ZTE FC

2016.04.30. 11:36

Több mint kínos ZTE-kudarc...

A labdarúgó NB II-ben a forduló előtt még második helyen álló ZTE FC csapata szombaton a Csákvárt fogadta. Nyert a vendégcsapat...

Kerkai Attila

Mozgalmasan alakult a  hét a ZTE FC-nél. Hétfőn a klub vezetése közös megegyezéssel szerződést bontott Csank János vezetőedzővel, helyére a bajnokság hátra lévő hat fordulójára  ifj. Mihalecz Istvánt nevezték ki. A mai lesz tehát az eddig az utánpótlás szakágát irányító új szakvezető  bemutatkozása is a kispadon.

Az új vezetőedzőnek és csapatának sem lesz egyszerű dolga, hiszen a ZTE FC most már  győzelmi kényszerben van és lesz az elkövetkező hat fordulóban is. A szurkolók elvárása egyértelmű: ha már eddig eljutott a csapat, akkor  próbálja megtartani ezt a pozícióját, ami az élvonalbeli feljutást jelentené. Az edzőváltást a klub vezetése azzal indokolta, hogy a csapat egy kissé "megült", hiszen elveszítette a tavasz elején még meglévő pontelőnyét az mögötte lévőkkel szemben,  s az új vezetőedzőtől azt remélik, hogy felpörgeti az együttest.

Nem lesz könnyű ellenfél a Csákvár, amivel ifj. Mihalecz István is tisztában van, s erre hívta fel játékosai figyelmét is. A csapat célja a feljutás, amelynek mindaddig meglesz  az esélye erre, ameddig győz. Több pontvesztés  gyakorlatilag már nem fér bele a zalaiaknak, hiszen nagy a "tülekedés"  mögöttük a második hely megszerzéséért. Az  éllovas Gyirmótról gyakorlatilag már most ki lehet jelenteni, hogy megnyeri a bajnokságot és feljut az NB I-be.

A ZTE FC mostantól már kizárólag hazai pályán szerepel ebben a bajnokságban.

ZTE FC - Csákvár 0 - 3 (0-2)

ZTE Aréna, 1682 néző. Jv.: Szilasi (Kiss, Aradi).

ZTE FC: Szappanos - Simonfalvi, Gyagya, Forgács, Szalkai (Szakály, 72.)- Patvaros, Koller (Horváth R., 46.) - Babati, Wittrédi, Városi (Bedi, 46.)  - Daru. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István.

Csákvár: Gróf - Pintér (Szalai, 89.), Baranyai, Racskó, Spandler, Nyilasi (Domján, 80.), Fényes, Bakos, Makrai, Kocsis, Molnár Cs. (Oldal, 80.).  Edző: Toldi Gábor.

Gólszerzők: Makrai (36.), Molnár Cs. (39.), Forgács 56. - öngól)

Fotó: Pezzetta Umberto

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Csákvár kezdte a találkozót.

3. perc: 24 méterről végezhetett el szabadrúgást a ZTE, Wittrédi egyből kapura küldte a labdát, amit Gróf a mezőnybe öklözött.

4. perc: Labdát vesztett a saját 16-osa előtt a ZTE, de Kocsis bal oldali beadása után felszabadítottak a védők.

7. perc: Simonfalvi jobb oldali beadása nem volt jó senkinek, a kipattanót Koller csak szabálytalanul tudtam megszerezni, szabadrúgással jöhetnek a vendégek.

9. perc: A ZTE végezheti el az első szögletet a mérkőzésen.

10. perc: A jobb oldali sarokrúgás után Patvaros fejelt előrevetődve 12 méterről, a labdát Pintér a gólvonalon állva rúgta ki a mezőnybe.

12. perc: Kocsis indult meg a bal oldalon, majd középre adott, Molnár Cs. azonban lemaradt a labdáról. Nem a védőkön múlt, hogy nem lett belőle helyzet.

15. perc: Városi cselezgetett a vendégek 16-osán belül, de győzött a túlerő és szerelték a védők.

16. perc: Simonfalvi adta el a labdát, Baranyai betört a 16-oson belülre, majd középre adott, de Patvaros az utolsó pillanatban menteni tudott az érkező Makrai elől.

18. perc: Forgács indítása hosszú Simonfalvinak, Gróf fogja a labdát.

21. perc: Ismét a Csákvár kerülhetett volna helyzetbe, Makrai levitte az alapvonalig a labdát, a beadására azonban nem érkezett társ.

22. perc: Városi futott el a bal oldalon, egy jó csel után beadás helyett a középen helyezkedő Wittrédihez játszott, aki egy testcsellel tisztára játszotta magát, ám 17 méteres lövése fölé szállt.

25. perc: Simonfalvi adott jó passzt Darunak a 16-os vonalánál, azonban a támadó nem találta el jól a labdát, így Gróf felszedhette a játékszert.

28. perc: Makrai a bal oldalon mélységből indult, nagy terület nyílt meg előtte, Gyagyán is túljutott, végül az alapvonal közeléből megpróbált laposan talán még kapura is lőni, ám középen elcsípték az átadását és a zalaiaknak sikerült felszabadítani.

