ZTE FC

2016.10.22. 11:22

A ZTE FC óriási csatában szerzett pontot

A labdarúgó NB II 14. fordulójának egyik rangadóján a ZTE FC a Békéscsabát fogadta. Élvezetes találkozón 2-2-es döntetlen született.

Kerkai Attila

Két régi rivális összecsapását  hozza a labdarúgó NB II 14. fordulója, hiszen a ZTE FC és a Békéscsaba 1912 Előre kapcsolata több évtizedes múltra tekint vissza. Az "aranyidőkben"  az élvonalban, azonban az NB II-ben is jó meccseket vívtak egymással a felek. A Békéscsaba tavaly az NB I-ben szerepelt, így elmaradt a két csapat összecsapása, ám a viharsarkiak kiestek, így újra az NB II-ben jön el az újabb randevú.

A múltnál maradva, a ZTE FC és a Békéscsaba eddig 54 alkalommal találkozott  bajnoki találkozón, ebből 27 mérkőzés jutott Zalaegerszegen. Ahol eddig még nem született csabai siker, ugyanis 16-szor zalai győzelemmel ért véget kettejük meccse, 11 alkalommal pedig döntetlennel zárult. Legutóbb 2015. február 21-én találkoztak egymással, akkor a ZTE-stadionban 0-0-val ért véget a mérkőzés.

Ami a most zajló bajnokságot illeti, Zoran Spisljak együttese alaposan "beragadt" a rajtnál, hiszen az első öt fordulóban mindössze egyetlen pontot szerzett, de aztán  szó szerint begyújtotta a rakétákat: hat mérkőzésen hat győzelmet könyvelt el, s máris ott találta magát  az élbolyban. Ahol jelenleg is tartózkodik, hiszen 22 megszerzett pontjával a harmadik, ahogy a ZTE FC is ebbe a körbe tartozik, hiszen ötödik, ugyancsak 22 ponttal.

A ZTE FC-nél rangadóra készülnek, de a hangulat korántsem felszabadult és  örömteli  ezen a szombaton az egerszegi klubnál...

ZTE FC - Békéscsaba 1912  Előre 2-2 (0-0)

Zalaegerszeg, 1431 néző. Jv.: Vad II. (Hofbauer, Hima Andrea).

ZTE FC: Szappanos - Villám, Forgács, Nagy T., Deutsch - Kretz, Patvaros, Jakab - Gottfried (Hegedüs, 46.), Bobál (Daru, 70.), Babati (Sundas, 73.). Vezetőedző: Cató Sándor.

Békéscsaba: Rybansky - Bagi, Kelemen, Szélpál, Fabio - Bényei, Viczián, Bagy I., Pilán - Birtalan (Tóth D., 90.), Urbin (Gránicz, 63.). Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gólszerző: Bobál (61.), Jakab (69. - 11-esből), ill. Gránitz (68), Viczián (81.)

Kiállítva: Villám (22.).

Gyászszünet előzte meg a találkozót, hiszen ahogy a felvezetésben is írtuk, szomorú nap ez a ZTE életében. A klubmenedzser  Kocsárdi Gergelyt családi tragédia, mély gyász érte. A stadionban néma csend honolt, az ultrák egy „Veled vagyunk Gergő” feliratú transzparenst feszítettek ki.

1. perc: A Békéscsaba kezdte a mérkőzést és a 32. másodpercben Bobál adta el a labdát, Urbin lépett ki, aki Forgáccsal ütközött és elesett. A játékvezető éppen a 16-os vonaláról végezhetett el szabadrúgást, de Birtalan lövése egy lábon megpattant és szögletre ment.

4. perc: Egy biztos, nem ilyen izgalmakra számítottak már a találkozó elején a zalaiak és kissé mintha  meg is zavarta volna őket ez az eset.

7. perc: Babati nagyszerűen ugratta ki Bobált, aki ellépett őrzőjétől, kissé balról 12 méterről a kapus mellett is elgurította a labdát, de az centikkel elment a bal alsó sarok mellett. Szöglet következett, ezek szerint valaki beleérhetett, ezért nem a kapuban kötött ki a labda.

10. perc: mindkét oldalon volt tehát már helyzet, nem is kicsi, de egyelőre még méregetik egymást a csapatok.

11. perc: Gottfried   kapura tartó lövésébe értek bele, így szöglet következett, de hárítottak a a védők.

14. perc: Babati csúszott rá Viczián lábára, amiért a zalai játékos sárga lapot kapott. Ugyanebben a percben  Fabio tette le a labdát az érkező Pilán elé, aki 15 méterről balról az oldalhálóba lőtt.

16. perc: Ez is sárga, csak a másik oldalon: Viczián tartott rá Kretz lábára, ő is besárgult.

19. perc: Babati jó 25 méteres szabadrúgását csak kiütni tudta Rybansky kapus, érkezett Bobál, aki viszont öt méterről a felső lécre fejelt.

