ZTE FC

2016.04.23. 07:00

A Szolnok megverte a ZTE FC-t

A ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata szombaton Szolnokon vendégszerepelt. A zalaiak kikapotak 3-1-re...

Kerkai Attila

Az ősszel a ZTE FC - Szolnok találkozóval "búcsúzott el" a ZTE Aréna régi játéktere, melyet ezt követően teljesen felújítottak, így az egerszegi csapat az ősz utolsó hat találkozóját idegenben vívta meg. Éppen ezért a szombati, szolnoki fellépés  tavasszal az utolsó idegenbeli mérkőzését is jelenti Csank János együttesének, hiszen ezt követően már csak hazai pályán szerepel a ZTE FC.

Ám nem emiatt fontos ez a találkozó, hanem a pontok miatt. A ZTE FC a második helyen áll, de közvetlenül ott van mögötte a Mezőkövesd és most már a Kisvárda is, a két csapat pedig vasárnap egymás ellen lép pályára. A ZTE FC szempontjából pedig egy győzelem jelentené a legfontosabb biztosítékot arra, hogy megőrzi második helyét. Az egerszegiek mai ellenfele, a Szolnok nincs éppenséggel jó formában, hiszen Csábi József  együttese  tavasszal még nem nyert. Öt döntetlen mellett kétszer kaptak ki, de otthon játszanak és rendelkeznek tapasztalt, élvonalbeli futballistákkal is. A ZTE FC vezetőedzője, Csank János is ebben látta előzetesen a legnagyobb veszélyt, viszont azt is hozzátette, hogy számukra is mennyire fontos a pontok gyűjtése. Mindenesetre a kék-fehérek a legutóbbi két találkozójukat a Siófok és a Sopron ellen megnyerték, ami önbizalmat kell hogy adjon a társaságnak.

A zalaiakat egy új stadion várja, hiszen a Tisza-ligetben két hete adták át ünnepélyesen a szolnokiak  felújított stadionját.

Szolnoki MÁV FC - ZTE FC 3-1 (1-0)

Szolnok, 700 néző. Jv.: Nagy R. (Galán, Punyi).

Szolnok: Somogyi - Villám, Kovács O. (Tóth P., 92.), Vermes,   Fritz - Kenderes (Lengyel B., 59.), Nagy I, Papp Sz. - Rokszin (Urbin, 84.),  Balajti, Gajdos.  Vezetőedző: Csábi József.

ZTE FC: Kovács D. - Simonfalvi (Koller, 46.), Forgács, Gyagya, Nagy T. - Patvaros, Wittrédi (Szakály, 69), Bedi - Babati (Horváth R., 55.), Daru, Városi. Vezetőedző: Csank János.

Gólszerző: Kovács O. (34.), Balajti (47.), Nagy I. (52.), ill. Nagy T. (86.).

1. perc: A ZTE FC kezdte a találkozót.

4. perc: A ZTE FC igyekszik letámadni ellenfelét. Eddig mintha egy kicsit meg is lepte volna ezzel  Szolnokot.

5. perc: Wittrédi végezhetett el a kaput 20 méterre szabadrúgást, de csavarása elkerülte a kaput.

Van idő megjegyezni: az új szolnoki stadion valóban szép, két hosszanti lelátója és az egy ívű tető tényleg  egyedivé teszi az arénát.

10. perc: Továbbra is többet kezdeményez a ZTE FC és szögleteket is elvégezhetett az utóbbi percekben. Most az első hazai sarokrúgás következik, de veszélytelen.

14. perc: Balajti bal oldali szögletét Balajti közelről fejelte fölé.

Az első tíz percet követően most már többet kezdeményez a hazai együttes is. A ZTE FC mintha egy kissé hátrébb húzódott volna.

18. perc: Egy előrevágott labdára Kovács kapus  és Simonfalvi indult, a 16-os vonalánál ütköztek. A labda Balajti elé került, de nem tudta azt kapura lőni.

23. perc: Immár teljesen kiegyenlített a találkozó, de helyzetek nélkül. Akadnak néha ügyes megoldások, de nem sikerül veszélyt kialakítani.

28. perc: Balajti szabadrúgása veszélyesen csavarodott kapura, de Forgács szögletre mentett. A sarokrúgást balról Balajti végezte el és kapura csavarta, így Kovács kapus a léc alól tolta ki a labdát.

32. perc: Kezd egy kissé keményedni a mérkőzés, legalábbis akad néhány keményebb ütközés. A Szolnok szervezetten játszik  és látszik rajta, hogy nagyon vágyik tavaszi első sikerére.

34. perc: Vezet a Szolnok. Balajti sokadszor cselezett jól a bal oldalon, végül a középen helyezkedő Kovács Olivérhez passzolt hátra, aki egy csel után 23 méterről a kissé kint álló Kovács D. felett a léc alá lőtt, 1-0.

