ZTE FC

2014.10.18. 15:26

Mezőkövesd - ZTE FC: pontot érő 2. félidő

Szombaton 18 órától a labdarúgó NB II 10. fordulójában a Mezőkövesd-Zsóry vendége a ZTE FC együttese volt. Élőben közvetítettünk.

Kerkai Attila

Az eddigi második leghosszabb túrájára utazott a ZTE FC együttese, bár Mezőkövesd alig van közelebb a zalai megyeszékhelytől, mint volt az első fordulóban Békéscsaba. A kék-fehérek eddig még nem nyertek ebben a szezonban idegenben, két döntetlenjük viszont már van. A Mezőkövesd otthonában viszont nem lesz könnyű dolga Lőrincz Emil együttesének, hiszen a hazaiak jó szériában vannak és a harmadik helyen állnak a tabellán mindössze egy ponttal lemaradva az éllovas Gyirmóttól.

Matyóföld központjában mindenki arról álmodik, hogy egy év kitérőt követően a Mezőkövesd visszajut az élvonalba. Tóth László, a házigazdák vezetőedzőjével a találkozó előtt beszélgetve elmondta a szakvezető: természetesen a győzelem a céljuk, hiszen tartani akarják az eddigi ritmust. Hiányzói persze vannak együttesének, többek között az a Nánási Balázs, aki Zalaegerszegen is futballozott.

A ZTE FC már pénteken megérkezett, és este edzett, igaz nem a mérkőzés színhelyén, hanem Bogácson, nem messze Kövesdtől. A korábbi sérültek közül Fodor Marcell került be ismét a kezdőcsapatba, de Forgács András is már kispados lehet. Amúgy a ZTE FC kezdőcsapata nem szolgált túl nagy meglepetéssel, tulajdonképpen semmivel. Ismét kezdő a múlt héten győztes gólt szerző Bíró András.

Nánási Balázs, a ZTE FC korábbi játékosa tehát sérült és most a felépülésére vár. A sajtóhelyen  beszélgettünk vele 20 perccel a kezdés előtt, aki a következőket mondta:

- Úgy néz ki, hogy amióta idén februárban eljöttem Zalaegerszegről, el vagyok átkozva. A korábbi sérülésem nem jött rendbe, most másodszor műtötték meg a sarkam, de most úgy néz ki, hogy az utóbbi beavatkozás már sikeres volt. Szerintem ma két jó csapat találkozik egymással, de a hazai pálya Mezőkövesd mellett szól és stabil is jelenleg együttesem. Viszont abban is biztos vagyok, hogy a ZTE FC megnehezíti majd a dolgunkat, titokban azért szorítok a ZTE FC-nek is, s kívánom neki, hogy szerepeljen jól a bajnokságban.

Mezőkövesd-Zsóry – ZTE FC 1-1  (1-0)

Mezőkövesd, néző. Jv.: Nazsa (Kormányos II., Vígh-Taksonyi.

Mezőkövesd: Kunsági – Hegedüs, Izing, Balogh B. (Tajthy, 46.), Búrány - Takács, Szeles - Molnár, Kulcsár K., Baracskai (Balajti, 68.)  - Menougong (Pantovic, 77.). Vezetőedző: Tóth László.

ZTE FC: Szappanos – Króner, Fodor, Kovács G., Farkas N. - Horváth A.,  Simonfalvi - Bíró A.,  Délczeg, Babati (Bailo, 90.) – Vittman (Grbic, 62.). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Gólszerző: Molnár Cs. (14.), illetve Délczeg (84.).

Kiállítva: Takács (90.).

"Takaros" kis stadion építettek Mezőkövesden, ami nem túl nagy, de mindenképpen komfortos a nézők számára, s egy olyan méretű településnek, mint Mezőkövesd bőven elegendő. Tíz perccel a kezdés előtt már gyülekeznek a nézők, s  természetesen mindenki a hazai sikerben bízik. Ami nem is túlzott optimizmus részükről, hiszen a ZTE FC jelenleg a hetedik és ahogy említettük, idegenben eddig nem ment neki igazán.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A ZTE FC  együttesében annyi változás mégis van, hogy ezúttal Bíró András a jobb szélen kapott szerepet, míg Simonfalci az egyik védekező középpáláys.

