ZTE FC

2015.07.23. 17:54

ZTE FC: Döntetlen a Petah Tikva ellen

Csütörtökön Ausztriában lépett pályára felkészülési mérkőzésen a ZTE FC labdarúgó csapata, amely az izraeli Maccabi Petah Tikvával mérkőzött meg és 2-2-es döntetlent ért el.

Kerkai Attila

Maccabi Petah Tikva (izraeli) – ZTE FC 2-2 (2-1)

Pöllau, 150 néző.

ZTE FC: Szappanos (Kovács D., 74.) – Simonfalvi (Forgács, 69.), Króner, Fodor, Bedi – Patvaros, Szakály A. (Balogh B., 46.) - Babati (Szegleti, 74.), Bíró A. (Koller, 58.), Városi (Bailo, 46.) – Daru (Horváth R.,  46.). Vezetőedző: Csank János.

Gólszerzők: Munungo (14.), Rokrivac (40.), illetve Daru (23.), Króner (88.).

Simonfalvi Gábor (balról) és az izraeli csapat kapitánya, Jo Monunga kézfogása a találkozó előtt. Fotó: Kerkai Attila

A Petah Tikva  a hét elején megmérkőzött a Gyirmót FC-vel is, melyet 2-1-re legyőzött, csütörtökön pedig egy másik magyar  NB II-es ellenfél várt rá,  a ZTE FC. Az iraeliek meglehetősen erőteljes futballal kezdtek csapatkapitányuk, Jo Mununga  személyében pedig egy hihetetlen robbanékony támadóval is rendelkeztek. Éppen ő szerezte meg a vezetést csapatának, de a ZTE FC  igyekezett felvenni a kesztyűt, ám  a lábakban azért benne volt még az előző napi mérkőzés. Városi, Szakály és Bíró is játszott a Balatonfüred ellen, nem is keveset. A csapatoknak annyi szerencséje volt, hogy csütörtökre Pöllauban 20 fokra esett vissza a hőmérséklet, így legalább a hőség nem  nehezítette a dolgukat. Az izraeli bajnokság 6. helyezettje nem nagyon engedte labdához a zalaiakat, főleg a kapu előtti szituációknál, viszont amikor rést tudott ütni ezen a ZTE, máris gólt szerzett. Bíró egy szép jobb oldali beadás után centerezett, Daru pedig a kapuba bólintott.  Remek gól volt ez, de továbbra is a Petah Tikva birtokolta többet a labdát, gyorsabban is játszott,  főleg gyors játékosait próbálta kiugratni. A szünet előtt egy szöglet után kipattanó labdát Rokrivac juttatta a hálóba, ezzel  a Maccabi vonulhatott előnnyel pihenőre. A második félidő is lendületes játékot hozott, de sok volt a kemény belépő, vagyis odatette magát mindkét csapat. Felkészülési mérkőzés lévén,  folyamatosan jöttek a cserék,  a ZTE jól szűrte meg az ellenfél támadásait, ugyanakkor helyzetig nem nagyon jutott ő sem. Az iram továbbra is megmaradt, de azért egy idő után már „puhábbá" vált a mérkőzés. Az eredmény az utolsó pillanatokban változott, amikor egy szöglet után egy kipattanó labdát Króner közelről juttatta a hálóba. A ZTE jó eredmény ért el egy erős ellenféllel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!