ZTE FC

2017.04.07. 19:05

Sikeréhes ellenfél jön a ZTE-hez

Zalaegerszeg - Visszatér a ZTE Arénába a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata, amely vasárnap 13 órától a feljutásra immár végleg bejelentkezett Soroksárt fogadja.

Kerkai Attila

Az elmúlt két évben másodosztályú rangadóvá "fejlődött" a ZTE FC és a Soroksár mindenkori találkozója. A soroksáriak igazából az elmúlt szezonban lettek olyan csapat, amelyre figyelni kell, példaként elég, ha csak a ZTE FC elleni tavaly májusi egerszegi mérkőzését vesszük: a zalaiak egy kilencmeccses veretlenségi sorozatot szakítottak meg Lucsánszky Tamás együttesének 2-1-es legyőzésével, Daru Bence duplájának is köszönhetően. Az ősszel Daru ismét főszereplő volt, amikor szeptemberben a ZTE FC 2-1-re nyert Soroksáron, a támadó pedig a 93. percben fejelte a győztes gólt.

Daru viszont már nincs, pontosabban Paksra került a télen kölcsönbe. Van viszont Bobál Gergely, Paudits Patrik és Babati Benjamin, és ezt a támadósort a soroksáriak is úgy jellemezték, hogy nagyon veszélyes. Lucsánszky Tamás vezetőedző a Soroksár honlapjának elmondta: újabb rangadó vár rájuk, a ZTE-t pedig egy stílusosan játszó csapatnak tartja. Minthogy vasárnap a televízió is közvetíti ezt az összecsapást, a szakvezető jó mérkőzésre is számít.

A Soroksár ellen nem csak a csatároktól lehet gólt várni, hanem a védők is kiveszik ebből a részüket. Króner Martin (balról a labdával) két éve győztes találatot szerzett, Deutsch Bence (középen) pedig éppen a legutóbbi találkozón - ahol felvételünk is készült - az első zalai gólt jegyezte
Fotó: Szekeres Péter

Ami pedig a ZTE FC-t illeti, az elején említett visszatérést akár úgy is lehet értelmezni, hogy játékban is azt nyújtja majd Csató Sándor együttese, amit hazai pályán a tavasszal mutatott. A Nyíregyházát például 3-1-re verték, a Balmazújvárost 4-1-re, és közben volt a stadionavató torna, amit megnyert a ZTE FC, méghozzá jó játékkal. Ami hiányzik, és ezt Csató Sándor vezetőedző is hiányolta, hogy az idegenbeli találkozóikon nem sikerült annyi pontot szerezni, mint azt remélték. Legutóbb a Budaörs ellen például 2-2-es döntetlen született, úgy, hogy a 90. percben egyenlített az ellenfél.

Most rangadó vár a ZTE FC-re, hiszen a Soroksár a második és ha igaz, élne a feljutással, ha kivívná azt. Az egerszegiek most a 8. helyen állnak, 13 pont választja el őket a vasárnapi ellenféltől, ám ezeken a meccseken lehetne megmutatni, hogy tényleg több van a csapatban, mint amit a helyezés mutat.

Az NB II, 28. fordulójának programja. Vasárnap, 13.00: ZTE FC-Soroksár. 16.30: Vác FC-Szolnoki MÁV FC, Mosonmagyaróvár-Budaörs, BFC Siófok-Balmazújváros, Nyíregyháza Spartacus-Cegléd, Dorog-Szeged, SZEOL SC-Sopron, Cigánd-Kisvárda. 18.00: Csákvár-Puskás Akadémia. 19.00: Békéscsaba-Kozármisleny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!