2. perc: Mindjárt egy hazai helyzet: Baracskai szögletét Balogh fejelte kapura, de a kapu előteréből kivágták a labdát a zalaiak.

4. perc: Letámad a hazai együttes, ami egyelőre zavart okoz a  a zalaiak soraiban.

6. perc: Eddig egyértelműen a Mezőkövesd futballozik lendületesebben, a ZTE FC mintha kivárna még, s nincs is oka eddig semmiért kapkodnia.

10. perc: A kezdeti lendület alábbhagyott, legalábbis a hazaiaké, amiben azért a zalaiaknak is van részük, hiszen  voltak labdaszerzéseik és egy kontra is, aminek a végén Vittman adta el a labdát.

14. perc: Vezet a Mezőkövesd. Az Egerszegen is megfordult Kulcsár Kornél addig cselezett, amíg meglátta, hogy Molnár Gábor megjátszható a jobb oldalon, aki kapta is a labdát és éles szögből 12 méterről egy csel után kilőtte  a jobb alsó sarkot, 1-0.

17. perc: A játék képe alapján nem meglepő az eredmény. Kulcsár Kornél a középpályán nagyon mozgékony és őt nehezen tartják a zalaiak és mindig van társa is, akit megjátszhat.  Szappanosnak éppen Kulcsár szabadrúgását kellett szögletre mentenie.

20. perc: A ZTE FC eddig jobbára csak avval van elfoglalva, hogy megakadályozza, hogy veszélyes közelségbe érjen kapujához a labda. Támadásait lassan szövögeti és megint sokszor kihagyják a középpályát a futballjukből, így előreívelésekkel próbálkoznak, de ezek rendre sikertelenek.

25. perc: Jegyezzük fel, mert a hazai kapusnak védenie kellett. Babati ,  az oldalvonal közeléből, jobbról ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, ami mélyre sikerült, így kapura is ment és Vittman elől kapta le a labdát Kunsági.

28. perc: Bíró és Babati helyet cserélt a jobb, illetve a bal oldalon, de egyelőre keveset vannak játékban a zalai szélsők, hiszen a labdák csak ritkán jutnak el hozzájuk.  Összességében viszont a labda mintha többször lenne a ZTE FC-nél is, mint korábban, de csak ennyi javulás mondható el a játékban.

32. perc: A Mezőkövesd vezetése után mintha visszafogott volna, de lehet, hogy csak  a taktika része ez is. Hátha a ZTE jobban kinyílik, s akkor a gyors Menougong  és a két szélső, Molnár, illetve Baracskai meg tud indulni az üres területbe.

35. perc: Lassan füst borítja el a játékteret. Előbb úgy tűnt, mintha köd  szállna alá, de nem! Füst ez, ami a szemből lévő családi házaktól szívárog be a stadionba és szúrós, kellemetlen szaggal érkezik.

37. perc: Farkas N. kapott sárga lapot, amiért lerántotta Molnárt. A zalai védő már verve volt, taktikai szabálytalanságot követett el,, az más kérdés, hogy Molnárt miért kell ápolni, de talán rosszul eshetett....

39. perc: Babati a 16-os jobb sarkától, váratlanul fordulásból lőtt kapura, s a labdáért Kuságinak kellett nyújtóznia. Ez volt a ZTE FC első igazi kapura lövése a találkozón.

42. perc: Az utóbbi három percben megint nyom a Mezőkövesd, de sokszor túlbonyolítja támadásait és nem jutnak lövéshez játékosai, mert mindig van még egy passz, ami fölöslegesnek tűnik.

45. perc: Vége a játékrésznek. A Mezőkövesd vezetése teljesen megérdemel, hiszen többet támadott, mint a ZTE FC, amelynek mindössze egyetlen kapura lövése volt az első félidőben.

48. perc: Elkezdődött a második félidő. Elnézést kérünk olvasóinktól, átmenetileg megszakadt az internetkapcsolat, így nem sikerült bejelentkeznünk, ám úgy tűnik, hogy most már működik  a technika.

