröngyös a pálya, így sokszor a labda útja megtréfálja a játékosokat. Éppen ezért pontatlan a játék, de ebben most nem csak a játékosok a ludasak.

37. perc: A ZTE higgadtan futballozik, de elöl nem nagyon tudják megtartani a labdákat, hogy helyzeteket tudjanak kialakítani. Sok a szabálytalanság is, így meglehetősen tördelt a játék.

38. perc: Ekker kapott a jobb oldalon labdát, beadott, de senki nem ért a labdába, amely a kapufáról pattant ki, majd Kocsis lábáról újra a kapufán landolt, s csaknem öngólt vétett...

43. perc: Ekker bal oldali beadása után Bailo csúsztatta meg a labdát,  és a labda alig ment el a bal kapufa mellett.

45. perc: Vége az első félidőnek.

A látottak alapján ezen a találkozón bármi megeshet. Az első 45 percben a gólhoz a zalaiak álltak valamivel közelebb.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A Kozármisleny egyet cserélt, Pajor helyett Varga M. a pályán.

47.perc: Króner húzta vissza Városit, és 18 méterről járt a szabadrúgás a hazaiaknak. Wittrédi lövése jó méterrel szállt el a felső léc felett.

50. perc: Mintha a hazaiak kezdték volna frissebben a második félidőt, egyelőre aktívabbak.

54. perc: Bailo lépett el a bal oldalon, végül kapura lőtt, de éles szögből leadott lövését fogta Helesfay.

59. perc: Sinanovic lépett el a jobb oldalon beadását Króner vágta ki. Az ellentámadásnál Jakab az alapvonaltól adott középre, a kapu üresen állt, hiszen Helesfay is kijött, de nem érkezett senki  középen.

60. perc: Szalkai kapott sárga lapot, amiért felvágta Sinanovicot. Épp a tizenhatos jobb oldali vonala előtt, ha beljebb van fél méterrel az eset, akkor ez büntető.

64. perc: Szalkait hozta le Csató Sándor, helyére Patvaros érkezett.

66. perc: Egy kipattanó labdát Kirchner középről 17 méterről kapásból lőtte kapura, de Szappanos bravúrral kiütötte a felső sarokba tartó labdát.

69. perc: Babatit küldte be Csató Sándor Bailo helyére. A találkozó előtt a szakvezető elmondta, hogy Babati ugyan nem teljesen egészséges, de a játékos húsz percet vállalni tud.

72. perc: Vezet a ZTE. Egy szöglet után Forgács mentette meg a labdát, aki kissé balról tekert középre, a kilépő Króner pedig négy méterről bólintott a kapuba, 0-1.

75.perc: A Kozármislenynek már nincs mire várnia és megy is előre. A ZTE ezt használhatná ki gyors kontrákkal, hiszen fellazult a hazaiak védelme.

78. perc: Kettős csere a hazaiaknál, majd Kirchner lövését tolta szögletre Szappanos, ami megint nagyon fontos hárítás volt.

82. perc: Két szögletet is elvégezhetett a ZTE, de mindkétszer kijött a labda a kapu előteréből.

84. perc: Babati 20 méteres szabadrúgása az oldalhálóban kötött ki.

87. perc: Egyenlített a hazai csapat. Beke tűzte keményen kapura a labdát 14 méterről, Szappanos még kiütötte, de érkezett kemény és 7 méterről a kapuba lőtt, 1-1.

90. perc: Büntetőhöz jutott a Kozármisleny. Villám lerántotta Keményt, amiért járt a büntető és Villám a második sárga lappal kiállítás sorsára jutott. A büntetőt Kemény lőtte és nem hibázott, 2-1.

91. perc: Ez bizony tizenegyes volt a másik oldalon is, hiszen Forgácsot egyértelműen ellökték.

93. perc: Vége a mérkőzésnek.

A ZTE FC előnyből bukta el a három pontot, ami nagy taktikai hiba, hiszen ezt a mérkőzést le lehetett volna hozni egy gólos előnnyel. A Kozármisleny viszont nagyon sokat tett  azért, hogy ne maradjon pont nélkül, de cseppet sem volta játéka ellenállhatatlan és megfékezhetetlen.

Edzői nyilatkozatok:

Kovács Zoltán: „Csapatom tudatosan, koncentráltan játszott és a második félidőben az ellenfél fölé kerekedtünk".

Csató Sándor: „Olyan mérkőzést veszítettünk el öt perc alatt, amit már az első félidőben meg kellett volna nyernünk. Érthetetlen számomra is ez a végjáték...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!