ZTE FC

2016.05.21. 11:20

ZTE FC a hajrában döntött a maga javára

A labdarúgó NB II-ben rangadót rendeztek Egerszegen, hiszen a jelenleg harmadik ZTE FC a negyedik Kisvárdát fogadta, melyet 2-0-ra győzött le.

Kerkai Attila

Már csak három forduló van vissza a labdarúgó NB II 2015-2016. évi sorozatából és egyelőre még csak a bajnoki cím sorsa dőlt el, vagyis hogy a Gyirmót nyeri meg a sorozatot. Ezzel együtt az élvonalbeli indulás jogát is megszerezte, ám az, hogy  ki követi a gyirmótiakat az NB I-be, ez a kérdés még nyitott. A másik feljutó helyért ugyanis a ZTE FC és a Mezőkövesd harcol egymással. Elvileg még a Kisvárda, a  Csákvár és a Balmazújváros is esélyes lenne a második hely megszerzésére, mindhárom csapat vezetése  bejelentette, hogy nem kértek NB I-es licenszet, hiszen  egyelőre nem tudnák teljesíteni az élvonalbeli szerepléshez szükséges feltételeket.

Fotó: Ohr Tibor

A ZTE FC és a Mezőkövesd viszont igen. Az harmadik egerszegiek a forduló előtt két ponttal voltak lemaradva a második kövesdiek mögött, s úgy tudják a zalaiak életben tartani feljutási esélyeiket, ha nyernek a Kisvárda ellen. A Mezőkövesd ugyanebben a fordulóban a Budaörs vendége, így az egerszegieknek már  ennek  a találkozónak  az eredményére is figyelniük  kell.

Az egerszegi csapatból hiányzik az NB II góllövő listáját vezető Daru Bence, aki a legutóbbi találkozón begyűjtötte ötödik sárga lapját, így pihenőre kényszerül. Ugyancsak hiányzik a kispadról ifj. Mihalecz István vezetőedző, akit egymérkőzéses eltiltást kapott, mert a Szeged elleni találkozón engedély nélkül ment be a pályára.

ZTE FC - Kisvárda Master Good 2-0 (0-0)

Zalaegerszeg, 1450 néző. Jv.: Solymosi (Lémon, Huszár).

ZTE FC: Szappanos - Simonfalvi, Forgács, Króner, Bedi - SzakályA. (Koller, 59.), Wittrédi (Bailo, 77.), Patvaros - Babati, Horváth R. (Szalkai, 59.), Városi. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István.

Kisvárda: Ivancsics A. -  Vári B., Izing, Bagi, Csilus - Lucas, Erős G., Miczér (Fodor A., 84.) - Délczeg (Eszlátyi, 6.), Koszta, Cseri T. (Rajczi, 76.) Vezetőedző: Soós Imre.

Gólszerző: Bedi (79), Babati (81. - 11-esből)

A találkozó előtt köszöntötték Erős Gábort, a Kisvárda labdarúgóját, aki a hivatásos labdarúgók szavazásán a második legjobb másodosztályban szereplő  labdarúgónak választották és itt vehette át a harmadiknak járó díját Daru Bence, a ZTE FC játékosa is.

1. perc: A Kisvárda kezdte a mérkőzést.

5. perc: Egyelőre tapogatózó játék zajlik a pályán. A ZTE FC mintha átadná a területet a vendégeknek, így valamivel többen van a labda a Kisvárdánál.

6. perc: Máris cserélt a Kisvárda: Délczeg meghúzódott, láthatóan a lágyékát fájlalta, helyette Eszlátyi érkezett.

7. perc: Wittrédi végezhetett el szabadrúgást a kaputól 24 méterre: lövése alig valamivel zúgott el a bal felső sarok mellett.

10. perc: Szakály Attila lépett oda keményebben Lucasnak, amiért villant az egerszegi játékos számára a sárga lap.

15.perc: Betalált a Kisvárda, de már sípszó után és lesállást követően. Az első negyed órában nem sok érdekes történt, a ZTE Fc igyekszik kihasználni az ellenfél esetleges megingásait a cél érdekében, míg a vendégek  próbálkoznak, de a zalai védelem jól szűr.

19. perc: Bal oldali beadás után érkezett a kapu elé Koszta, aki az ötösről fejelhetett, de a teste kifordult, így már nem tudta a labdát megfelelően irányítani, így próbálkozása fölé  szállt.

22. perc: Csilus adta középre a labdát és , majd  Koszta pörgetett  bele a labdába, amely  egy zalai lábat is érintett, és a labda az üresen tátongó bal sarok mellett alig ment mellé.

23. perc: Rögtön az iménti helyzet után egy gyors zalai támadás végén Városi alig maradt le a beadásról, ami ziccer lehetett volna.

28. perc: Eddig a Kisvárda birtokolja többet a labdát,gy többet támad. Újabb vendégszöglet  után ismét veszélyesen érkezett a labda a kapu előterébe, de sikerült kivágni a labdát. Ízing kapott sárga labdát, aki nem engedte elvégezni a ZTE javára megítélt szabadrúgást.

33. perc: A ZTE a középpályán szerez kevés labdát, amiből lehetne indulnia, de hiányzik valami, ami miatt inkább  a kisvárdaiak játszanak a  pálya középső szakaszában pontosabban.

