ZTE FC

2016.09.13. 14:26

Most kelne el egy bravúr, de ehhez jobb helyzetkihasználás kell

Zalaegerszeg - Hétközi fordulóval folytatódik a labdarúgó NB II küzdelemsorozata, hiszen a 9. fordulót szerdán rendezik. A ZTE FC csapata a Soroksár vendége lesz 16.00 órától, s két, azonos pontszámmal rendelkező együttes csap össze.

Kerkai Attila

Készülhetne kedvezőbb előjelekkel is a ZTE FC erre az igencsak nehéznek ígérkező mérkőzésre, de mint tudjuk, 1-0-ra kikapott vasárnap hazai pályán a Budaörstől, ami eleve rányomta bélyegét a tegnapi és tegnap előtti napjára. Ráadásul Bedi Bence sérülése is kellemetlenül érinti a zalaiakat, s mint Csató Sándor vezetőedző keddi érdeklődésünkkor jelezte: pontos diagnózist még ő sem tud, de játékosára körülbelül egy hónapos kiesés vár.

Rátérve a Soroksár elleni meccsre, a fővárosiak a tavasszal a legjobban menetelő együttesnek bizonyultak, akiket viszont éppen a ZTE FC állított meg a kilencmeccses győzelmi szériájában. Az őszi szezonban is vannak figyelemre méltó eredményei a Soroksárnak, de akad botlása is. Nem lesz könnyű dolga tehát az egerszegieknek, de ezt eleve tudják is.

Szakály Attila a Budaörs ellen viszonylag jól oldotta meg feladatát, de a legfontosabb hiányzott a csapat játékából, azaz a gól. Ebben kell előrelépni szerdán Fotó: Katona Tibor

- Nem árulok el vele titkot, hogy nem volt ideális a hangulat a csapatnál a vasárnapi vereséget követően - hallottuk Csató Sándortól. - A legfőbb hibánk az volt, hogy nem lőttük be a helyzeteinket, aztán idővel már kinyíltunk és ezt használta ki az ellenfél. A Soroksár otthonában nagyon jól szerepel, az NB I-et is megjárt, tapasztalt labdarógóik is vannak. Abban bízok, hogy a lehetőségeinkkel szerdán jobban sáfárkodunk. Az elveszett három pontot valamikor vissza kell hoznunk, hiszen ilyen lesz ez a bajnokság, továbbra is szorosan alakul majd. Fel kell szívnia magát együttesemnek, s talán nem is baj, hogy ilyen gyorsan következik az újabb mérkőzés, legalább nem rágódunk túl sokat a múltkori vereségen.

A 9. forduló további, szerdai mérkőzései, 16.30: Budaörs-Mosonmagyaróvár, Cegléd-Nyíregyháza, Szeged 2011-Dorog, Kisvárda-Cigánd. 18.00: Szolnok-Vác, Balmazújváros-Siófok, Sopron-SZEOL, Puskás FC- Csákvár. Csütörtökön rendezik, 18.00: Kozármisleny-Békéscsaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!