ZTE FC

2014.10.31. 14:03

Vasas - ZTE FC: esélyük sem volt a zalaiaknak

A labdarúgó NB II 12. fordulójának nyitómérkőzésén a ZTE FC együttese a Vasas vendége volt és simán kikapott.

Kerkai Attila

A labdarúgó NB II-ben a harmadik helyezett Vasas a 10. helyen álló ZTE FC fogadja és mindkét csapat a legutóbbi fordulóban vereséget szenvedett. Éppen ezért, egyértelmű, hogy javítani szeretnének, ám hazai pályán mindenképpen az angyalföldiek számítanak esélyesnek.

Fotó: Kerkai Attila

A ZTE FC viszont nem akar semmit sem feladni előre, de nyilvánvaló, hogy bravúrra lenne szüksége arra, hogy pontot, vagy akár pontokat szerezzen. Az előzetes hírek szerint a zalaiakat sok szurkolójuk kívánja elkísérni a fővárosba. Mindenesetre a kezdés előtt fél órával még üres a vendégszektor, illetve egyetlen ember tartózkodik itt.

Vasas - ZTE FC 2-0 (1-0)

Ilovszky-stadion, 800 néző. Jv.: Szőts G. (Takács G., Aradi).

Vasas: Hermány - Preklet, Tamás L., Grúz, Görgényi -  Gál M., Berecz - Nagy D. (Menyhárt, 79.),  Lázok (Vida, 89.), Remili -Ferenczi. Vezetőedző: Szanyó Károly.

ZTE FC: Szappanos - Króner, Kovács G., Fodor, Farkas N. - Kovács Gy., Simonfalvi - Bíró, Grbic (Szőllősi, 11., Bailo 65.), Babati., -  Károly B.. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Gólszerző: Ferenczi (45., 75. - utóbbit 11-esből)).

A ZTE FC együtteséből hiányzik Délczeg Gergely, akinek a sérülése nem jött rendbe, bár csütörtökön megpróbálkozott a játékkal. Helyére Károly Bálint került be a zalaiak kezdőcsapatába. A vendégszektor továbbra is nagyon foghíjas, de már heten-nyolcan tartózkodnak benne, mikor a csapatok kivonultak a kezdéshez.

1. perc: A ZTE FC kezdte meg a játékot.

2. perc: A kerítésen túlról már hallatszik a "Hajrá, ZTE!" rigmus, megérkeztek tehát az egerzsgei drukkerek, csak még nem jutottak be a stadionba.

3. perc: Egy vehemensebb Vasas-drukker alibifutballt kiált  már a találkozó elején és nem is titkolja: "Tiszta ideg vagyok..." Éppen ekkor Lázok távoli lövése majdnem megzavarta Szappanos kapust, akinek kezei közül kiperdült a labda, de másodjára már megkaparintotta a labdát.

7. perc: Egyértelműbb támadóbb szellemben futballozik a házigazda. Grbic ütközött ellenfelével, a zalai játékos rosszul eshetett, hiszen hordágyat kell hozni érte, sőt úgy kell lehozni a pályáról.

9. perc: Berecz lövése Kovácson megpattant, így szöglet következik. A beadás után Remili alig fejelt fölé. Zalai oldalon viszont csere következik, hiszen Grbic nem tudja folytatni a játékot.

11. perc: Szőllősi érkezik megsérült társa helyére, aki kesztyűben érkezik, úgy tűnik nagyon fázhat.

13. perc: A ZTE FC gyakorlatilag alig hagyja el saját térfelét,  látszólag teljesen a védekezésre rendezkedett be.

15. perc: Nem sok minden történik a pályán, helyzet legalábbis alig van. Megjöttek a zalai szurkolók, és állítólag lengyel drukkerekkel együtt. Mindenesetre valóban, idegen nyelvű rigmust is hallani, szóval, lehet benne valami.

19. perc: A pályán zajló események továbbra is a felejthető kategóriába tartoznak, semmiféle eseményt nem jegyezhetünk fel. Továbbra is a Vasas támad többet, míg a ZTE szinte csak védekezik.

21. perc: Aztán egy nagy helyzet: Remili csak centikkel fejelt a bal kapufa mellé, ez nagy helyzet volt.

24. perc: A lengyel "vonal" megerősítéseként egy lengyel nyelvű felirat is kikerül a kerítésre a zalai a drukkerek drapériája mellé. Nagyjából 50-70 zalai szimpatizást buzdítja tehát a kék-fehéreket.

25. perc: Remili 22 méteres lövését ismét kiejtette Szappanos kapus., de nem lett belőle baj.

28. perc: A ZTE FC csapata teljesen passzív, és nagyon bizonytalannak tűnnek játékosai, márpedig így nem sok sikerre számíthat, hiszen a Vasasnak megvannak a helyzetei, melyek eddig kimaradtak.

32. perc: Babati kapott remek indítást a bal oldalon, de középen nem érkezett senki, illetve csak nagyon lassan zárkóztak fel társai. A szélsőnek így ki kellett várnia, s be is érték.

35. perc: Ismét két hazai szöglet következett, de nem vezettek eredményre.