32. perc: Molnár Cs. egy visszapasszolt labdát 20 méterről lőtt kapura, Szappanos csak kiütni tudta. A csákváriak közül ketten is érkeztek, de az utolsó pillanatban Simonfalvi szögletre mentett.

34. perc: Koller adott középre jobbról, azonban a labda magas volt Darunak, így felszabadítottak a védők.

36. perc: A félpályánál Városi próbálta sarokkal továbbítani a labdát, Pintér megszerezte és indította a mélységből induló Makrait, aki Gyagya és Forgács között belépett az üres területbe, majd 14 méterről a kiinduló Szappanos mellett higgadtan a kapu közepébe továbbított. 0-1

39. perc: Makrai sokadszor verte meg Gyagyát, ismét elfutott mellette, majd kissé balról próbált lőni. A labda egy védő lábáról pattant ki, érkezett Molnár Cs., aki futtából, 18 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba. 0-2

44. perc: 26 méterről végezhetett el szabadrúgást a ZTE, Wittrédi legurítását, azonban Forgács a sorfalból kivetődő Baranyaiba lőtte a labdát.

45. perc: Megint Makrai volt a főszereplő, aki újra a bal oldalról indult, Simonfalvit egy csellel kimozdította védőpozíciójából és balról, éles szögből kapura csavart, a labda centikkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

45. perc: Vége a félidőnek.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Hazai oldalon kettős csere történt a szünetben. Városi helyett Bedi érkezett, Koller helyét pedig Horváth R. vette át.

49. perc: A ZTE igyekszik támadni, hiszen már csak a gólok segítenének jelenlegi helyzetén. A Csákvár viszont higgadtan futballozik.

53. perc: Jó zalai támadás végén Daru sarkazott Horváth R. elé, aki kilépett szorongatott helyzetből 10 méterről lőtt, de Gróf kapus lábbal mentett.

55. perc: Ezt megúszta a ZTE. Makrai futotta le ismét a zalai védőket, a kiinduló Szappanost egy laza bokamozdulattal emelte át, a gólba tartó labdát  a gólvonalról Forgács  mentette szögletre.

56. perc: Ott a harmadik gól. Jobb oldali szöglet után Pintér csúsztatott bele a labdába, végül Forgács  testéről  került a kapuba a labda, öngól, 0-3.

60. perc: A lelátón nem kicsit csalódott a hangulat. Erre  végképp nem számított senki, hogy a Csákvár lefutballozza a zalaiakat, akik teljesen szétesett és fegyelmezetlen csapat benyomását keltik.  Így pedig erősen megkérdőjelezhető, hogy jó döntés volt-e edzőt váltani...

63. perc: Elképesztő jelenetek. Szalkai olyan könnyedén választják el a labdától a csákváriak, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Az egerszegi játékosok önbizalma valahol nagyon mélyen lehet most.

67. perc: A pályán képtelen úrrá lenni a helyzeten a ZTE. Nem tud  hatékonyan támadni, úgy tűnik, hogy nincs játéka, s ez a legnagyobb baj.

68. perc: Makrai szánta el magát kissé jobbról 14 méterről, Szappanos ujjheggyel még beleért a labdába, ezzel mentette meg csapatát az újabb találattól.  A lelátón azt skandálják, hogy nagyon gyenge ez a futball, de persze nem ezeket a szavakat használják...

74. perc: Egy előre ívelt labdára Patvaros indult, megpróbálta elfejelni a labdát a kiinduló kapus elől, de az ütközést a játékvezető a zalai játékos  ellen fújt faultot.

78. perc: A Csákvár abszolút könnyedén őrzi előnyét, mindenfajta megerőltetés nélkül. Teheti, hiszen a ZTE nem tudja megszorongatni.

82. perc: Ez legalább szép volt. Horváth R. egy felívelést vett mellre a 16-os vonalánál, majd félfordulattal kapásból lőtt kapura, de Gróf védett.

86. perc: A zalaiak játékosok akarnak, ez látszik, ám mindez önmagában kevés.

88. perc: Most már mondhatni, hogy beszorult saját térfelére a vendégcsapat, de nincs meg az a zalaiakban, hogy a kapu előtt veszélyt teremtsenek.

90. perc: A Csákvár persze olykor kontrázik és mindig veszélyesen. Makrait például nem tudják tartani továbbra sem,megint csak rajta múlt, hogy nem talált be, a zalaiak asszisztáltak hozzá.

92. perc: Vége a találkozónak.

A lelátón fütty, de ez érthető is, hiszen hatalmas csalódást okozott a ZTE FC a szurkolóknak.

AZTE most már a harmadik, hiszen délután a Kisvárda nyert Dunaújvárosban 4-0-ra, és a második helyre lépett elő.  A  Mezőkövesd viszont kikapott hazai pályán a Soroksártól 1-0-ra és azonos pontszámmal ugyan, de még a ZTE mögé szorul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!