ZTE FC

2015.04.27. 17:34

Most tényleg kijött a lépés - Daru Bence ráérzett Babati Benjamin beadásainak ívére

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB II legutóbbi játéknapján a ZTE FC érte el a legnagyobb különbségű győzelmet, a Mezőkövesd 4-0-as legyőzésével. Lendvai Miklós együttesének mint falat kenyér kellett ez a siker, de az érintettek szerint már benne volt a csapatban.

Kerkai Attila

Ez három vereség után talán furcsán hangzik, de Lendvai Miklós vezetőedző szerint a Csákvár és a Sopron elleni fiaskók ellenére a játékukban már volt előrelépés. A tavaly még NB I-es Mezőkövesd ellen viszont már minden összejött – bár persze nem maradéktalanul.

–Az első félidővel nem voltam elégedett, hiába vezettünk, ezt kellett rendbetenni a szünetben és egy kicsit a taktikán is módosítottunk, amire jól reagált a csapat – mondta Lendvai Miklós. – Szerencsére hazai közönség előtt értük el ezt a szép győzelmet, ez külön öröm.

A csapatban több jó egyéni teljesítmény is akadt, a gólt szerző és két gólpasszt jegyző Babati Benjamin mindenképpen kiemelendő és persze a két fejesgólt elérő (plusz egy kapufa) Daru Bence is. Azonban meg kell jegyezni Kovács Gergő védekezőjátékát, vagy Vittman Ádám előkészítéseit és a második félidőre nagyon feljavult Simonfalvi Gábor megmozdulásait is. Utóbbi átadásából született a találkozó leglátványosabb gólja, amit Murai Márk sarokkal továbbított a hálóba.

Babati Benjamin úgy érzi: már bennük volt ez a jó eredmény:

– A mérkőzés elején kellett a szerencse is, hogy ne kapjunk gólt, de aztán már minden bejött nekünk – mondta a zalaiak fiatal támadója. – Három vereség után robbant a bomba, de tényleg bennünk volt ez a jó játék. Jól jöttek ki a beadásaim is, hiszen két gól született belőlük és egy kapufa. És örülük a gólomnak is, amit távolról lőttem, de előtte megpattant a kapus előtt, ez zavarhatta meg.

Simonfalvi Gábor (kék mezben) játéka nagyon feljavult a szombati összecsapás második félidejére. Fotó: Katona Tibor

Daru Bence duplázott, ami egy csatár esetében mindent elmond. Az ősszel még a Siófokban szerepelt hórihorgas támadó a télen került Egerszegre, s bár voltak eddig is villanásai, egyértelműen a szombati volt a legjobb meccse egerszegi színekben. A tavasz elején viszont láthatóan nehezen találta a helyét a csapatban, s ezt maga is elismerte. A mostani két góljáról kérdezve megjegyeztük: mintha csak vonzotta volna Babati labdáit...

– Ezek után nem lehet azt mondani, hogy nem, hiszen mindkét gólom az ő beíveléséből született – válaszolta Daru. – Előre persze nem volt eldöntve, hogy csak hozzám jutnak el a labdái, de kétségtelen, hogy ráéreztem melyik az az ív, ahogy ő betekeri a kapu elé. A két gólomnál – aminek nagyon örülök – sokkal fontosabb a négygólos csapatsiker, hazai pályán. A játékunk fejlődik és szerintem még jobb is lesz.

Daru Bence a maga 194 centiméterével kilóg a sorból, s ezt ő sem tagadta. Kosaras alkat is lehetne, s elárulta: nem is járunk messze az igazságtól. Mi több, bátyja, a 210 cm magas Gábor két éve tagja volt a ZTE KK utánpótlásának is, jelenleg pedig Győrben űzi a maga sportágát. Azt viszont, hogy ő maga csak fejesspecialista lenne, tényekkel cáfolta.

– Ebben a szezonban kilencszer voltam eredményes az NB II-ben, de szombatig csak lábbal szereztem a góljaimat. Azt persze kár lenne tagadni, hogy ilyen magassággal egy játékos fejjátékának is erősnek kell lennie. Remélem, a továbbiakban ezt is bizonyíthatom.

A ZTE FC szombaton (19.00) egy másik élcsapat, a Gyirmót vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!