50. perc: Ami kimaradt: a szünetben cserélt a Mezőkövesd, ugyanis a félidő utolsó percében Balogh súlyosan megsérült és hordágyon kellett levinni a pályáról. Sőt, később érkezett a mentő is, így a játékost a kórházba kellett szállítani, akinek a térde sérült meg.

52. perc: Annyi változás megállapítható, hogy a ZTE FC-nél többet van a labda a második félidőben  és a zalaiak igyekeznek letámadni az ellenfelet. Szerkezeti változást nem látunk, csak valamivel agresszívebb az egerszegi együttes.

57. perc: Ziccert hagyott ki a ZTE FC. A felezővonalnál rosszul passzolt hátra Takács így indulhatott Vittman egyedül a kapura, akit persze üldözőbe vettek. A 16-oshoz érve aztán Vittman lőtt, de fölé. Ennél nagyobb helyzet nem kell.

60. perc: A hazai közönség ébresztőt kiabál, hiszen a második félidőre leült a Mezőkövesd játéka, illetve a ZTE futballja lett jobb, így pedig már nem tűnik az egerszegieknek olyan távolinak az egyenlítés, mint az első félidőben.

61. perc: Babati a bal oldalon elvitte a labdát, ballal 20 méterről lőtt és a rövid sarokba tartó labdát a kapus másodjára kaparintotta meg.

62. perc: Cserél a ZTE FC:  Vittman helyett Grbic a pályán. A ZTE FC támadója még az előbbi helyzeténél sérült meg esés közben, s már nem térhetett vissza.

65. perc: Az egerszegiek érzik, hogy lehet keresnivalójuk, hiszen sokkal határozottabbak most ellenfelüknél. Persze a Mezőkövesd sem állt le, próbál helyzetbe kerülni, de kevés sikerrel.

68. perc: A hazaiak is cserélnek: Baracskai helyett Balajti.

71. perc: A ZTE FC hiába szerez több labdát is, a második és  a harmadik passzai pontatlanok, így mire a támadó harmadba érnének odavan a lehetőség.

74. perc: Délczeg  szerzett labdát és egyedül indult volna kapura a felezővonaltól, ha Szeles nem állítja meg szabálytalanul. Jogosan járt a sárga lap a hazai játékosnak.

75. perc: Elkezdődött a hajrá és a hazai nézők  csapatuk cseréit nem értik. Megállapíthatjuk: Mezőkövesden is sokan értenek a futballhoz.

77. perc: Menougong jön le a pályáról, helyét Pantovic veszi át.

80. perc: Érthetetlen labdavesztés zalai oldalon, ami után az üres területben indulhatott Balajti. Érkezett a keresztező Króner, aki a 16-oson belül felvágta a támadót. Büntető, amit Kulcsár végzett el, de gyenge, bal alsó sarokba tartó lövését Szappanos kapus kiütötte!

82. perc: A lélektani előny tehát most már a ZTE-nél van, a kérdés, hogy tud-e vele élni a hátra lévő időben.

84. perc: Egyenlített a ZTE FC! A zalaiak szereztek labdát és indultak meg a kapu felé. Babati első beadása balról lepattant, másodjára viszont pontosan adott az érkező Délczeghez, aki 4 méterről középről laposan a kapuba lőtt, 1-1.

87. perc: Most viszont hazai helyzet maradt ki: Búrány kissé balról alig csavart a felső léc fölé.

88. perc: Bármi lehet még ezen a találkozón, hiszen helyzet itt és ott is akad felváltva. A ZTE FC futballjában tehát benne van a siker is, de nem lehet kihagynia hátul, hiszen az végzetes lehet számára.

90: Perc: Takács nagyon csúnyán, elkésve rúgta fel Horváth Attilát. A játékvezető nem habozott és felmutatta a piros lapot a hazaiak játékosának.

92. perc: Megint egy gyors ZTE-kontra, aminek a végén Simonfalvi kapta a labdát, de 13 méterről laposan a kapusba lőtt.

93. perc: Véget a találkozónak.

A ZTE FC tehát pontot szerzett, de a második félidei játékában benne volt a győzelem lehetősége is. Az is igaz, a Mezőkövesd az első félidőben el is dönthette volna a találkozót. Összességében viszont a ZTE FC pontszerzése mindenképpen megérdemelt az egyik élcsapat otthonában.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!