ZTE FC

2016.11.20. 14:05

A Csákvár pontot mentett, a ZTE kettőt vesztett

A labdarúgó NB II 17. fordulójában a Csákváron szerepel a ZTE FC együttese. Az egerszegieknek nagyon kellene a három pont.

Kerkai Attila

A labdarúgó NB II 17. fordulójában  kora délután már véget ért öt találkozó. Az élcsoport tagjai közül győzött a Soroksár, a Kisvárda, az éllovas Balmazújváros pedig ikszelt.

A délutáni mérkőzések eredményei: Szolnoki MÁV - Balmazújváros 1-1,  Soroksár - Budaörs  5-0, Kisvárda - Szeged 2011 1-0, Cigánd - Mosonmagyaróvár 0-1, SZEOL SC - Siófok 0-5, Békéscsaba - Nyíregyháza 3-0.

A  Csákvár - ZTE FC mellett  találkozó 16 órától a következő találkozókat rendezik még: Soproni VSE - Dorog, Puskás Akadémia - Cegléd, Kozármisleny - Vác.

A Csákvár - ZTE FC találkozóról folyamatosan frissülő, eredmény és eseménykövető tudósítást közlünk.

Csákvár FC - ZTE FC 2-2 (1-1)

Csákvár, néző. Jv.: Solymosi (Punyi, Márkus).

Csákvár: Kovács D. - Pintér (Lőrincz, 60.), Póti, Dulló,  Hajdu - Mészáros, Kiprich, Bakos (Horváth R., 77.)  - Molnár T., Oldal (Kékesi, 60.), Paudits. Vezetőedző: Toldi Gábor.

ZTE FC: Szappanos - Villám, Nagy T. (Króner, 85.), Forgács, Deutsch - Patvaros, Kretz  - Babati, Ekker (Gottfried, 79.), Jakab - Bobál (Daru, 81.).  Vezetőedző: Csató Sándor.

Gólszerzők: Molnár T. (31., 90.), illetve Ekker (1.), Bobál (47. - 11-esből)

Sárga lap: Pintér (36.), Molnár T. (63.), Hajdu (67.), illetve Nagy T. (29.), Deutsch (59.). Forgács (71.), Villám (89.), Daru (91.).

Már melegítenek a csapatok, s az biztos, hogy a kétnapos esőzés miatt meglehetősen mély talaj fogadja majd a csapatokat. A hazaiak kapujában nem meglepetés, hogy a ZTE FC-től a nyáron kölcsön vett Kovács Dániel véd a Csákvár együttesében.

Félidei  részeredmény:  Békéscsaba -Nyíregyháza 3-0.

Csákvár - ZTE FC: elkezdődött a mérkőzés.

Babati Benjamin, a ZTE támadója összpontosít a labdára a vasárnapi találkozón a csákváriak játékosa mellett  (Fotó: Koppán Viktor)

1. perc: vezet a ZTE FC! Egy bal oldali zalai támadásnál Pintér az ötösről haza akart adni, de a jobb kapufát találta el, a visszapattanót pedig Ekker Milán egy lépésről a kapuba pofozta, 0-1.

1-15. perc: A korai gól nagyon jól jött a ZTE FC csapatának, de kiegyenlített volt az első negyedóra. Aminek a végén Deutsch 22 méteres lövését ütötte szögletre Kovács, majd  alig ezt követően Villám 18 méteres lövése kijött a kapusról, Ekker elől szögletre mentettek. Jakab sarokrúgása után nem szabadult fel a hazaiak kapuja, végül csak nagy nehézségek árán tisztáztak.

16-30. perc: A ZTE FC kezdeményezőbben futballozott a második negyedórában is. A 21. percben volt is egy lehetősége, amikor Ekker 12 méterről lőhetett, de nem találta el igazán jól a labdát, így a középen álló kapus fogta. A talaj sáros, de már egy kicsit kezd a hazai csapat is összeszedettebben játszani.

31. perc: egyenlített a Csákvár. Oldal  jobbról lőtte középre a labdát, a zalaiak egymásra vártak, a hosszún pedig érkezett Molnár T., aki erőből a kapu jobb oldalába bombázott, 1-1.

30-45. perc: A félidő befejező részében inkább taktikai csata zajlott a pályán, egyik együttes sem engedi kibontakozni a másikat. Az első félidőben többet kezdeményezett a ZTE FC, csak a vége felé lett kiegyenlítettebb a mérkőzés. A mély talaj ellenére viszonylag sokat futnak a játékosok.

Vége a félidőnek.

Véget ért a Békéscsaba - Nyíregyháza találkozó is, amit a csabaiak 3-0-ra nyertek.

46. perc: elkezdődött a második félidő.

47. perc: újra a ZTE-nél az előny. Egy bal oldali szögletnél Nagy Tamást fogták le és a közelben álló játékvezető a büntetőpontra mutatott. A megítélt 11-est Bobál a jobb sarokba lőtte, 1-2.

A szünetben egyébként sikerült Csongrádi Ferenccel, a hazaiak szakmai igazgatójával beszélnünk.

- Mindkét csapat nagy erőfeszítéseket tesz , lendületes is a futball, de ezen a talajon nagyon ikszes szagú ez a meccs - mondta akkor.

46-60. perc: Egyértelműen kezdeményezőbb a ZTE és fölényben is játszott. Az 51. percben Jakab beadása után Bobál fejesét tolta szögletre  a kapus, majd az 56. percben Bobál lépett ki nagy helyzetben, de túl lezserül a kapu fölé emelt.

61-75. perc: Kissé mintha fáradtak volna már a csapatok, és a hazaiak egy-egy játékvezetői ítéletnél is többet reklamálnak már. A hangulat is paprikásabb lett, pár percen belül három sárga lap is előkerült.  Itt már inkább csata van, de erre lehetett is számítani a mély talajon.

76-90. perc: A volt egerszegi Horváth Roland érkezett a pályra, aki a 83. percben jól cselezte be magát, de Szappanos védett.

90. perc: Egyenlített a Csákvár: Horváth Roland lövése kijött Szappanosról, az érkező Molnár pedig egy lépésről nem hibázott, 2-2.

A mérkőzés utolsó perceiben még  volt lehetősége a hazaiaknak a győztes gól megszerzésére, amikor a 92. percben Horváth R.   12 méterről lőtt  a felső lécre.

Vége a találkozónak.

Edzői nyilatkozatok.

Toldi Gábor: - Egy feljutásra esélye ZTE FC ellen kétszer is fel tudtunk állni és a végén még meg is nyerhettük volna a találkozót.

Csató Sándor: - A mély talajú pálya sokat kivett a csapatból. Jól játszottunk helyzeteket dolgoztunk ki. Mégis szomorú vagyok, mert itt hagytunk két pontot. A teljesítményünk és a ziccereink alapján meg kellett volna nyernünk a találkozót.

A másik három, 16 órakor kezdődött találkozón: Soproni VSE - Dorog 0-0, Puskás Akadémia - Cegléd 1-0, Kozármisleny - Vác 0-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!