38. perc: A ZTE támadójátékából eddig nem sokat villantott meg. Sem a széleket nem játsszák  meg és középen sem. Éppen ekkor Szakály indult meg középen, szép cselekkel játszotta be magát a 16-oson belülre, de kivárt. Még egyet tolt a labdát, pedig előtte már lőhetett volna, végül éles szögből, de már kisodródva kapura lőtt, ám a  gólvonalról kivágták a labdát.

42. perc: Villant a ZTE. Wittrédi remek mélységi passz adott középre az üres területbe, ahol érkezett Babati. A 16-os vonalához érve ütközött egy visszazáró védővel, a zalai támadó elesett, de  hiába reklamáltak a zalaiak,  a játékvezető nem ítélt semmit. Ugyanebben a percben Babati 18-ről lőtt nagy erővel kapura a vendégek kapusa csak kiütni tudta a labdát.

44. perc: Simonfalvi vezette fel a labdát, majd visszagurított, de Wittrédi 17 méterről fölé lőtt.

45. perc: Vége az első félidőnek.

Az első 45 percben többet birtokolta a labdát a Kisvárda, azonban a ZTE védekezésében ha voltak is olykor kisebb hibák, összességében jól működött. Az egerszegiek a félidő hajráját kissé megpörgették és jól tették, hiszen helyzeteket teremtettek. Lőni kell, ez a legnagyobb tanulság, hiszen enélkül nem lehet eredményesnek lenni.

Közben egy részeredmény a félidőben a zalaiakat leginkább érintő másik mérkőzésen: Budaörs - Mezőkövesd 0-0.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Egyik csapatnál sincs csere.

47. perc: Az első és a második szögletét végezhette el a ZTE, de Wittrédi mindkétszer laposan, gyengén adott be.

48. perc: Az ellentámadás után Erős 18-ról lőtt és a bal kapufa tövét találta el, majd Simonfalvi szögletre mentett.

51. perc: Csilus lőtt 17 méterről, Szappanosnak kellett védenie, a kipattanóból Eszlátyi próbálkozhatott, de mellé.

53. perc: Kissé harcosabbnak tűnik a mérkőzés, mint volt korábban, főleg a zalaiak jóvoltából, akik érezhetően bátrabban futballoznak.

56. perc: Pontatlan a ZTE futballja, viszont az is igaz, hogy a Kisvárda játékosai jól helyezkednek, így könnyedén fülelik le a zalai próbálkozásokat.

59. perc: Kettős csere a ZTE-nél: Szakály helyett Koller, Horváth R. helyett Szalkai érkezett.

61. perc: A váltásokkal  Bedi egy sorral előrébb lépett, ahogy Városi  is.

62. perc: Jobb oldali szöglet után felpörgött a labda, Forgács  fordulásból 14 méterről kapura lőtte, de Ivancsics kapus nagy bravúrral szögletre mentett.

64. perc: A zalaiak egyértelműen többet támadnak az utóbbi percekben, de rutinos, jó csapata Kisvárda: egy ellentámadás végén Koszta 18 méterről lőtt, Szappanosnak a léc alól kellett kitornásznia a labdát.

69. perc: Ivancsics rossz kirúgását csípte el Koller, aki remekül azonnal indította Városit. A zalai játékos a 16-os vonalánál sarokkal akarta átjátszani magát, de a saját lábáról pattant vissza a labda. Senki nem értette miért nem egyszerűbb megoldást akart választani...

72. perc: Ezt viszont jól oldotta meg Városi: Wittrédi passza után egyből lőtt Városi, és egy lábon megpattant a labda, amely így szögletre ment.

76. perc: Csere  a Kisvárdánál Cseri helyett Rajczi.

77. perc: A zalaiak is cserélnek: Bailo érkezik Wittrédi helyett.

79. perc: Vezet a ZTE! Babati szöglete után előbb Forgács felet, de visszapattant a labda, majd  Ivancsics védett, végül Bedi estében 8 méterről lőtt a kapuba, 1-0.

81. perc: Büntetőt harcolt ki a ZTE. Városi tört be a 16-os jobb sarkánál, Bagi akasztotta a lábát, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labda mögé Babati állt, aki laposan a bal sarokba helyezett, 2-0.

83. perc: A közönség hangja is megjött, hiszen követik az eredményeket: a Budaörs - Mezőkövesd meccs még mindig 0-0.

85. perc: A második találat után érezhetően felszabadult a ZTE FC. Sokat tett a gólokért, megdolgozott érte. Érkezett a hír: vezet a Mezőkövesd. Zalai szempontból ez nem jó hír.

88. perc: Ezt a mérkőzést le kell hoznia már a zalaiaknak, hiszen ez az alap, hogy tovább éljenek feljutási esélyei. Most Koller pillanatai következtek, szépen vitte fel a labdát, majd kissé balról remekül csavart 19  méterről  kapura, de a felső léc mentett. Járt érte így is a taps.

90. perc: Két perc a hosszabbítás.

90+2. perc: Vége a mérkőzésnek.

A ZTE FC nagyon fontos mérkőzést nyert meg elsősorban a második félidőre feljavult támadójátékával. Közben véget ért a Budaörs - Mezőkövesd mérkőzés, amit a kövesdiek nyertek meg 1-0-ra. Ezzel maradt a Mezőkövesd a második és követi őket a ZTE FC két pont hátránnyal. A zalaiak tehát tovább éltetik  esélyeiket  a feljutásra.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!