ZTE FC

2017.04.28. 15:40

Öt nyeretlen forduló után nagyon elkelne egy siker

Zalaegerszeg - Most már tényleg kijelenthető, hogy nincs könnyű helyzetben a ZTE FC NB II-as labdarúgócsapata. Az egerszegiek csak a 12. helyen állnak az NB II-ben, öt forduló óta nem nyertek mérkőzést és most már hátrafelé is kell pillantgatniuk... Vasárnap (18.00) az a Sopron lesz a vendég, amely a veszélyes zónából menekülne.

Kerkai Attila

A ZTE FC és a Sopron között mindössze három pont a különbség az egerszegiek "javára" és ez sok mindent elárul a mérkőzés fontosságáról is. Azt kissé erős lenne egyelőre leírni, hogy a ZTE FC most már a biztos bentmaradásért harcol (tíz pontra van a kieső helytől a kék-fehér alakulat), de tény, hogy ennél sokkal eredményesebb szereplést lehetett várni. A keret is jobb összetételű, viszont a futballban és a sportban az eredmények beszélnek...

A ZTE FC a legutolsó három mérkőzését elveszítette, az utolsó öt fordulóban pedig nem szerzett győzelmet. A múlt vasárnapi, Kisvárda elleni 0-3 után is csak annyi "vigasza" lehetett a kék-fehéreknek, hogy a számszerű eredmény ellenére nem verték őket "agyon", de ezért, ugyebár, nem osztanak töredékpontokat... A legutóbb eltiltását töltő Deutsch Bence visszatérhet, a szintén hiányzó Babati Benjamin a héten már edzett, de az ő vasárnapi játéka kérdéses. Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője pedig bizakodó, ugyanakkor nehéz mérkőzésre is számít.

Jobbra az egerszegi Paudits a ZTE legutóbbi hazai meccsén, amikor a Puskás nyert
Fotó: Szekeres Péter

- Roppant kellemetlen a mostani helyzet, s ez már nem ideális állapot - hallottuk a szakvezetőtől, aki egyértelműen arra gondolt, hogy nem kellene csapatának a 12. helyen állnia. - Sajnos csapatunkban amennyire benne van a gólszerzés és a győzelem lehetősége, ugyanannyira a hibázásé is. Elöl és hátul is nagyobb koncentrációra van szükségünk, hogy eredményesebbek legyünk. Vasárnapi ellenfelünk, a Sopron olyan csapat, amely idegenben több pontot szerez, mint otthon. fegyelmezetten védekezik és a kontrákra játszik, s ezért is nagyon veszélyes ellenfél. Számunkra viszont most kötelező a győzelem, ez nem lehet vitás. Mostantól szinte csak olyan ellenfelekkel játszunk , amelyek a tabellán mögöttünk állnak, vagyis el kell kezdenünk a pontok gyűjtését.

A ZTE FC-nek azért is nagyon kellene már egy győzelem, hiszen szerdán hétközi fordulót rendeznek és a csapat Békéscsabára utazik. A csabaiak most már a feljutásért is harcba szálltak, s nem mindegy, hogy a ZTE FC milyen élmények után veszi fel velük a harcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!