38. perc: A ZTE FC hátrányban futballozik, s mintha a kapott találat után elkezdett volna nagyobb sebességre kapcsolni. Daru kapott jó labdát a jobb oldalon egy jó csel után lőtt 16 méterről, de egy láb beleért a labdába.

40. perc: Wittrédi ugratta ki a bal összekötő helyén Városit, aki egy csel után lőtt, ám  a kapus  még beleért a labdába hazaiak részéről, így szöglet következett. A beadás veszélytelen.

43. perc: Utólag Villám kapott sárga lapot, amiért előzőleg keményen odalépett Városinak.

45. perc:Vége az első félidőnek. A ZTE FC hátrányba került,  de a játéka alapján semmi oka arra, hogy lemondjon a három pontról. Egy kicsivel nagyobb pontosság kellene még a támadások végén, hogy még több veszélyt tudjon kialakítani. A Szolnok egy jól eltalált lövéssel szerzett vezetést.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A ZTE FC a szünetben cserélt, Simonfalvi helyett már Koller  a pályán, Nagy Tamás pedig így a jobb oldali védő szerepkörét vette át.

47. perc: Már kettővel vezet a Szolnok. Először úgy tűnt, hogy Rokszin elügyetlenkedi lehetőségét, de a jobb oldalon Villám visszaszerezte a labdát, majd higgadtan visszagurított, Balajti egy laza csellel elfektette Gyagyát  és 11 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 2-0.

50. perc: A ZTE-nek most már nincs mire várnia, hiszen így nagyon került a három pont megszerzésétől. Támadni kell és megy is előre a zalai együttes.

52. perc: Már 3-0. Gyagya ügyetlenkedett egy előre passznál, Gajdos visszasarkazta a labdát, az érkező Nagy I. pedig 12 méterről  laposan bal alsó sarokba passzolt, 3-0.

54. perc: Gagya hibázott a gólnál, hiszen nem volt határozott. A Szolnok teljesen felszabadult, nagy kedvvel futballozik, a ZTE FC-nek pedig most már a pontszerzés is reménye is igencsak távolinak tűnik.

55. perc: Babatit Daru ugratta ki, aki elvitte a kifut kapus mellett a labdát, de kissé kisodródott és balról, éles szögből az oldalhálóba lőtt. Babati  helyett Horváth R. a pályán.

60. perc: Próbálkozik a ZTE, de ilyen hátrányban nem túl meggyőzően. Érthetetlen, hogy ilyen kihagyásai vannak a zalaiaknak, hiszen mindegyik gól tulajdonképpen zalai hiba után született.

66. perc: Rokszin fejelt a nagy iramban érkező Balajtihoz, aki kissé jobbról, 17 méterről lágyan megcélozta a kapu jobb oldalát, de pár centivel elvétette a kaput.

69. perc: Folyamatosan támad a Szolnok, amely most már teljesen felszabadultan futballozik.  A ZTE FC nehezen tudja túltenni magát a helyzeten, amibe került.

72. perc: Rokszin jobb oldali beadására érkezett Gajdos, de Nagy Tamással ütközött. Ziccer lehetett volna ez is, ha a szolnoki fiú  beleér. Az ellentámadásból Városi célozta meg a bal alsó sarkot, de Somogyi kapus szögletre mentett.

77. perc: A ZTE FC ki fog kapni. Az első félidő után még úgy tűnt, hogy képes lesz a kapuba találni, azonban minden reményét elveszítette a rövidzárlatok miatt.

79. perc: Szakály szögletét Daru a hosszú sarok felé visszafejelte, ám Horváth R. 5 méterről erőtlenül bólintott és a kapus oldalra kiütötte a labdát.

83. perc: A ZTE FC-t amiatt lehet dicsérni, hogy megrendült helyzetében is megy előre, hogy betaláljon a kapuba, de semmi nem jön össze neki.

85. perc: Most is  Horváth R. húzta meg a jobb  oldalon, de éles lövését lábbal védte a kapus.

86. perc: Végre ott a gól. Szakály bal oldali szögletét az ötösről Nagy T. fejelte a kapu közepébe, 3-1.

90. perc: A ZTE FC teljesen kitámad, Horváth R. fejelt  Kollerhez, aki estében a felső lécre pörgetett.

94. perc: Daru előzte meg a kapust, kapura lőtt, de Vermes lábáról a kapufára pattant a labda. Ezzel vége  is a mérkőzésnek.

A ZTE FC tehát kikapott attól a Szolnoktól, amelynek ez az első tavaszi győzelme. A zalaiak a második félidő elején olyan hibákat kövezett el, amivel reménytelen helyzetbe került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!