22. perc: Birtalan lépett ki középen, de Villám visszahúzta. A játékvezető azonnal a piros lapot mutatta fel a zalai védőnek 20 méterre a kaputól. Villám egyértelműen taktikai szabálytalanságot követett el,  s talán úgy érezte, hogy legfeljebb sárgát kap.

23. perc: Nagyszerű labdával ugratták ki Bényeit, aki rávezette a labdát Szappanosra, de a zalai kapus remek mozdulattal, bravúrt érően hárított.

25. perc: Nincs könnyű helyzetben a ZTE FC, hiszen immár tíz emberrel kell felvennie a harcot. A jobbhátvéd helyére Kretz állt.

31. perc: Értelemszerűen többet támad a Békéscsaba, hiszen a ZTE visszahúzódott.

34. perc: Bagira nem figyeltek a zalaiak aki jobbról az alapvonalig jutott, éles szögből megpróbált kapura lőni, a zalaiak szerencsére az volt, hogy a gólvonal előtt elgurult a labda és nem érkezett senki sem rá.

39. perc: Szorongat a Békéscsaba, de közben a ZTE is próbálkozik kontrákkal. Nem is rosszak ezek, de sok a pontatlanság, így nem sikerül helyzetbe kerülni.

45. perc: Vége az első félidőnek.

46. perc: Egy csere van hazai oldalon. Hegedüs Tamás érkezett Gottfried Dániel helyére.

47. perc: Bényei lökte fel egy védés után Szappanost, sokan piros lapot reklamáltak, de megelégelte egy sárgával  fegyelmezni  Vad II játékvezető a csabai játékost.

50. perc: A Békéscsaba nagyon nyom, az egerszegiek nem nagyon tudnak kiszabadulni  a saját tizenhatosuktól.

55. perc: Egy gyors zalai kontra végén Bobál tette középre a labdát, de a kapu előterében az üres területre nem érkezett senki a társak közül.

57. perc: Viczián lövését fogta Szappanos.

60. perc: Az utóbbi percekben már sokkal többet tud támadni a ZTE is, de nagyon figyelnie kell, nehogy túlságosan kinyíljon.

61. perc: Itt a GÓÓÓL. Balról végezhetett el szabadrúgást a ZTE FC, Jakab beadását az ötösön Bobál csúsztatta meg és a labda a bal felső sarokba hullt, 1-0.

62. perc: Csere a vendégeknél, Urbin helyett Gránicz.

64. perc: Kretz mentett nagyot.

68. perc: Egyenlített a Békéscsaba. Bagi ugratta ki remek ütemben Grániczot, aki befordult és közelről a kapuba lőtt, 1-1.

69. perc: Büntetőhöz jutott a ZTE: Kelemen vágta fel Bobált a 16-oson belül. A 11-est Jakab nagy erővel lőtte a kapuba, 2-1.

70. perc: Csere a ZTE-nél: Bobált Daru váltotta.

73. perc: Babati helyett Sundas.

75. perc: Jó a mérkőzés és hihetetlenül eseménydús volt az elmúlt negyedóra. A ZTE cseréi már taktikai jellegűek voltak, s nem kétséges Csató Sándor edző szándéka, hogy erősíteni kívánja  a védekezést.

78. perc: Bagi kapott sárgát, amiért visszarántotta Sundast. A ZTE nagyon elszánt, ez látszik, de még meg kell őrizze  az előnyt. A nézők élvezik a mérkőzést, joggal.

80. perc: A Békéscsaba sem adott fel semmit, megy előre, hiszen még semmi sem futott le, itt még bármi lehet.

81. perc: Egyenlített a Békéscsaba. Egy távoli lapos lövésbe ért bele  talán Viczián, így a labda irányt változtatott és Szappanos mellett a jobb sarokban kötött ki, 2-2.

83. perc: 17 méterről végezhetett el szabadrúgást a csabai együttes, de Nagy István fölé lőtt.

87. perc: A ZTE is megy előre, érzi, hogy szerezhet még gólt, de most már nem szabadna újabbat kapni.

89. perc: Kezd megint beszorulni az egerszegi csapat.

90. perc: Három perc a hosszabbítás, Patvaros kapott sárgát.

93. perc: Vége a mérkőzésnek.

A ZTE FC óriási csatában, tíz emberrel harcolta ki a döntetlent, de megérdemelte volna a győzelmet is, hiszen rengeteget tett ezért. A csabaiak pontszerzése sem érdemtelen, hiszen ők kétszer is egyenlítettek.

Edzői nyilatkozatok.

Csató Sándor:  - Büszke vagyok a fiúkra, hiszen emberhátrányban  kétszer is vezetni tudtunk. Végül egy megpattanó lövés miatt nem szereztük meg a három pontot, de győzelmet érdemeltünk volna.

Zoran Spisljak: - Mindkét csapatnak jár a gratuláció. A ZTE csapatán is látszik, hogy ott akar lenni a végén a feljutásért zajló harcban, s emberhátrányban is végig hitt benne, hogy megszerezheti akár a három pontot is. Kétszer egyenlítettünk, de  majd a bajnokság végén dől el, hogy a megszerzett egy pont mennyit is ér a két csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!