ZTE FC

2014.10.30. 16:45

ZTE FC: Két vert sereg találkozik pénteken az NBII-ben

Zalaegerszeg - Három meccses nagy sorozatát zárja le pénteken 15.30 órától a Vasas vendégeként a ZTE FC együttese a labdarúgó NB II-ben. Bár ez ez a sorozat eddig igencsak halványra sikerült: az első két találkozó összeredménye mindössze egy pont.

Kerkai Attila

Gyakorlatilag három olyan ellenfél jutott ezekben a hetekben a zalaiaknak, melyek felváltva álltak az élen a másodosztályban az elmúlt pár fordulóban. A Mezőkövesddel idegenben ikszelt (1-1) a ZTE FC, múlt szombaton a Gyirmóttól hazai pályán kikapott (2-3), s most következik a sorban a Vasas ez sem lesz könnyebb mérkőzés, mint volt az előző kettő...

Ráadásul az angyalföldiek a ZTE-hez hasonlóan kikaptak legutóbb, és az övék volt a nagyobb meglepetés, hiszen a Cegléd múlta felül Szanyó Károly együttesét. A Vasasnál nem is maradt visszhang nélkül a fiaskó, ugyanis prémium megvonás és visszatartás lett a dolog vége, mert a piros-kékeknél továbbra is az NB I-es tagság kiharcolása a cél. A Vasas keretén végigfutva a zalai szál többszörös: a legutóbi szezonban még a ZTE-t erősítette Preklet Csaba és Hajdú Norbert, míg Pál Dávid a zalaiak saját nevelésű játékosának tekinthető. Ferenczi István pedig 1998-99-ben, majd 2006-ban is volt a ZTE játékosa. Utóbbi jelenleg az NB II góllövőlistáján 7 találattal harmadik, az élen pedig csapattársa, Remili Mohamed áll 10 góllal...

Grbic (ZTE, fehérben) gyirmóti középpályással csap össze a labdáért. Agresszívan, fegyelmezetten (Fotó: Katona Tibor)

A 3. helyezett Vasas otthonában semmit sem ad fel a zalai együttes. Lőrincz Emil vezetőedző abból építkezne, amit a Gyirmót ellen az első félidőben mutatott csapata.

- A múltkori találkozónk első felében a csapat maximálisan jól futballozott, mégis kikaptunk, mert később hibáztunk, mert nem azt tettük, amit elterveztünk - mondta a szakvezető. - Ezeket a hibákat átbeszéltük, látszott az elkeseredés a társaságon, de ezen túlléptünk már. A Vasas nagyon nehéz ellenfélnek ígérkezik, a Ferenczi, Remili, Nagy D. támadósor rendkívül veszélyes és összességében is jó a csapat. A Gyirmót elleni első félidőben mutatott agresszív, fegyelmezett futballra van szükség, ennek kell lennie az alapnak, s akkor van esély pont vagy pontok megszerzésére. Mert ennek az esélyéről most sem mondhatunk le.

A múltkori mérkőzésen könyöklésért kiállított Forgács András hárommérkőzéses eltiltást kapott, Melczer és Vittman sérült, és bár Szőllősi elkezdte az edzéseket, de csak két nappal ezelőtt...

A várható kezdőcsapat így megegyezik a legutóbbi kezdővel: Szappanos Króner, Fodor, Kovács G., Farkas N. Simonfalvi, Kovács Gy. Bíró A., Grbic, Babati Délczeg.

A mérkőzésről terveink szerint élő, szöveges tudósításban számolunk be a zaol.hu-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!