ZTE FC

2015.11.17. 11:49

Tét nélküli MK-visszavágó

A legjobb 16 közé jutás a tét a labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulójában, ez azonban az Újpest FC elleni szerda esti (18 óra), idegenbeli visszavágón kevéssé érinti a ZTE FC-t. Hiszen az élvonalbeli rivális a zalai odavágón 5-0-ra nyert.

Varga Andor

Az NB II-es kék-fehérek stadionjának felújítása miatt a ZTE tulajdonképpen azon a meccsen is idegenben játszott, Hévízen fogadta riválisát. Nyilván ez is közrejátszott a váratlanul nagy különbségben.

– Az Újpest vitathatatlanul jobb csapat, de a valós erőviszonyokat figyelembe véve túlzott volt a gólkülönbség, ami azon a találkozón kialakult – tekintett vissza Csank János, az egerszegiek trénere. – Az eredmény eldöntötte a továbbjutást, nyilván nem fogunk 6-0-ra nyerni idegenben, de a szerdai találkozó ettől függetlenül fontos nekünk. Legelőbb is játéklehetőségként, hiszen nincs már Ligakupa, kevés a meccs, a 20 fős keretünkben a bajnokikon nem tudunk munkát adni mindenkinek. Most is tervezek a csapatba állítani olyan játékosokat, akik eddig kevesebb szerephez jutottak. Másfelől kiváló lesz ez az alkalom arra, hogy felmérjük, az NB I-es szinthez képest hol tartunk jelen pillanatban. Az Újpest esti meccsen fogad bennünket, hogy az ultráik is ki tudjanak jönni a stadionba. Ránk nézve ez nem lesz kellemes, de ugyancsak fontos tanulságokkal szolgálhat. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a szokatlan körülmények között mire lesz képes a csapat, illetve az egyes játékosok.

A ZTE az első meccsen főleg a szünet előtt maradt el valós tudásától, hiszen ebben a félidőben négy gólt kapott. Ehhez Csank szerint szükség volt az Újpest szerencséjére is, hiszen amit a lilák ebben az időszakban kapura rúgtak, az bement. Ettől függetlenül zalai szempontból fontos célkitűzés a szerdai visszavágóra a helytállás – jó meccset játszani, a valós tudásnak megfelelő produkciót nyújtani, és a lehető legjobban megnehezíteni az ellenfél dolgát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!