ZTE FC

2015.07.03. 14:14

Sok munka vár az NB II-es rajtig a ZTE FC-re

Zalaegerszeg - A vártnál nagyobb veszteséggel zárta első nyári felkészülési mérkőzését a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata. A Puskás FC elleni 0-6 mellett két sérülés is gondot okoz Egerszegen.

Kerkai Attila

Az benne volt a pakliban, hogy kikapnak a kék-fehérek az NB I-es PAFC ellen, de mondjuk az már nem, hogy hat gólt kapjanak. Ráadásul lesérült a frissen szerződtetett Gyagya Attila, de sokkal kellemetlenebb Forgács András orrtörése, aki egy időre biztosan kiesik a munkából. A védőnek még a csütörtök esti hazatérés után, az egerszegi kórházban tették helyére elmozdult orrnyergét, és mostantól csak egyéni edzéseket végezhet. Gyagya esetében talán pár nap kímélő tréning elegendő lesz a felépüléséhez.

A mérkőzésről és a 6-0-s végeredményről is szólni kell. A helyszínen követtük végig a találkozó eseményeit, s azt láthattuk, hogy a Puskás FC mindenképpen előrébb tart a felkészülésben és jobb csapat is, akárhogyan nézzük. Kifogásnak tűnhet, hogy a ZTE FC csak most látott munkához, hogy pár játékosa egészen más edzettségi állapotban van, és hogy eleve voltak sérültek is a keretben mindenesetre ezek a szigorú tények. Semmiképp nem szavad figyelmen kívül hagyni őket. Viszont valóban bosszantóak voltak zalai részről csütörtökön a kihagyások. Csank János vezetőedző a lefújás után azt mondta:

- Nem tragédia még ez a vereség, de nem kellett volna hat gól kapni, főleg nem ilyeneket. És nem is csak a védelmet lehet értük hibáztatni, hisz a második félidőben a két belső védő kiesésével főleg hátul a fiatalok voltak. A középen eladott labdákból következtek az ellenfél gyors indulásai. Ezeket a hibákat pedig nem értem - jegyezte meg a szakvezető.

Valóban, a második félidőben zalai labdavesztés után a Puskás többször is egy az egyben vezette a labdát a zalai kapura, ezekből a helyzetekből kettőt a most bemutatkozó kapus, Kovács Dániel még hárított is. A felcsútiak utolsó négy találata gyakorlatilag ilyen szituáció után született meg, s ez volt valóban a bosszantó.

A ZTE FC-re sok munka vár, egyelőre még a játékosoknak is ismerkedniük kell, és noha igyekeztek a csütörtökön is egyelőre negatív értelemben jött össze minden, ami összejöhetett.

Címkék#ZTE FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!