36. perc: Grúz és Kovács Gy. csúszott össze, pontosabban a Vasas védője elég keményen rácsúszott az egerszegi fiú lábára. ZTE-szabadrúgás következhet a kaputól 24 méterre, de Szőllősi tekerése valamivel a jobb felső sarok mellett haladt el.

40. perc: Megkezdődött a félidő utolsó öt perce, a ZTE FC-nek most már egyetlen célja lehet, hogy kihúzza kapott gólt nélkül a szünetig.

45+1  perc: nem húzta ki a ZTE FC: Nagy D jobb oldali beadására középen érkezett Ferenczi, akinek léc alá tartó fejesét Szappanos még nagy bravúrral hárította, de a labda aláhullva a gólvonal mögé került, 1-0.

Az első félidőben nagyon passzívan és gyengén futballozott a ZTE FC, míg a Vasas szinte végigtámadta ezt a 45 percet. Mégsem lehet mondani, hogy olyan sok ziccere lett volna a házigazdának, de a vezetése mindenképpen megérdemelt, mert valóban többet tett ezért.

45. perc: Megkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.

50. perc: A ZTE FC talán egy fokkal bátrabban kezdett, mint korábban, de helyzetig nem jutott eddig el.

52. perc: Szögletarányát immár 7-0-ra javította a Vasas és újabb zalai játékos  a földön. Farkas Norbertet ápolják az alapvonal mögött, aki fogja a fejét, s nem csodálkoznénk, ha újabb kényszerű csere következne.

55. perc: Farkas visszatért a pályára, csapata továbbra is védekezik. A ZTE FC-nek az a legnagyobb gondja, hogy a megszerzett labdáit képtelen megtartani, pillanatok alatt elveszíti azokat, így érdemben nem tud építkezni.

57. perc: Lázok próbálkozott távoli lövéssel, de gyenge próbálkozás volt. A Vasas vezetését semmi sem veszélyezteti, de ez nem újdonság...

60. perc: Gólt szerzett a Vasas, de les miatt érvénytelenítették a találatot. Lázok balról, éles szögből lőtt kapura, amibe Preklet csúsztatott bele.

62. perc: Továbbra is a Vasas támad, most Remili fejese alig ment mellé, de Szappanos kapus szeme folyamatosan a labdán volt.

65. perc: Cserél a ZTE FC: a csereként beállt Szőllősit Bailo Dávid váltotta. Érdekes csere volt ez. Szőllősi sokáig sérült volt, alig pár napja állt edzésbe. Amennyiben eddig bírta volna, teljesen érthető lenne, ám akkor felvetődik a kérdés: miért ő jött be a 11. percben  Grbic helyére...

70. perc: Már túl vagyunk a  mérkőzés kétharmadán, de a ZTE FC eddig "lehozta" ezt a mérkőzést egy épkézláb támadás és kapura lövés nélkül. Így még a pontszerzés is nagyon távolinak tűnik.

73. perc: A Vasas is visszaesett, amely addig sem villogott, de kétségtelen, hogy sokkal több gólszerzési lehetősége volt. Viszont nem is engedi kibontakozni a zalaiakat, akiknek a támadójátéka mintha otthon maradt volna...

75. perc: Büntetőhöz jutott a Vasas. Fodor ütközött Lázokkal (előtte Kovács G. gyakorlatilag a saját lábában botlott el és huppant a földre), a játékvezető pedig befújta a 11-est. Ferenczi elsőre betalált, de a játékvezető megismételtette a büntetőt,  majd az ismétlésnél Szappanos tulajdonképpen fogta Ferenczi lövését, de a labda kicsúszott a kezei körül és bántó lassúsággal vánszorgott át a gólvonalon, 2-0.

79. perc: Egykapuzik most már a Vasas, bár eddig is döntő fölényben futballozott.

81. perc: Nem tudni, hogy készül-e megbízható statisztika a labdabirtoklásról, de kíváncsiak lennénk rá, hogy a Vasasnál mennyivel volt többet a labda. Alighanem a ZTE szempontjából szomorú adat jelenne meg.

87. perc: Tényleg nem akarjuk a ZTE csapatát jobban lehúzni, mint amennyit mutatott, de továbbra sem sokat mutat. Az utóbbi két percben viszont átjött kétszer is  felezővonalon, de nem tudott mit kezdeni elöl.

90. perc: Bailo futott el a baloldalon, akit Grúz lerántott. A ZTE szabadrúgáshoz jutott, de a beadást kifejelték a védők. A ZTE FC a találkozó első szögletét végezhette el, , majd még egyet, ezzel a szögletarány 10-2-re módosult.

90+2. perc: Vége a mérkőzésnek.

A Vasas megnyerte a mérkőzést 2-0-ra, méghozzá teljesen megérdemelten. A ZTE FC gyakorlatilag úgy játszotta végig ezt a találkozót, hogy a kapura teljesen veszélytelennek bizonyult. A zalaiak helyzete tovább súlyosbodott és most már végleg leszakadt az élbolytól, sőt, immár a középmezőny végére csúszott vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!